Kestääkö Pelicansin uusi taisteleva ilme?

LIIGA / Ennakko
Pelicans otti torstaina huikean taisteluvoiton Kärpistä. Nyt vastaan asettuva Saipa puolestaan väänsi voiton Ilveksestä. Kotijoukkue elää päivän kerrallaan myllerrysten kourissa. Ykköspakki Martin Cech myytiin Venäjälle. Monelle faneista manööveri antaa selkeän viestin: kädet on nostettu pystyyn tämän kauden osalta.

Pelicansin joukkuemoraalia ihailivat Kärppä-pelin jälkeen sekä omat että vieraat. Seurajohdon panikointiin pelaajat vastasivat päävalmentaja Petteri Sihvosen sanojen mukaisesti: ”Tsempataan ihan hulluna”.

Pelicansin matka playoff-viivan yläpuolelle on pitkä - ehkä lopulta jopa liian pitkä. Joka tapauksessa pääsylipuistaan maksava yleisö saattaa jäädä kotiin, jos ”tähtäin asetetaan tulevaan kauteen” tilanteessa, jossa kuluvaa kautta on pelattu hädin tuskin neljännes.

Saipan kaatuminen helpottaisi oloa. Kaksi peräkkäistä voittoa olisi jo ”putki”. Sarjaa on kuitenkin niin paljon jäljellä, että hitaasti kiiruhtamallakin vielä ennättää mukaan sinne missä on kivaa. Pakkovoittoja ei ole - periaatteessa. Saipa on kuitenkin juuri niitä joukkueita, jotka pitäisi pystyä normaalisuorituksella voittamaan.

Saipa yllättää taas

Saipa on viime kauden tavoin yllättänyt positiivisesti kaikki kiekkoilun kvasi-asiantuntijat. Joukkue kammoittelee tosissaan playoff-paikasta ja vyötäisille on nyljetty komeita päänahkoja.

Etenkin kotonaan lappeenrantalaiset ovat konkarivahtinsa Jarmo Myllyksen johdolla olleet loistavia. Vladimir Machuldakin on taas pelikunnossa ja joukkueen itseluottamus on korkealla tasolla.

Henkisesti joukkuetta on varmasti ilahduttanut tieto Kisapuiston ”Soweton” perinpohjaisesta remontista. Hyvä joukkue ansaitsee kunnon työtilan. On SM-liigankin etu, että sarjaa pelataan asiallisissa puitteissa.

Martin Cech jättää jäähyväiset

Torstaisen tiedon mukaan Magnitogorskiin myyty Martin Cech pelaa vielä lauantaina, mikä tuntuu erikoiselta, kun siirto on jo varmistunut. Oli miten oli, seurajohdon pitää löytää Kaanipuolustukseen uusi johtohahmo. Toivottavasti vanhasta saatiin enemmän kuin 30 hopearahaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle