Vaisua vätystelyä

Lappeenrannassa ei nähty maailman toiseksi kovimman kiekkoliigan tasoista ottelua, mutta jotain sentään kuitenkin. SaiPa oli kahdesta vaisusta pirteämpi ja kuittasi 5-2 voiton.

Pelicans oli ottelussa pientä kolmannen erän piristymistään lukuunottamatta todella heikko ja ei tuollaisella pelillä tule kyllä voittamaan ketään SM-liigassa. Pelissä ei ollut minkäänlaista ideaa ja hyökkäyksiin pyrittiin toivottomilla pystysyötöillä, seurauksena useita pitkiä kiekkoja. Oli Pelicans sentään yhdellä osa-alueella parempi, sillä ainakin silmämääräisesti se vei ottelun aloitukset selvähkösti.

Kotijoukkue ei ollut lähelläkään aiempien kotipeliensä tasoa, mutta tällä kertaa tuollainenkin esitys riitti selvähköön voittoon. SaiPasta ei mikään ketju noussut juurikaan ylitse muiden, mutta yksilötasolla Ville Immonen ja Petr Sachl olivat hyvällä pelipäällä. Puolustajista esiin nousi Antti Bruun, esittäen erittäin hyvää työskentelyä kaikilla pelin osa-alueilla.

Pelin kohokohdat

Ensimmäisessä erässä syntyi yksi maali ja se olikin lähestulkoon ainoa kunnon maalitilanne koko erässä. SaiPan kakkonen pyöritti parilla syötöllä vierailijat sekaisin ja Bruun laukoi vastakiekkoon 1-0. Toisessa erässä SaiPa oli selkeästi pirteämpi ja ratkaisikin ottelun.

Ensin kuitenkin nähtiin epäonnistuminen, kun Vladimir Machulda epäonnistui rankkarissa. Kädet näyttivät olevan vielä hieman kohmeessa huilin jälkeen. Tämä ei keltapaitoja lannistanut, päinvastoin. Ensin Aki Uusikartano laukoi kiekon tyhjiin Sami Kaartisen läpisyöksyn jälkeen. Sitten asialla Sachl, joka sohi kiekon reppuun epäselvän tilanteen jälkeen. Erän maalailun päätti Immonen, joka siirsi MAchuldan laukauksen reboundin verkkoon.

Kolmas ja loppu

Päätöserön alussa nähtiin vierasjoukkueelta otteita joita sen olisi pitänyt esittää koko pelin ajan. Paras pelikaani Daniel Widing katkoi saipalaisen syötön ja Myllyksen längistä löytyi ensimmäisen liigamaalin mentävä aukko. Sitten juuri päättyneen 5-3 ylivoiman jälkihavinoissa iski Jari Kauppila kiekon jäitä pitkin sisään. Hetken näytti että pelistä tulee vielä taistelu. Ottelun parhaat pelaajat kuitenkin olivat toista mieltä. Immonen ja Sachl kiekottelivat omalta siniseltä päätyyn ja Immosen ovela syöttö vapautti Sachlin, joka veivasi kiekon varmasti alakulmaan.

Kolmannen erän loppu oli pelailua, mutta kaikilla ei hermo pitänyt. Pelicans paitaiset ottivat pari turhaa ja ikävää jäähyä. Onneksi ulosajon taklauksestaan saaneen Radek Philippin uhriksi jäänelle Mika Kauppiselle ei käynyt kuinkaan.

Peli ei siis noussut suurien joukkoon, mutta SaiPalle tärkeintä oli kaksi sarjapistettä. Pelicansin on syytä petrata, tai muuten talvesta tulee todella pitkä.