Kumman harjoittelu kantaa hedelmää?

LIIGA / Ennakko
Pelicansin ja HPK:n ottelut ovat olleet tasaista ja tiukkaa vääntöä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Pelicans ja HPK ottavat Lahdessa yhteen joulukuun maajoukkuetauon jälkeen. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. HPK on voittanut otteluista kaksi ja Pelicans yhden.

Pelinsä kanssa tuskaillut Pelicans sai pientä helpotusta kukistamalla KalPan ennen joulutaukoa. Taisteleva pelikaani on ollut tällä kaudella kaukalossa harvinaisuus, mutta jälleen Lahdessa uskalletaan odottaa käännettä parempaan. Joukkueen pitäisi ainakin olla kovassa kunnossa ja harjoitukset ovat sujuneet hyvin. Ottelussa jää nähtäväksi, kumpi on käyttänyt harjoitteluajan tehokkaammin.

Oikein hyvä harjoitusviikko on takana. Tietysti on joitain poissaoloja, mutta niitä taitaa olla kaikilla muillakin joukkueilla tähän aikaan vuodesta. Viimeksi pelattiin erittäin hyvä taistelupeli. Uskotaan ja toivotaan, että pystytään samanlainen peli pelaamaan nytkin, niin se riittää jo pitkälle, Kai Suikkanen kommentoi seuran kotisivuilla.

HPK ei ole onnistunut voittamaan viimeisestä viidestä ottelusta kuin yhden. Hyvän syksyn takia pallokerho on kuitenkin sarjataulukossa seitsemäntenä. Työteliäs joukkue on ollut Pelicansille tiukka vastustaja. Kaikki joukkueiden väliset ottelut ovat päättyneet yhden maalin erolla.

Ennen maajoukkuetaukoa HPK:n suurin murheen aihe oli hyökkäyksen tehottomuus. Ratkaisijoita kerhosta luulisi löytyvän. Antti Miettinen teki jatkosopimuksen vuoden loppuun saakka ja oranssia paitaa päällään kantaa myös Eric Fehr. Erityisesti Fehr on ollut hämeenlinnalaisille tärkeä vahvistus. Kanadalainen on iskenyt 15 ottelussa 10 maalia ja antanut yhdeksän maaliin johtanutta syöttöä.

Pelicansilla ei ole NHL-miehiä kokoonpanossa. Jamie McBain lähti hoitamaan vammojaan Pohjois-Amerikkaan ja Ondrej Pavelecin sopimus päättyi maaottelutaukoon.

Maalivahtipeli tulee olemaan ottelun ratkaisun kannalta erittäin tärkeässä asemassa. Kun Pavelec lähti, Pelicans maalia vartioi Jere Myllyniemi, jonka otteet ovat olleet vähintäänkin vaatimattomia. HPK:lla on kaksi tasaista ja voittavaa maalivahtia.

Kokoonpanot

Pelicansilta sivussa ovat Angelo Esposito, Joni Isomäki, Jonas Junland ja Antti Jaatinen. Jaatinen on lasarettiosaston uusin vahvistus murtuneella kädellään.

Ennen taukoa HPK:lta loukkaantuneina olivat Jesse Saarinen, Juha Alén, Aleksi Laakso ja Juuso Honka.

Seuraa Heitä

Tuomas Santavuori #11 |

Laitahyökkääjä

Santavuori on loistava luistelija ja pistepotentiaalia löytyy. Ei ole vielä tällä kaudella noussut johtavaan rooliin, mutta oman kasvattajaseuran päänahka varmasti maistuisi.

Radek Smolenak #70 | Slovan

Laitahyökkääjä

Tšekin sopimus kattaa vain kuluvan vuoden. Smolenakia kannattaa seurata, sillä pian snaipperi saatetaan nähdä KHL:ssä.

» Lähetä palautetta toimitukselle