Periksiantamattomuus palkittiin

LIIGA / Raportti
Jasun kauden avausmaali ei olisi voinut parempaan paikkaan tulla.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Rauman lauantai-illassa Lukko ja Jokerit väänsivät tasaisesti täydet 65 minuuttia ilman, että voittajasta olisi ollut selvyyttä. Ratkaisu haettiinkin voittomaalikilpailusta, jonka kotijoukkue voitti Mikkel Börkerin onnistumisen kautta. Itse voittomaalikilpailu oli Lukolle kauden ensimmäinen.

Lukon ja Jokerien kohtaaminen oli tiukkaa vääntöä ja intensiivistä pelaamista. Ottelun voitto oli jo menossa vieraiden tilille, mutta kotijoukkueen varakapteeni Juhani Jasu teki kreivin aikaan kauden avausmaalinsa. Tämän osuman turvin ottelu jatkui vielä 60 minuutin jälkeenkin.

Kun jatkoaika ei tuonut ratkaisua, siirryttiin voittomaalikilpailuun. Kuudesta yrittäjästä vain kotijoukkueen NHL-vahvistus Mikkel Bödker onnistui ja näin lisäpiste jäi Lukon pistepussiin.

Viihdearvoltaan hyvän kamppailun suuria nimiä olivat myös molemmat maalivahdit. Niin kotijoukkueen Petri Vehanen kuin vieraiden Eero Kilpeläinen torjuivat monta pahaa tilannetta ammattimiehen varmuudella.

- Jos henkisesti et ole täysillä mukana, niin vaikeaksi se pelaaminen menee. On aivan sama mitä käppyröitä sinne taululle piirrät, jos pelaajan keskittyminen ei ole tapissa. Pelaajien pitää olla kokoajan asian ytimessä, jos halutaan voitosta kamppailla. Me ei oltu tänään siinä ytimessä ja jätettiin turhaan kaksi pistettä Lukolle, kertaili illan koitosta vierasjoukkueen päävalmentaja Tomi Lämsä.

- Kolmen haasteen ilta. Loistava vastustaja, omat energiavarat sekä avainpelaajien poissaolo. Varsinkin toisella erätauolla puhuttiin paljon, että ei anneta periksi vaan taistellaan. Tyyli ja tapa pelata lämmittää mieltä, mietti tapahtumia kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva.

Edellisenä iltana pelannut kotijoukkue aloitti selvästi paremmin ottelun avauserän. Vieraiden ensimmäinen jäähy olikin heti kohtalokas ja kotijoukkue siirtyi ansaittuun johtoon. Kun hetkeä myöhemmin Lukko pääsi yrittämään lisäosumia kahden miehen ylivoimalla, olivat ainekset isommalle etumatkalle olemassa. Kotijoukkueen ylivoimapeli meni kuitenkin täysin neppailuksi, ja paras paikka tulikin vierasjoukkueelle.

Lukko menetti myös parhaan teränsä hukattuun ylivoimaan. Tilanteet tasoittuivat erän lopulla, mutta maaleja ei enää erässä nähty.

- Meiltä meni ensimmäinen erä täysin ohi. Otettiin monta tyhmää jäähyä, kommentoi Lämsä vieraiden suoritusta avauserässä.

Asemasotaa

Toisessa erässä vieraiden vahva nimilista pääsi oikeuksiinsa kotijoukkueen ottaessa jäähyjä. Alle minuutin kiekko oli kaksi kertaa muuten hyvin pelanneen Vehasen selän takana, ja vierasjoukkue siirtyi ottelussa kuskin paikalle.

Kotijoukkue pääsi erässä muutaman kerran kokeilemaan Kilpeläisen torjuntavirettä, mutta heppoisat yritykset olivat suupaloja varmalle maalivahdille.

Vierasjoukkueella oli myöskin muutama hyvä tekopaikka, mutta erän osumat jäivät kahteen.

Kolmas erä soljui tapahtumien osalta mitäänsanomattomissa merkeissä pitkän matkaa yli puolivälin. Kotijoukkue yritti rakennella omaa peliään, mutta vieraiden tiivis keskialueen puolustuspelaaminen teki rakentelusta vaikeaa.

Yksi selkeä merkkausvirhe vieraille kuitenkin sattui, ja Lukko iski heti. Laitahyökkääjä Bödkerin luja sekä tarkka syöttö tavoitti maalin edestä Jasun, joka sai iskeä kiekon verkkoon kenenkään estelemättä.

Erän lopulla vierasjoukkueelle vihellettin jäähy, mutta kotijoukkueen ylivoima oli taas erittäin aneemista. Paras paikka tulikin vieraiden Jeremy Dehnerille, mutta veto avopaikasta suuntautui päätyverkkoihin.

- Lukon toinen maali kertoi hyvin, missä meidän keskittymisemme tässä pelissä oli, harmitteli Lämsä.

- Luonnetta näytettiin kahtena iltana peräkkäin. Kyllä Lukosta vielä voi jotain tulla, mietikseli tyytyväinen Dufva.

SM-liiga sirtyy nyt yli viikon mittaiselle maaottelutauolle. Pitkän alkujakson haavoja parannellaan monessa joukkueessa. Lukon osalta sarja jatkuu tiistaina 13.11.2012 Hämeenlinnassa HPK:n vieraana. Jokerit kohtaa samana päivänä Ässät kotikaukalossaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle