Ässät ei voita edes vahingossa

LIIGA / Raportti
Juho Lammikko on peräkkäisten otteluiden putkessa.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Jääkiekossa onni ja yleisön tuki on yleensä ansaittava. Tällä kerralla kriisijoukkue Ässät hävisi ilman onnea ja yleisön tukea. Ääripäiden kohtaamisen jälkeen tulostaululla komeilivat 1−5-lukemat.

Ässien valmentaja Jere Härkälä vakuutti, että joukkueen tavoitteena oli pelata torstai-iltana taistelevaa jääkiekkoa. Ässät yritti, mutta se ei riittänyt kamppailussa sarjapisteistä. Mikään ei onnistu juuri nyt porilaisjoukkueen pelaamisessa. HIFK haki Porista ansaitun vierasvoiton.

− Tunnelma oli alussa hyvä, maalipaikkojakin oli. Sitten tilanne oli helposti 0–2, ja itseluottamus meni siinä, mietiskeli Ässien päävalmentaja Pekka Virta.

− Ei voi paljon selitellä, tosi tuskaista on, jatkoi ässäluotsi.

HIFK otti ottelun vaivatta hallintaansa toisessa erässä. Niklas Hagman kavensi nollakulmasta pelin 1−2-lukemiin, mutta riemua kesti vain hieman yli minuutin verran. Eero Somervuoren osuma aloituspisteiden välistä alkoi olla liikaa jo valmiiksi hauraalle porilaisjoukkueelle.

− Maalivahdille saimme itseluottamusta, ja ratkaisijoita oli paljon, kiitteli HIFK:n päävalmentaja Raimo Summanen joukkueensa pelaamista.

− Loimme tarkoituksella painetta sekä Ässien pakkeihin että nuoreen nelosketjuun, kertoi Summanen.

Hyvä maalivahti tarvitsee myös onnea matkaansa. Ville Husso torjui lähes kaiken mahdollisen. Silti siinäkin, kuinka joukkueet hyödynsivät maalipaikkansa, oli aika valtava ero. Kotijoukkueen otteissa näkyi, että jatkuva häviäminen syö väkisinkin itseluottamusta ja uskoa omaan pelaamiseen.

Lopussa Ässät sai luotua painetta Husson vartioimalle maalille, mutta viimeistely ontui. Ässien maalilla pelannut Rasmus Rinne arvioi Radio Porin haastattelussa, että voittavia torjuntoja olisi tarvinnut tehdä enemmän, ja sitten oli se pomppumaali. Tällä ässävahti viittasi oman puolustajan luistimesta kimmonneeseen avausosumaan.

HIFK:n Iiro Pakarinen viimeisteli 1−5-lukemat erittäin tarkalla laukauksella takanurkkaan heti siniviivan jälkeen. Yhdellä tehdyllä maalilla voittaa pelin aika harvoin, ja Ässät on tehnyt marras-joulukuussa 11 ottelussa 15 maalia.

Yhdellä ässänuorukaisella uskoa ja toimintatarmoa kuitenkin riitti. 17-vuotias Juho Lammikko pelasi kuudennen ottelunsa seitsemään päivään.

− Uskon vahvasti, että joukkueen onni kääntyy vielä. Kuusi peliä viikkoon toki painaa jaloissa, mutta mieluummin pelaan kuin vain harjoittelen. Perjantain tiedän olevan vapaapäivä, lauantaina on taas peli joko edustuksen mukana tai A-nuorissa, kertoi Lammikko.

− Jokainen pelaaja yrittää kyllä ihan kaikkensa, vakuutti ässähyökkääjä.

Molemmat joukkueet jatkavat pelaamista lauantaina. Ässät matkustaa Ouluun jo kolmannen kerran, HIFK puolestaan käy Kuopiossa toistamiseen tällä kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle