KalPa pyrkii horjuttamaan hyvävireistä HPK:ta

LIIGA / Ennakko
KalPa saa tiistaina vieraakseen SM-liigan tämän hetken ehkä kovimman ryhmän, kun Hämeenlinnan ylpeys HPK saapuu Niiralan monttuun. Pystyykö kotijoukkue jatkamaan siitä mihin jäi lauantaina ja taistelemaan edelleen runkosarjan kärkipaikoista? Sama tavoite on myös vierailevilla hämeenlinnalaisilla. Odotettavissa on tilannerikas ja viihdyttävä ottelu.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue KalPa aloitti maaottelutauon jälkeen jo perinteeksi tällä kaudella muodostuneella huonolla jaksolla, mutta kiillotti kilpensä lauantain ottelussaan voittamalla Bluesin voittomaalikilpailun päätteeksi. Nyt kuopiolaisryhmällä on vielä hyvät mahdollisuudet saavuttaa kotietu pudotuspeleihin ja siihen pyrkimys on varmasti kova. Riittääkö tahtotila ja rentous pitämään jaossa olevat kolme pistettä Puijon juurella?

- Blues-ottelu oli tärkeä peli kahden tappion jälkeen. Kaksi edellistäkään peliä eivät olleet huonoja, vaan teimme pahoja virheitä, jotka maksoivat voiton. Iso voitto meille, mutta realistisesti tästä eteenpäin mennään, kommentoi KalPan valmentaja Tuomas Tuokkola edellistä ottelua.

HPK on vuodenvaihteen jälkeisissä otteluissaan ollut tasaisen tehokas ja pisteitä on kertynyt tappavaan tahtiin. Kerholla on varmasti kova halu varmistella suoraa paikkaa pudotuspeleihin, eikä se tule antamaan ottelussa mitään ilmaiseksi.

Hämeenlinnalaisten peleissä on paistanut rentous omaan tekemiseen ja usko omaan taitoon. Alkaako maila nyt jo täristä kädessä, kun ratkaisupelit lähenevät vai pystyykö päävalmentaja Jukka Rautakorpi piiskaamaan suojattinsa lentoon, jolla viedään pisteet mukana kotimatkalle?

Ratkaisun paikat

Kotijoukkueen kentälliset ovat eläneet voimakkaasti viime aikoina, mielenkiintoista on löytyykö oikea ja tehokas koostumus illan otteluun. Kilpipaitojen otteista on myös paistanut välillä läpi hienoinen yliyrittäminen kotiotteluissa ja syötöt ovat karkailleet vastustajalle liian usein.

Joukkueen peliin toivoisi kotiluolassa lisää sitä suoraviivaisuutta ja röyhkeyttä, jota on ollut nähtävissä vieraspeleissä. Edellinen ottelu sujui joukkueelta kiitettävästi, mutta pieni tehottomuus maalinteossa vaivaa. KalPa kaipaisikin kipeästi sairastuvalta vähintään yhtä ratkaisijaa lisää.

Myös vierailijoiden peliin on moni kaivannut viimeaikoina suoraviivaisuutta ja nopeampia ratkaisuja. Varsinkin herrat Jukka-Pekka Laamanen ja Mikko Mäenpää ovat olleet arvostelun alla liiallisen hienostelunsa takia.

HPK:n ongelmaksi näyttääkin nousevan halu yrittää pelata vähän liiankin kaunista ja näyttävää kiekkoa, joka kostautuu harhasyöttöinä ja tehottomuutena.

Molemmat joukkueet taistelevat edelleen sekä suorasta pudotuspelipaikasta, että kotiedusta. Illan kamppailussa vahvemmilla on se joukkue joka pystyy paremmin sivuuttamaan nuo paineet ja pelaamaan omaa rentoa peliään. Suoraviivaisuus ja vastustajan arvostus lienevät ne ottelun avainsanat pisteiden hankkimiseen.

- HPK on päävastustaja totta kai, mutta ottelu on yksi ottelu muiden joukossa. Kaikki pelit ovat äärettömän tärkeitä. Pidän tärkeämpänä, miltä meidän peli näyttää, kommentoi valmentaja Tuokkola
kohtaamista.

- Tärkeintä on, että pääsemme kiinni omaan kiekolliseen peliin. Meidän täytyy olla kiekottomana aktiivinen liikkumaan ja annettava keskialueella nopeita syöttöjä, jotta pääsemme iskemään selustaan. HPK on kurinalainen ja hyvin liikkuva joukkue.

Kokoonpanot

KalPan sairaslista on ollut viime otteluissa pitkä, sillä sieltä löytyy seuraavia nimiä: Kalle Sahlstedt, Jussi Timonen, Tuomas Kiiskinen, Juha Alastalo ja Toni Mäkiaho.

- Sahlstedt kävi jäällä ja pelannee, Mäkiaho on kuumeisena varmuudella poissa ja Kiiskisen pelikunto ratkeaa aamuharjoituksissa. Alastalo oli mukana jäällä ja pelannee, sekä Timosen Jussin paluu tapahtunee ensi
viikolla, kommentoi Tuokkola.

HPK:n rosterista on puuttunut edellisissä otteluissa neljä pelinappulaa: Joe Rullier, Ville Hämäläinen, Risto Korhonen ja Jukka-Pekka Laamanen. Näistä ainakin Laamanen olisi varmasti toiveissa saada pian takaisin kokonpanoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle