Siipirikkoiset vastakkain

LIIGA / Ennakko
Vääntö pisteistä jatkuu.
Kuva ©
KalPa ja Jokerit ottavat yhteen tiistai-iltana Kuopion jäähallissa. Kumpikaan joukkue ei pääse läheskään parhaalla miehistöllään taisteluun, sillä ukkoja on sivussa syystä tai toisesta. Molemmilla joukkueilla on palava halu parantaa otteitaan kankean alun jälkeen

Kotijoukkueella on allaan perjantaisesta avauspelistä JYPille kärsitty tappio. Suunta kääntyi heti lauantaina, sillä KalPa haki taisteluvoiton Tapparan kustannuksella. Niiralan montun yleisö näki avauspelissä heikon ja pelimerkit sekaisin hiihdelleen sikermän, joten joukkueella on varmasti kova näytön paikka.

Jokerit on pelannut vasta yhden ottelun. Torstaisessa kausiavauksessa HIFK antoi kotihallissaan kunnolla tukkapöllyä pelikielloista kärsivälle narriporukalle. Valmennusvastuussa olevalla Hannu Virralla ei ole helppo tehtävä ponkaista ainakaan vielä tiistaina pois nollakerhosta. Päävalmentaja Tomi Lämsä ja apuvalmentaja Tomek Valtonen kärsivät yhä pelikieltoaan tunnetuista syistä.

Jokerit luottaa nuorisoon

Valmentajien lisäksi pelikiellossa ovat Semir Ben-Amor sekä Jarkko Ruutu. Jokereiden hyökkäyksestä ovat pahojen poikien lisäksi sivussa loukkaantuneet Tomi Mäki, Nichlas Hardt, Ben Eaves ja Riku Hahl. Puolustajista poissa on ainoastaan konkaripakki Antti-Jussi Niemi.

Kun runkomiehiä ei kokoonpanoon saada, tämä tietää automaattisesti nuorten miesten nousua näyttämään taitonsa liigapeleissä. Saku Salminen ja Jere Karjalainen tekevät liigadebyyttinsä Kuopiossa.

KalPan kokoonpanosta miehiä ei ole poissa ihan yhtä paljoa, mutta tasoitusta annetaan vastustajaan nähden kovasti määrän sijaan laadussa. Sakari Salminen huilaa vielä tämän viikon ja parantelee käteen tullutta ruhjevammaansa. Sami Kapanen mursi sormensa lauantaina Tapparaa vastaan. Kapteeni joutuu olemaan sivussa kolmisen viikkoa. Jasse Ikonen huilaa vielä ensi kuuhun asti.

Ratkaisun paikat

Lopputuloksen kannalta avainasia onkin varmasti se, kumpi pystyy pitämään paketin ehyimpänä runsaista poissaoloista huolimatta. Parhaassa mahdollisessa kokoonpanossaan joukkueiden materiaalit ovat melko tasaväkiset, mutta ketjujen sotkeminen ei voi olla vaikuttamatta peliin.

Kumpikin joukkue oli avauspelissään aneeminen ja hampaaton. Jokerit sätki HIFK:n mukana toiseen erään asti, mutta ei mahtanut lopulta mitään. KalPa puolestaan hävisi JYPille jo heti avauserässä, eikä antanut vakavaa uhkaa paikallisvastustajalleen oikeastaan pelin missään vaiheessa. Tampereella joukkue pystyi kuitenkin raapimaan pisteet mukaansa kovan työn kautta.

Itseluottamuksensa kanssa kamppailevalle Mikko Koskiselle olisi tärkeää saada pelin alkuun muutama koppi. JYP nöyryytti kaksimetristä vahtia pahasti avauserässä, mutta piti tämän jälkeen kaksi erää nollat ja teki ison määrän torjuntoja Tapparaa vastaan. Suunta vaikuttaa olevan parempaan päin.

Jokerit on yhden ottelun perusteella pieni arvoitus. Joukkueen luulisi ainakin olevan tuoreemmilla jaloilla liikkeellä, sillä joukkue pelasi jo torstaina ensimmäisen ottelunsa. Sillä aikaa kun Jokerit on odotellut kauden toista peliään, KalPa on ollut kahdesti tositoimissa. Matkankaan ei luulisi painavan, sillä helsinkiläiset lensivät Kuopioon jo maanantaina.

Seuraa Heitä

Jukka Voutilainen #39 |

Keskushyökkääjä

Jokereissa v. 2002 Suomen mestaruuden voittanut taitoniekka teki paluun kasvattajaseuraansa. Pitkäaikaiset sairastelut tuntuvat olevan takana ja maalihanat aukesivat lauantaina komeasti, sillä Voutilainen pöläytti Tapparan verkkoa kahdesti.

Jere Karjalainen #21 | Augsburger Panther

Laitahyökkääjä

Taitava hyökkääjä on pelannut alkukauden Mestiksessä Kiekko-Vantaan riveissä. Aloitus onkin ollut komea, sillä Karjalainen on tehnyt maalin joukkueensa molemmissa peleissä. Vastuuta ei ole paljoa KalPaa vastaan luvassa, mutta ehtii varmasti väläyttää taitojaan ja pitää kuopiolaispuolustajia kiireisinä.

Adam Masuhr #38 | Mora IK

Puolustaja

Ruotsalaispuolustaja palaa isyyslomalta kokoonpanoon. Tuo jäälle johtajuutta ja ratkaisuvoimaa myös hyökkäyssuuntaan. Tärkeä mies ylivoimalla. Vastustajat peittävät syöttölinjat, mutta gävleläinen hakee silti hyvin paikkaa, eivätkä joukkuekaverit aina huomaa vapaana mailaansa jäähän naputtavaa kovaa laukovaa puolustajaa.

Esa Lindell #23 | Dallas

Puolustaja

Vasta 18-vuotias puolustaja on päässyt jo näyttämään taitojaan Jokereiden kokoonpanossa. Nuorukainen pelanneekin Ossi Väänäsen pakkiparina, joten vastuuta on luvassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle