Ritarit jälleen Kuopiossa

LIIGA / Ennakko
Lauantaina Niiralan montussa mennään oktoberfestin hengessä. Kaukalossa viihteestä vastaa kotijoukkue KalPan lisäksi jo toistamiseen tällä kaudella Kuopiossa esiintyvä Hämeenlinnan Pallokerho. KalPa voitti ensimmäisen kohtaamisen selvästi, mutta kolmessa viikossa on ehtinyt tapahtua paljon.

Kuntokäyrät

Vaikka KalPa on sarjataulukossa hämeenlinnalaisia edellä neljän pykälän verran, on joukkueiden suunta viime peleissä ollut vastakkainen. Siinä missä KalPalla on alla kolme maalin tappiota, porskuttaa HPK kolmen ottelun voittoputkessa.

KalPa hävisi torstaina Lappeenrannassa jatkoajalla SaiPalle. Sitä ennen kilpipaidoille karvasta kalkkia tarjoilivat Jokerit ja Lukko hakemalla pisteet Kuopiosta.

HPK voitti kauden kotiavauksessaan torstaina Bluesin, joka nöyrtyi ritareille myös tiistaina. Kolmen ottelun voittoputken täydentää viime viikkoinen voitto Pelicanseista.

Ratkaisun paikat

KalPan tehot ovat levänneet suorastaan hämmästyttävän paljon Sami Kapasen ja Kalle Sahlstedtin varassa. Ykkössentteri Sahlstedt on ollut osallisena lähes joka toisessa kuopiolaisten tekemissä maaleissa. Ottelun ratkaisu kulminoituukin KalPan ykköskentällisen peliin.

Mikäli ritaripaidat onnistuvat pitämään KalPan ykkösnyrkin pois maalintekotilastosta, matkaa voitto todennäköisesti Hämeeseen. Bluesin kaadossa Kerhon peli perustuikin kurinalaiseen puolustuspelaamiseen ja paketin pysyessä edelleen kasassa, on lauantain pelistä odotettavissa vähämaalinen. Kuopiolaiset puolestaan tarvitsevat kipeästi ratkaisuvoimaa myös muilta kentiltä.

Jäähyt ovat tässäkin pelissä hyvin tärkeässä asemassa. Kotijoukkueen ylivoimapeli on ollut alkukaudesta hukassa. Välillä liikkuu kiekko, välillä miehet, mutta ratkaisut ovat olleet pääsääntöisesti varsin mielikuvituksettomia. Vastaavasti HPK:n alivoimapeli on ollut erinomaista.

Tasaviisikoin pelatessa KalPa on hallinnut kenttätapahtumia käytännössä jokaisessa kotiottelussaan. Vauhdikas 5-5-vastaan peli olisi varmasti niin kotijoukkueen valmentajien kuin kannattajienkin mieleen.

Kokoonpanot

Pekka Virta vaihtoi SaiPa-peliin ykköskentän laitaan Jyri Junnilan tilalle Tuomas Kiiskisen. Virta oli pelin jälkeen tyytyväinen Kiiskisen panokseen Kapasen ja Sahlstedtin rinnalla, joten kolmikko jatkaa yhdessä myös HPK:a vastaan.

Kakkoskenttää Virta on rukannut jälleen uuteen uskoon. Joonas Riekkisen johtamassa yhdistelmässä laidoilla aloittavat umpisentterinä tunnettu Toni Häppölä ja vahvojen siirtohuhujen kohteena oleva Vince Bellissimo.

Loukkaantuneiden kirjoissa KalPalla ei ole kuin puolustaja Juha Alastalo.

HPK lähtenee lauantain otteluun viime peleistä tutuilla voittoisilla koostumuksillaan. Ykkössentteriksi hieman puskista noussut Jussi Makkonen johtaa joukkueensa tehokkainta yhdistelmää, jossa laidoilla viilettävät Jari Sailio ja Steve Kariya.

Kerhon sairaslistalta löytyy ainakin hyökkääjä Ville Hämäläisen nimi.

» Lähetä palautetta toimitukselle