Vain voitto kelpaa

LIIGA / Ennakko
Lappeenrannassa nähdään lauantai-illan ratoksi SM-liigan jumbofinaali kun SaiPan paikallisvastustaja Pelicans saapuu vierailulle. Molemmille joukkueille voitto on tarpeen, sillä SaiPa on saanut pisteitä vain kotiotteluista ja Pelicansilla on vasta yksi voitto plakkarissa.

Kotiotteluissa SaiPaa seuranneet ihmettelevät varmasti kuinka loistavia otteita esittänyt keltapaitaisten joukko voi olla sarjassa toiseksi viimeisenä. No selityshän löytyy umpisurkeasti menneistä vieraspeleistä, SaiPa on poistunut vieraskaukaloista joka kerta tappio niskassaan ja onkin sarjan heikoin vierailija. Kotiotteluissa meininki on sitten ollutkin aivan muuta, vain Kärppien onnistui horjuttaa SaiPan hallintaa yltäessään tasapeliin. Lauantaina on jälleen odotettavissa SaiPan osalta ärhäkkää ja aggressiivista kiekkoa. Pelicans saa olla terävimmillään jos meinaa Lappeenrannasta saada muistoksi muutakin kuin vain pelatun pelin.

Sputnikkien otteet ovat kuuleman mukaan olleet terävöitymään päin myös vieraissa ja toiveissa olisikin pistetilin avaaminen Kisapuiston ulkopuolella. Tosiasiahan on että pelkillä kotivoitoilla ei pitkälle todella tasaisessa sarjassa pötkitä.

Vieraileva lintulauma

Lahden kiekkoylpeys on monien "asiantuntijoiden" mielestä tällä hetkellä sillä paikalla jolle se kuuluu, eli jumbona. Pelikaanit ovat saalistaneet 5 pistettä ja vasta yhden voiton. Jos on SaiPa ollut kova kotijoukkue, niin vastaavasti Pelicans on sarjan huonoin kotijoukkue. Vastaavasti lahtelaiset ovat kolmesta vieraspelistään onnistuneet kahdesti venyttämään pelin jatkoajalle ja saalistaneet näin kaksi pistettä.

Suurinta huolenaihetta valmentaja Petteri Hirvoselle on tuottanut oman pään peli, joka on tuottanut 33 takaiskumaalia. Kun tehtyjä maalejakaan ei ole kuin 19 kappaletta, on saldona sarjan selkeästi huonoin maaliero. Kun kausi on Pelicansin osalta alkanut niin kuin se nyt on, niin valmentaja Hirvosen nimi on noussutkin ykkössijalle, kun puhutaan valmentajien erottamisesta kesken kauden.

Onnistuuko pelin parantaminen Kisapuiston vanhentuneessa hallissa, vai alkaako Hirvosen lähtölaskenta?

Loukkaantumisia riittää

Vaikka kotipelit ovat SaiPalta sujuneet, niin silti taustalla häilyy mustia ukkospilviä. Nuo pilvet ovat salamoineet siten että SaiPalta on ollut sivussa pisterohmu Vladimir Machulda sekä takalinjojen luuta Riku-Petteri Lehtonen. Lauantain on määrä olla se päivä kun "Kisapuiston jumala" Machulda palaa kaukaloon. Mutta juuri kun alkoi näyttää hyvältä, sai yksi mies osuman salamoivasta ukkospilvestä. SaiPan pörssikärki, yritteliäisyyden perikuva Timo Hirvonen loukkasi Espoossa solisluunsa ja on sivussa jonkin aikaa.

Vaikka loukkaantumisia tietysti sattuu aina, niin SaiPan kapeahko materiaali ei niitä paljoa kestä. Tosin vammojen seurauksena Kisapuistossa on päästy näkemään omien kasvattien esiinmarssia ja toistaiseksi hyvin ovat nuorukaiset huutoon vastanneetkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle