Kunnian ja omantunnon kautta

LIIGA / Ennakko
Pelicans pelaa kauden viimeisen kotiottelunsa Lappeenrannan SaiPaa vastaan. Molemmille joukkueille koittaa pian kesäloma, vaikka lunta on vielä puoleen sääreen. Tiistai-illan pelissä on kyse enää kunniasta ja molemmilla on varmasti halu osoittaa paremmuuttaan.

Sekä Pelicans että SaiPa ovat yltäneet viime aikoina varsin kunniallisiin tuloksiin. Lahtelaiset ottivat viime viikolla kauden ensimmäisen vierasvoittonsa hallitsevan Suomen mestari Tapparan kustannuksella. Myös Ässiä vastaan esitys oli taisteleva ja porilaiset tarvitsivat onnettarenkin apua voittaakseen.

SaiPa Lahteen ”vesi kielellä”

Lappeenrantalaisten kakkosvalmentaja Hannu Järvenpää on iloinen siitä, että pelaajat ovat saaneet parissa viime pelissä viimeinkin onnistumisia pisteiden muodossa. SaiPa pöllytti Bluesia peräti 5-0 ja taipui Jokereille vasta jatkoajalla. Rankalla kädellä kevennettyille joukkueille onnistumisen kokemukset ovat arvokasta pääomaa ensi kautta silmällä pitäen.

- Ne ovat hienoja palkintoja joukkueelle, joka on harjoitellut erittäin hyvällä intensiteetillä. Ensi kauden joukkueen kasaaminen alkaa välittömästi kauden päätyttyä. Usko pois, että meillä on joukkueessa hyvä henki, vakuuttelee Järvenpää.

- Lahteen lähdetään vesi kielellä. Pelicans on voittanut kaksi viimeistä keskinäistä peliä ja nyt olisi tarkoitus tasoittaa puntit. Ilman muuta lähdetään hakemaan voittoa.

- Aikamoista kyykytyskampanjaa on pääkaupunkiseudun lehdissä käyty. Pelaajakaupat tuntuvat olevan kovasti kaikkien hampaissa. Asioilla on kuitenkin toinenkin puoli. Voitaisiin kysyä, haluavatko pääkaupungin lehdet, että Lappeenrannassa pelataan tulevina vuosina SM-liigaa. Me haluamme liigaa pelata ja toivomme tietenkin, että myös Lahdessa pelataan, kertoili hyväntuulinen Järvenpää.

Katseet ensi kaudessa

Pääkaupungin lehdistön kyykytyskampanjasta huolimatta Pelicans-leirissä katsotaan päättäväisesti ensi kauteen. Markkinointipäällikkö Juha Heino näkee yrityssaneeraushakemuksen vain positiivisena asiana:

- Kaikki tähtää siihen, että liigaa pelataan Lahdessa jatkossakin. Tuleva kausi tulee olemaan meille näytön paikka ja viimeinen mahdollisuus. Vielä ei ole uutisia julkaistavaksi, mutta isojakin asioita saattaa tapahtua.

- Virheistä opitaan. On pakko oppia. Tässä puhutaan pahuksen isoista asioista, painottaa Heino.

» Lähetä palautetta toimitukselle