Kuntopuntarin kärkijoukkueet ottavat toisistaan mittaa Jyväskylässä

LIIGA / Ennakko
HPK oli kaukalon kuningas edelisellä Hippoksen vierailullaan.
Kuva © Eriikka Hienola
Tiivistynyt vierasjoukkue HPK saapuu haastamaan kovakuntoisen JYPin. Molempien joukkueiden peli-ilme on viime aikoina ollut pirteä. Joukkueet löytyvätkin kuntopuntarin kärkipäästä.

JYP lähtee otteluun kolme voittoa allaan. Pelicans kaatui hyvän toisen erän johdosta Hippoksella viime perjantaina, jonka jälkeen jyväskyläläiset ovat hakeneet täydet pistepotit sekä Tampereelta että Raumalta. Tiistaina Raumalla JYP pelasi yhden parhaista otteluistaan tällä kaudella. Virheet omassa päädyssä olivat vähentyneet huomattavasti, ja joukkueen pelaaminen johtoasemassa oli kypsää.

HPK saapuu Hippokselle allaan kaksi voittoa. Blues kaatui Espoossa viime lauantaina jatkoajan jälkeen lukemin 1-2 ja tiistaina kukistui KalPa samoin lukemin varsinaisen peliajan jälkeen. Tappiollista Ässät-ottelua lukuun ottamatta joukkueen peli-ilme on ollut alkukautta huomattavasti tiiviimpi.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahteen kertaan. Molemmilla kerroilla vierasjoukkue on napannut täyden pistepotin. HPK oli syyskuussa JYPiä parempi lukemin 2-3, kun taas JYP haki pisteet Hämeenlinnasta 1-3-lukemin. Aiempien kohtaamisten tehomiehenä on häärinyt Miika Lahti tehoin 2+1.

Aiemmissa JYPin kotiotteluissa murheenkryyniksi ovat muodostuneet henkilökohtaiset virheet puolustusalueella. Raskasjalkaiset puolustajat eivät ole onnistuneet tulemaan pois paineen alta riittävän nopeasti, mikä on johtanut useisiin vastustajan kiekonriistoihin sekä maalipaikkoihin. JYPin maalivahdit ovat paikkailleet virheitä kiitettävästi, sillä kiekko on poimittu JYP-maalista edellisissä kolmessa ottelussa vain neljä kertaa. Tuomas Tarkki on ollut totutun varma, ja edellisessä joukkueiden välisessä kohtaamisessa Hippoksella liigadebyyttinsä tehnyt Sami Rajaniemi nappasi ensimmäisen nollapelinsä eilen Lukkoa vastaan kiireisen illan jälkeen.

JYPin vahvuudeksi on muodostunut onnistumiset hyökkäyspäässä laajalla rintamalla.  Omaa korpivaellustaan viettäneet Juuso Ikonen ja Eric Perrin ovat muodostuneet isäntien vaarallisimmaksi tutkapariksi, mutta taustatukea löytyy jokaisesta ketjusta. Lukko-ottelussa paluun pelaavaan kokoonpanoon teki myös hämeenlinnalaisia kohisuttanut Ramzi Abid. Mies oli väkevällä pelipäällä keräten ottelusta tehot 1+1.

HPK:n tiivis puolustuspelaaminen on tuottanut jyväskyläläisille harmaita hiuksia jo pitkään. Vierasjoukkue onkin päästänyt edelliseen viiteen otteluun vähiten maaleja koko liigassa. Iso kiitos tästä kuuluu myös vakuuttavasti pelanneelle nuorelle Juuse Sarokselle. HPK:n vikkeläjalkaiset hyökkääjät, esimerkiksi pirteästi esiintynyt Jesse Saarinen, pystyvät tappamaan kotijoukkueen peli-ilon vahvalla karvauspelaamisella. Jos vierasjoukkue onnistuu pitämään aktiivista pelitapaa yllä läpi ottelun, voi HPK napata jälleen täyden pistepotin Hippokselta.

HPK:n maalinteko on kuitenkin ollut melko vaisua. Jos JYP onnistuu murtamaan HPK:n tiiviin puolustuspelaamisen, vierasjoukkueelle ei pisteitä ole odoteltavissa. Hämeelinnalaiset ovat tehneet koko kauden aikana toiseksi vähiten maaleja. HPK:n riveistä ei ole löytynyt riittävän laajaa ratkaisuvoimaa, vaan joukkue nojaakin liikaa ykköstykki Ville Viitaluoman ja Juha Kiilholman maalintekotaitoon.

Kokoonpanot

JYP sai suru-uutisia aiemmin tällä viikolla, kun Jani Tuppuraisen loukkaantuminen osoittautui oletettua pahemmaksi. Maalijyvän löytänyt Tuppurainen on sivussa viikkoja. Lisäksi tiistaina tiedotettiin JYP-konkari Jari Jääskeläisen lopettavan uransa vaikean vamman jäljiltä. Lisäksi rivistä tiistaina kesken ottelun putosi Perrinin ketjun kolmas lenkki, Markus Poukkula. Poukkulan pelaaminen on epävarmaa. Tiistaina lepovuorossa ollut Tarkki palannee JYPin maalille.

HPK:n riveistä on poissa pirteästi esiintynyt Borna Rendulic, jonka poissaolosyystä ei ole tarkempaa tietoa. Vierasjoukkueen maalilla vahvasti esiintynyt Saros jatkanee maalilla. Edellisessä Hippoksen kohtaamisessa maalilla loistanut Frans Tuohimaa saattaa antaa miehelle lepovuoron.

Seuraa Heitä

Ramzi Abid #16 |

Laitahyökkääjä

Kaikki muistavat Abidin surullisen episodin HPK:n Craig Schiran kanssa. Abid palasi pelaavaan kokoonpanoon muutaman ottelun tauon jälkeen, ja esiintyi todella edukseen. Abid oli näkyvässä roolissa ratkaisemassa Lukko-ottelua jyväskyläläisten hyväksi.

Marko Tuulola #36 |

Puolustaja

Pitkän loukkaantumisen jälkeen hämeenlinnalaisten puolustuksen tukipilariksi palannut konkari paukautti kauden ensimmäisen maalinsa tiistaina KalPaa vastaan. Kokenut Tuulola varmasti janoaa lisää maaleja muutaman jaetun mustelman jatkeeksi.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Juuso Ikonen 0 4 4
2.Éric Perrin 4 0 4
3.Mikko Luoma 0 3 3
4.Mikko Kalteva 1 2 3
5.Petr Hubacek 2 1 3
HPK M S P
1.Marko Tuulola 1 3 4
2.Ville Viitaluoma 4 0 4
3.Joonas Vihko 0 3 3
4.Aleksi Laakso 0 2 2
5.Jesse Saarinen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle