Sarjajumbo saapuu Kisapuistoon kiusanteko mielessään

LIIGA / Ennakko
Kisapuiston viimeisiään vetelevässä, mutta onneksi ensi kevään ja kesän aikana peruskorjauksen kohteena olevassa hallissa pelaillaan torstai-iltana liigan jumbofinaali.

Sarjassa perää pitävä ja melkoisen pelaajaruletin keskipisteenä pyörinyt Lahden Pelicans saapuu kiusaamaan sarjassa juuri edellään olevaa, mutta pleijariviivaa tiukasti tavoittelevaa SaiPaa. SaiPan peli on ollut melkoista vuoristorataa ja Pelicans ei ole vielä pelaamisessaan päässyt kunnolla edes vuoristoradan ensimmäistä nousua ylös.

SaiPalla pakkovoiton paikka?

SaiPalla ei ole viime aikoina mennyt hyvin. Viimeisistä viidestä ottelusta on kasassa kaksi pistettä, kun SaiPa kävi hakemassa yhden pisteen Ilvekseltä viime perjantaina ja toinen piste napattiin tiistaina IFK:lta Kisapuistossa.

Kisapuistossa SaiPa on kuitenkin suurimman osan kaudesta hyvä. 15 ottelusta on tuloksena yhdeksän voittoa ja toisaalta vain neljä tappiota.

Viime aikoina SaiPan ennakkoon terävin syömähammas Vladimir Machulda on osoittanut heräilemisen merkkejä. Alkukauden ainakin osittain loukkaantumisen takia varjojen mailla vaeltanut Wallu teki viime perjantaina hattutempun Ilvestä vastaan ja oli terävänä myös IFK:ta vastaan.

Nuoret Joni Yli-Torkko, Ville Koho ja Petteri Nokelainen ovat myös kehittyneet viime kaudesta suuria harppauksia ja ovat kaikki SaiPan kantavia voimia.

Puolustuksessa SaiPan johtohahmo on Petri Kokko. Kokolla on kasassa jo 19 tehopistettä ja toissa kaudella kerätty nykyinen piste-ennätys 23 pistettä on vain aikojen kysymys. Koska SaiPalla on vielä ennen vuodenvaihdetta kolme kotiottelua, voi ennätys rikkoutua vielä tämän vuoden puolella.

SaiPalta puuttuvat ottelusta koko loppukauden missaava tärkeä sentteri Aki Uusikartano, sekä toinen sentteri Eetu Qvist ja puolustaja Antti Bruun. Qvist ja Bruun palaavat kaukaloon ilmeisesti joulutauon jälkeen.

Kaanien edellinen voitto SaiPasta 1.11.

Vierailija Pelicans pitää sarjassa perää. Joukkue ei ole vielä saanut yhtään päänahkaa tililleen vieraskentiltä ja pisteitäkin on kasassa vain neljä. Niistä tosin yhden makeimmista Kaanit hakivat sunnuntaina Kärpiltä.

Voiton Pelicans on viimeksi ottanut marraskuun 1. päivä. Sattumaa vai, mutta tuolloin Pelicans voitti kotonaan SaiPan puhtaasti 2-0. Tämän jälkeen lahtelaisjoukkue on tarponut 10 voitotonta ottelua putkeen. Voi siis hyvinkin odottaa, että Kaani-lauma saapuu Kisapuistoon "jälleen helpot pisteet" mielessään.

Vai voiko sittenkään? Pelicanseilla ei ole enää juuri mitään menetettävää. Toisaalta, joukkueella ei ole juuri mitään saavutettavaakaan, sillä alkukausi on mennyt niin kehnosti, että pudotuspeleihin päästäkseen voittoputken tulisi alkaa nyt ja päättyä suunnilleen runkosarjan lopussa.

SaiPa ei voi hetkeksikään unohtaa herroja Kauppila ja Koivunen. Tämä kaksikko voi kahdestaan halutessaan pyörittää SaiPan puolustuksen sellaiseen umpisolmuun, että sen avaamiseen ei pysty kukaan.

Santeri Heiskanen pelaa oman maalinsa edessä sellaista peliä, että on mielenkiintoista katsoa kuka kotijoukkueen urhoista maalin eteen uskaltaa mennä?

Mielenkiintoinen paluumuuttaja Kaaneista löytyy. Lasse Jämsen palasi kesken kauden Kärpistä takaisin Lahteen, jossa hän on uransa parhaat ajat tehollisesti viettänyt. Kuinka kauan Lassella kestää päästä entisen aikojen vauhtiinsa?

Tilastojen valossa selvä peli, mutta...

SaiPan kotiotelujen saldo ja koko kauden pistemäärä povaavat ottelusta selkeää kotivoittoa. SaiPan pelissä kuitenkin "hyvän ja huonon päivän ero on valtava", kotijoukkueen valmentaja Skrikoa lainatakseni.

Pelicansilla ei ole kauheasti saavutettavaa, koska pleijaripaikka vaikuttaa jo nyt kaukaiselta haaveelta ja toisaalta monella "nimettömällä" pelaajalla onkin varmasti palava halu näyttää osaamisensa liigatasolla.

SaiPa lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta jos asenne on yhtään löysä, saattaa se löysä löytyä pelin jälkeen uikkareista ja lahtelaisporukka saa kotimatkalla tuulettaa linja-autossa ensimmäistä vierasvoittoaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle