Tiukka taistelu Hämeen herruudesta

LIIGA / Ennakko
Lahtelaiset saavat NHL-vahti Antti Niemen viimeistä kertaa verkkonsa suojelijaksi.
Kuva © Pekka Rautiainen - http://www.illcommunications.fi
Lahdessa kamppaillaan lauantai-iltana Hämeen herruudesta, kun paikallisvastustajat Lahden Pelicans ja Hämeenlinnan Pallokerho iskevät toistensa kimppuun. Molemmat joukkueet lähtevät varmasti tasaiseen kamppailuun voitokkaan ottelun jälkeen. Antti Niemi pelaa luultavimmin lauantaina viimeisen kamppailunsa Pelicans-paidassa.

Joukkueet ovat kohdanneet alkukaudella kahdesti Hämeenlinnassa. Ensimmäisen osan vei HPK jatkoajalla ja toinen kamppailu meni Pelicansille yhden maalin erolla.

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun hyvistä asemista. Pallokerho kaatoi kotonaan Jokerit voittomaalikilpailun päätteeksi, pelaten hyvää vastaiskupeliä ja puolustaen keskialuetta tarkasti. NHL-apu Eric Fehr tarjoili matsissa HPK:n molemmat osumat ja ratkaisi ottelun voittomaalikilpailussa. Fehr onkin varmasti Pelicansin pakkien silmätikku lauantaina.

Pelicans on kulkenut viime aikoina pahassa vastatuulessa, mutta joukkue sai perjantai-iltana kunnon valonpilkahduksen. Lahtelaiset kamppailivat tiukasti sarjajohtaja JYPiä vastaan, ja onnistuivat loppujen lopuksi nappaamaan makeat täydet kolme pistettä Jyväskylästä.

Turkoosipaitojen ailahdellut ylivoima ei kuitenkaan parantunut vieraskentälläkkään, ja joukkue etsii yhä lääkkeitä lukkojensa murtamiseksi.

Hämeenlinnalaisten paidassa lahtelaisille tutut velikullat, lahtelaisen kiekkokoulun kasvatit Tuomas Santavuori ja Jesse Saarinen tekevät paluun Lahden kaukaloon. Voi olla, että kaksikko syttyy verestämään vanhoja muistoja oikein kunnolla. Kentällä voi nähdä siis tuttua Santavuoren potkulautamaista luistelua ja Saarisen nopeaa peliä sekä ahnasta halua maalintekoon.

Kokoonpanot

Turkoosipaidoilta sairasosastoa asuttavat Oskari Korpikari, Vili Sopanen, Joni Isomäki sekä Jonas Junland.

Kerholla näyttää paremmalta, kun lauantai-illan matsista huilaa vain puolustaja Juha Alen.

Seuraa Heitä

Eric Fehr #21 |

Keskushyökkääjä

NHL-työsulun takia Hämeenlinnaan rantautunut kanukki oli hyvässä vedossa Jokereita vastaan. Pääsee käyttämään Lahden pienessä kaukalossa hyvää suojaustaan Pelicansin pienikokoisia puolustajia vastaan.

Antti Niemi #31 |

Maalivahti

Maalivahti pelaa näillä näkymin viimeisen matsinsa Pelicansin sotisovassa. Torjuuko lahtelaisille läksiäislahjaksi voiton, taikka jopa nollapelin?

» Lähetä palautetta toimitukselle