Jatkuuko Ilveksen painajainen?

LIIGA / Ennakko
Michael Keränen on ollut pirteimpiä Ilves-pelaajia kauden ensimmäisissä otteluissa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Ilves jatkaa hämäläisjoukkueiden kohtaamisia, kun Tapparan ja HPK:n jälkeen vastaan asettuu lahtelaisjoukkue Pelicans.

Ilveksen kausi on alkanut lievästi sanottuna alavireisesti. Kahden ottelun jälkeen saldona on kymmenen päästettyä ja vain yksi tehty maali. Tupsukorvien edellinen kolmen pisteen kotivoitto on lähes kahdeksan kuukauden takaa, viime tammikuun lopulta.

Lahtelaisillakaan ei ole kausi alkanut odotetusti. Kahden ottelun jälkeen tilillä on vain kaksi pistettä, jotka se saalisti kauden avausottelustaan Bluesia vastaan. Edellinen ottelu SaiPaa vastaan jätti paljon toivomisen varaa, kun tuliaisina Lappeenrannasta ei ollut yhtään pistettä.

Ilveksellä parantamista joka osa-alueella

Ilveksen peli ei ole ollut kunnossa millään mittarilla mitattuna. Oma pää on vuotanut pahasti. Paperilla Ilveksen puolustuksen pitäisi olla joukkueen paras osasto, mutta se ei ole pystynyt pelaamaan sillä tasolla, mihin potentiaali riittäisi.

Ville Koistinen, Jyrki Jokipakka ja Martti Järventie ovat liigatasolla kovia tekijöitä, mutta he eivät ole pelanneet tasonsa edellyttämällä tasolla. Myös nuorten Miro Hovisen ja Konsta Mäkisen täytyy nostaa tasoaan, jos Ilves aikoo laittaa Pelicansille kampoihin.

Hyökkäyspäässä ongelmat eivät kiteydy kovien nimien alisuorittamiseen. Sellaisia ei nimittäin ole. Liigatasolla kovaksi tekijäksi voi nimittää ehkä ainoastaan Masi Marjamäkeä.

Polkuvoimaa ja taistelutahtoa Ilves-pelaajilta ei kuitenkaan puutu. Siinä onkin Ilveksen mahdollisuus taitavia pelikaaneja vastaan. Kova karvaus ja jatkuva luistelu ovat asioita, joita päävalmentaja Raimo Helminen joukkueelleen painottaa.

Tuhannen taalan paikka

Pelicansilla on elämänsä tilaisuus ottaa kolme pistettä ongelmien kanssa painivalta ilveslaumalta. Pussinokkien hyökkäyksessä riittää taitoa pelata kiekollista ja taktisesti hyvää peliä, mikä tuottaa varmasti ongelmia heikosti yhteen pelaavalle Ilves-puolustukselle.

Joukkueiden välisestä tasoerosta kertoo jotain se, että Pelicansin kolmosketju olisi Ilveksessä heittämällä ykkösvitja. Pelicansilla onkin laittaa kaukaloon kolme tasaista ja liigatasolle erittäin hyvää hyökkäysketjua.

Puolustuspäässäkään ei paperilla ole ongelmia, vaikka kahdeksan päästettyä maalia kahteen otteluun ei optimitulos olekaan. Ilveksellä oli sekä Tappara- että HPK-peleissä ongelmia päästä kunnon laukaisupaikoille, eikä Pelicansin kokenutta puolustusta vastaan liene yhtään helpompaa.

Kummankaan joukkueen loukkaantumislistat eivät ole erityisen pitkiä. Pelicansilta ovat edelleen poissa hyökkääjät Vili Sopanen ja Jarkko Immonen.

Ilveksen ehdottomasti tärkein poissaolo on edelleen hyökkääjätaikuri Jesse Niinimäki. Lisäksi takalinjoilta uupuvat Niko Peltola ja Teemu Kesä.

Seuraa Heitä

Michael Keränen #71 | Bietigheim

Laitahyökkääjä

Nuori mailataituri viimeisteli Tapparaa vastaan Ilveksen kauden toistaiseksi ainoan maalin ja oli terävä myös lauantaina Hämeenlinnassa.

Radek Smolenak #70 | Slovan

Laitahyökkääjä

Iski kauden avauksessa Bluesia vastaan neljä tehopistettä. Nopea ja taitava tšekkilaituri aiheuttaa Ilves-puolustukselle varmasti vaikeuksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle