Hakusessa hyvät lähtökohdat maaottelutauolle

LIIGA / Ennakko
Jokerit oli tämän maalin verran parempi edellisessä kohtaamisessa.
Kuva © Jussi Kivimäki
Rauman lauantai-illassa iskevät yhteen Lukko ja Jokerit. Molemmille ottelu on viimeinen ennen maaottelutaukoa ja kumpikin haluaa lähteä tauolle voitto taskussaan.

"Kerta kiellon päälle" on sanonta, joka sopii tähän kohtaan. Lukko ja Jokerit kaivavat viimeiset voimavaransa esiin taistellessaan kolmesta tärkeästä sarjapisteestä. Pitkän jakson päätteeksi ottelu on Lukolle numero 21, kun taas vastustajalle ottelumääräksi merkitään 19. Raskaan syksyn päätteeksi tauko tulee molemmille hyvään paikkaan.

Lukko kävi muutama kierros sitten kuntopuntarissa jo aivan kärkipäässä. Sitten joukkue koki kaksi ikävää tappiota, jotka hyydyttivät orastavan nousun hetkellisesti. Lukon edellinen kamppailu Porissa oli kuitenkin taas voitollinen, joten kotijoukkue hakee kahden ottelun voittoputkea maaottelutauon harjoitusmotivaation kirittäjäksi.

Vierasjoukkue Jokerit sen sijaan on kuntopuntarin kärkijoukkueita. Lokakuussa joukkue kävi kaukalossa yksitoista kertaa saalistaen pisteitä kymmenestä kamppailusta. Ainoasta pisteettömästä ottelusta on aikaa jo toista kuukautta. Jokerien hurjan vireen taustalla on valmentajakaksikon Tomi Lämsä-Tomek Valtonen vapautuminen toimitsijakiellosta lokakuun alussa.

Kotijoukkue pyrkii pelaamaan nopeaa pystysuunnan kiekkoa, jossa hyökkääjien päämäärä on mennä suoraan kohti vastustajan maalia. Vaativa pelitapa ei ole kuitenkaan istunut siten, kuten päävalmentaja Risto Dufva olisi sen halunnut istuvan.

Pelitapa vaatii puolustajilta paljon, eikä Lukon pelaava puolustajakuusikko ikävä kyllä ole niin kädellinen, mitä sen pitäisi olla. Ainoastaan tanskalainen NHL-vahvistus Philip Larsen pystyy kyseistä pelityyliä noudattamaan. Lukon puolustusosaston on ylitettävä itsensä, mikäli joukkue haluaa taistella tasapäisesti sarjapisteistä kovaa vierasjoukkuetta vastaan.

Jokerien nimilista on kovia miehiä täynnä. Seuran valmennus peluuttaa taitokiekkoa, johon joukkueen materiaali antaa hyvät mahdollisuudet. Edellinen peli Hämeenlinnassa päättyi kuitenkin tappioon, ja se varmasti antaa lisävirtaa vieraille.

- Raumalle lähdetään parantamaan edellisestä, ja kolme pistettä kiinnostaa meitä todella paljon, kommentoi Jokerien kapteeni Ossi Väänänen kamppailua.

- Kunhan jokainen lyö pelissä itsensä likoon, on tulos varmasti hyvä, muistuttaa Lukon laitahyökkääjä Lauri Tukonen työn merkityksestä.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta edellinen ottelu toi yhden pelaajan sairastuvalta takaisin tositoimiin, kun hyökkääjä Kimmo Koskenkorva palasi kaukaloon Porissa. Sen sijaan hyökkääjät Petri Koskinen ja Jussi Pesonen jatkavat toipilasosastolla. Puolustaja Larsen huilasi Porin ottelun ja hänen pelaamisensa ratkeaa vasta ottelupäivän aamuna.

Vierasjoukkueen toipilasosastolla miehiä on enemmänkin. Pois kokoonpanosta jäävät puolustaja Antti-Jussi Niemi sekä hyökkääjät Ben Eaves, Henri Heino, Teemu Henritius, Teuvo Teräväinen, Matti Lamberg ja Saku Salminen.

Seuraa Heitä

Charles Bertrand #9 | ERC Ingolstadt

Laitahyökkääjä

Ranskalaisen ruuti on ollut märkää läpi alkukauden. Heiluuko verkko maalin merkiksi tänään?

Semir Ben-Amor #18 |

Laitahyökkääjä

Vapautuu tähän otteluun pitkästä pelikiellostaan. Energiaa ainakin riittää vaikka useamman maalin tekemiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle