HPK mursi KalPan lauantaitaian

LIIGA / Raportti
Niiralan montussa nähtiin yksi kauden värikkäimmistä otteluista, kun HPK nappasi tiukan taistelun jälkeen kaksi pistettä kotimatkalle Jussi Makkosen jatkoaikamaalilla. Varsinaisella peliajalla molemmilla joukkueilla oli runsaasti paikkoja ratkaista ottelu itselleen.

KalPan ja HPK:n välinen peli oli erittäin vaiherikas läpi ottelun. HPK vei ottelua puoleen väliin saakka mielin määrin ja ottelun loppu puolestaan oli kotijoukkueen hallintaa. Ratkaisua jouduttiin hakemaan aina jatkoajalta saakka. HPK:n vierasvoiton myötä KalPan puhtaiden lauantaikotivoittojen putki murtui.

- Jos molemmat joukkueet olisivat saaneet 1,5 pistettä, niin olisin ollut tyytyväinen, tiivisti KalPan päävalmentaja Pekka Virta ottelun jälkeen.

HPK aloitti vahvasti

Hämeenlinnalaiset vierailivat tasan kolme viikkoa aiemmin Kuopiossa. Nyt kaukalossa oli kuin uudelleen syntynyt joukkue. HPK:n peli toimi kaikilla osa-alueilla aivan eri tavalla ja joukkue jätti ensimmäisessä erässä kotijoukkueen täysin statistin rooliin.

- Edellisellä vierailulla olimme lapasia. Pelissä ei ollut lainkaan juonta. Sen jälkeen olemme parantaneet kaikilla osa-alueilla, kertoi tyytyväinen HPK-käskyttäjä Jukka Rautakorpi.

Peli-ilon löytänyt ritarilauma aloitti erittäin vauhdikkaasti. Reilun parin minuutin pelin jälkeen Pasi Salonen pääsi ohjaamaan kiekon Mika Oksan selän taakse. Tony Virta teki tilanteeseen väkevän esityön komealla nousullaan laidasta. Juha-Pekka Loikas vei vierailijat vielä kahden maalin johtoon ennen erän puoltaväliä. Loikas karkasi läpiajoon suoraan jäähyaitiosta.

- Hallitsimme ensimmäistä erää selkeästi. Olisi pitänyt pystyä tekemään enemmänkin maaleja paikoista, tuumi Rautakorpi.

Vierailijoiden hyvän alun myönsi myös KalPan käskyttäjä Virta. Kotijoukkue ei kuitenkaan taipunut, vaikka HPK tuli kovalla ryminällä.

- Uskottiin omaan peliin. Jälleen oli tilaisuus luovuttaa, mietiskeli Virta

Hartikainen sytytti kotijoukkueen

Ottelu vaikutti melkein puoleen väliin saakka HPK:n yksipuoliselta näytökseltä. Hämeenlinnalaiset hukkasivat tukun hyviä maalipaikkoja. Kun vierailijoille ei maalinteko kelvannut, niin KalPan nuori lupaus Teemu Hartikainen päätti ottaa ratkaisija roolin.Hartikainen aloitti KalPan takaa-ajon laukomalla ylivoimalla Pasi Hirvosen laukauksen paluukiekon Teemu Lassilan selän taakse. Maali oli Hartikaisen ensimmäinen SM-liigassa.

HPK kuittasi nopeasti KalPan kavennuksen nopeasti. Ville Viitaluoma ohjasi ilmasta kauden ensimmäisen maalinsa Harri Tikkasen laukauksesta. Viitaluoman tuuletuksista näki, että maali oli keskushyökkääjälle helpotus.

Ottelun kolmannen erän alussa KalPan Sami Kapanen runnoi kotijoukkueen toisen maalin. Kapasen maalista kuopiolaisyleisö heräsi kannustamaan ja tukemaan kotijoukkuetta. Vajaa minuutti myöhemmin Hartikainen iskikin illan toisen maalinsa ja toi KalPan tasoihin ottelussa.

Vierasjoukkuetta KalPan nousu ei tyydyttänyt lainkaan. Tarjolla oli täydet kolme pistettä, mutta tällä kertaa vierailijat joutuivat tyytymään vähempään.

- Kaksi maalia nopeaan rakoon. Opetus meille: kuinka pelin tilanne voi muuttua nopeasti, harmitteli Rautakorpi.

- Painotettiin ensimmäisellä erätauolla, että jatketaan samalla tavalla, eikä anneta vastustajalle siimaa. Onneksi kuitenkin voitimme, tuumi HPK:n Jussi Makkonen pelin jälkeen.

Myöskään kotijoukkueessa eivät kaikki olleet tyytyväisiä. Illan sankarin viitta oli tarjolla Teemu Hartikaiselle, mutta tällä kertaa kaksi maalia oli laiha lohtu, kun voitto matkasi Hämeenlinnaan.

- Harmittaa, kun hävittiin, tuumi kentän paras pelaaja Hartikainen pelin jälkeen.

Hartikaisen pelaamiseen kotijoukkue ei ainakaan kaatunut. Nuorukainen iski kaksi maalia, hankki pari jäähyä vastustajalle ja väänsi vahvasti kulmissa. 18-vuotiaalta voimapesältä ei voi enempää vaatia kentällä. Hyökkääjän molemmat maalit syntyivät lähes samalla tavalla.

- Ajoin maalille ja näin, että kiekko tulee lapaan. Molemmat osumat tulivat aika samalla tavalla, kertoi Hartikainen maaleistaan.

Varsinaisella peliajalla ei syntynyt lisää maaleja, vaikka molemmilla joukkueilla oli tukku hyviä paikkoja. Niiralan montussa päädyttiin kauden ensimmäistä kertaa jatkoajalle.

Makkonen kuittasi KalPan hölmöilyn

Jatkoajalle molemmat joukkueet lähtivät voittamaan ottelua. Peliä vietiin vauhdilla päästä päähän ja kummatkin ehtivät rakentaa monta maalipaikkaa.

- Jatkoajalla kumpikaan joukkue ei varmistellut, tiivisti Rautakorpi.

Ottelun ratkaisijaksi nousi HPK:n paras pistemies Jussi Makkonen. Steve Kariya ja Jari Sailio pelasivat kiekon ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Makkoselle, jolla oli helppo työ siirtää kiekko maaliin.

- Voittomaali oli melko koominen ratkaisu. Strömberg ei jostain syystä päässyt vaihtoaitiosta kentälle ja sen jälkeen törmäsi vielä tuomariin, huokaili Virta ratkaisusta.

Voittomaaliin johtaneessa tilanteessa Sami Kapanen pelasi pitkän vaihdon puolustajan paikalla. Kapanen luisteli vaihtoaitioon ja kukaan ei hypännyt heti kentälle. HPK käytti tilanteen nopeasti hyväkseen ja ratkaisi ottelun.

- Sekava tilanne. Kariya tuli hyvin laidalta ja pelasi kiekon lapaani, kertoi Makkonen voittomaalista.

Makkosen maali venytti KalPan tappioputken neljän ottelun mittaiseksi. Kaikki häviöt ovat tulleet yhdellä maalilla ja kaksi tappiosta on tullut vasta jatkoajalla. HPK puolestaan venytti voittoputkensa jo neljän ottelun mittaiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle