Lukko saa vieraita Hämeenlinnasta

LIIGA / Ennakko
Pystyykö Justin Azevedo vastaamaan hänelle asetettuihin odotuksiin?
Kuva © Ilari Isotalo - ilari.isotalo@jatkoaika.com
Lukko saa tiistai-iltana vastaansa HPK:n. Pystyvätkö raumalaiset nappaamaan kauden avausvoittonsa vai jatkaako Pallokerho voittoputkeaan?

Risto Dufvan aikakausi Raumalla ei alkanut raumalaisille toivotulla tavalla. Paikallisvastustaja Ässät haki täpötäyden Äijänsuon edessä puhtaan 3-0-voiton Lukosta.

Suurin ongelma Lukolla oli maalipaikoille pääsy, joita ei montaakaan raumalaisille koko ottelussa siunaantunut. Apuvalmentaja Juha Vuoren mukaan Ässät-ottelun palaute on kuitenkin jo pureskeltu ja tiistaina on edessä hyvä päivä.

HPK sen sijaan on aloittanut kautensa vallan mainiosti. Ensin hämeenlinnalaiset hakivat 3-2-jatkoaikavoiton Turusta, ja lauantaina kotiyleisön edessä kaatui Ilves puhtaasti lukemin 3-0.

Kerhon viisikkopeli on toiminut erinomaisesti ja suoraviivainen pelityyli on kantanut hedelmää. Varsinkin ykköketjun tutkapari Ville Viitaluoma-Jesse Saarinen sekä kakkosketjun laiturina taustalla säestänyt Tuomas Santavuori on ollut kovassa iskussa.

Yhden maalin ottelu?

Ennakkokaavailuissa Lukon kohdalla suurimpana kysymysmerkkinä pidettiin juuri hyökkäys-osastoa.

Ottelun kokonaiskuvaa määritteleekin pitkälti se, miten Lukko-hyökkäys pystyy haastamaan Kerhon hyvin toimineen viisikkopuolustuksen. HPK on päästänyt pelaamissaan kahdessa ottelussa yhteensä vain kaksi maalia. Avausmaali näytteleekin ottelussa varmasti suurta roolia. Mikäli Lukko pystyy tekemään ottelun avausmaalin, löytääkö Kerho keinoja läpäistä Lukon kovaa viisikkopuolustusta?

Dufvan peluuttama tiukka viisikkopuolustus tuleekin olemaan tärkeässä asemassa, sillä jos HPK saa käännettyä peliä nopeasti ja iskettyä vastahyökkäyksistä, tulee Lukon isokokoinen puolustus olemaan vaikeuksissa vikkelien Kerho-hyökkääjien kanssa.

Justin Azevedon johtaman Lukon ykkösvitjan pitää pystyä parantamaan reilusti perjantaisesta esityksestä. Myös Juhani Jasun johtamalta kakkosketjulta odotetaan perjantaista esitystä enemmän hyökkäyspäässä. Potentiaalia Lukon hyökkäysketjuista löytyy kyllä, mutta saavatko raumalaiset sen kaivettua tiistai-iltana esiin?

Kokoonpanot

Lukolta on varmuudella pois ainoastaan sarja-avauksessa alaraajavamman saanut Petri Koskinen. Lauri Tukosen pelaaminen on toistaiseksi vielä epävarmaa. Pitkä ei ole myöskään Hämeenlinnalaisten sairaslista. Varmuudella on pois ainoastaan Juuso Honka. Kerhon sarja-avauksessa loukkaantuneiden Borna Rendulicin sekä Jere Sallisen pelaaminen on epävarmaa.

Seuraa Heitä

Justin Azevedo #51 | Ak Bars

Keskushyökkääjä

Ykkössentteriksi hankitulla kanadalaisella on paljon parannettavaa viime perjantaisesta sarja-avauksesta. Onnistuuko Azevedo vastaamaan hänelle asetettuihin odotuksiin?

Tuomas Santavuori #11 |

Laitahyökkääjä

Jatkuuko hyvin aloittaneen Kerho-laiturin pistetehtailu myös Raumalla?

Juha Alén #44 |

Puolustaja

Pysyykö isokokoinen puolustaja vikkelien Lukko-laiturien perässä vai joutuuko katselemaan peliä useamminkin jäähyaition puolelta?

Charles Bertrand #9 | ERC Ingolstadt

Laitahyökkääjä

Nopeajalkaiselta ja taitavalta ranskalais-laiturilta on lupa tällä kaudella odottaa tehoja hyökkäyssuuntaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle