Kapaset juonivat Pelicansin nurin

LIIGA / Raportti
Sami Kapanen iski kaksi osumaa.
Kuva © Teemu Soini
Lahden Pelicansin tappiputki sai Kuopiossa kuudennen peräkkäisen merkinnän. Kotijoukkue KalPa nousi päätöserässä voittoon ja nappasi kolmannen kotivoittonsa putkeen. Voiton takeena oli erinomaiseen talvivireeseen äitynyt Sami Kapanen.

KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen iski Pelicans-peliin Sami ja Kasperi Kapasen samaan ketjuun, eikä tuota päätöstä tarvinnut ottelun jälkeen katua. Isä ja poika juonivat päätöserässä KalPan voittomaalin, joka tuli vain reilu minuutti KalPan tasoitusosuman jälkeen.

Maali syntyi näyttävän kuvion päätteeksi. Poika syötti ja isä viimeisteli aivan Jere Myllyniemen nenän edestä. Tilanteen käynnisti Tapparasta lainalla oleva Arttu Ilomäki.

− Itse vaan heitin kiekon kulmaan Kasperille. Hyvinhän siinä isä ja poika pelasivat yhteen, Ilomäki kertasi voittomaalin syntyä.

− Tärkeä voitto, vaikka ei meiltä ehkä ihan niin raikasta peliä kuin viime viikolla. Hyvä, että pystyttiin vähän huonommallakin pelillä voittamaan, Ilomäki jatkoi.

Ilomäki itse oli myös suuressa roolissa. Voittomaalin pohjustuksen lisäksi Tappara-laina tulitti KalPan tasoitusmaalin napakalla lyöntilaukauksella. Osuma syntyi kahden miehen ylivoimalla.

− Siinä avautui hyvä väylä ja tiesin koko ajan, että "Arsi" [Artturi Lehkonen] näkee sen. Jouduin kyllä keskittymään laukomiseen, kun tiesin, että oli tyhjää maalia tarjolla.

Alanteelle uran ensimmäinen

Varsinkin ottelun alku oli vauhdikasta peliä. Molemmat joukkueet hyökkäsivät pirteästi ja saivat tilanteita aikaan. Avauserässä tehtiinkin kolme maalia. Sami Kapanen avasi maalihanat liruttamalla läpiajon päätteeksi Myllyniemen jalkojen välistä kiekon verkkoon.

Lahtelaiset tulivat kuitenkin erän lopulla rinnalle ja ohi Joonas Alanteen ja Timo Pärssisen osumilla. Heinolan Peliitoista nostetulle Alanteelle osuma oli Liiga-uran ensimmäinen. Syntymäpäiviään viettänyt Alanne pääsi takatolpalta ohjaamaan Niko Tuhkasen viivavedon Pekka Tuokkolan taakse.

Pelicansin turmioksi koitui päätöserän alku, jonka ansiosta KalPa pääsi pelaamaan vajaan minuutin kahden miehen ylivoimaa. Jesse Niinimäki ja Vili Sopanen katselivat jäähyaitiosta Ilomäen tasoitusmaalia. Kapasen voittomaali syntyi puolestaan vain seitsemän sekuntia Sopasen jäähyn jälkeen.

Pelicansille tuli ottelun loppupuolella vastaavanlainen mahdollisuus ylivoimaan, mutta KalPan taisteleva alivoima toimi erinomaisesti. Jobinpostia lahtelaisen loppuun toi Pärssisen loukkaantuminen. Janne Kolehmainen tökkäsi Pärssistä poikittaisella mailalla selkään, eikä niskansa loukannut konkari enää palannut pelin loppuminuuteille. Otteluvalvoja Kari Niemisen mukaan tilanteesta lähtee raportti Liigan kurinpitäjälle, vaikka tuomaristo ei katsonut tekoa jäähyn arvoiseksi.

Ilomäki ei jatkosta stressaa

Yksi ottelun tähdistä oli Ilomäki. Tärkeässä roolissa ollut sentteri ei kuitenkaan ollut täysin tyytyväinen omiin otteisiinsa.

− Olen kasvanut sen verran pelaajana, että pelkät pisteet eivät ratkaise. Annoin muutaman maalipaikan vastustajalle, joten vähän kehnoa pelaamista oli itseltä.

Lempäälän Kisassa Mestistä alkukauden pääosin pelannut Ilomäki ei loppukautta juuri mieti. Tärkeintä on päästä pelaamaan Liigassa.

− Tuskin kukaan pelaa Mestistä sen takia, että tyytyy siihen. Kaikki haluaa pelata kovempia pelejä. Jokainen peli, mitä saan Liigassa pelata on pankkiin itselle. Joka päivä pitää olla tyytyväinen ja mennä päivä kerrallaan. Eihän sitä tiedä, mitä tapahtuu.

− Täällä minut otettiin tosi hyvin vastaan ja hommat lähti hyvin käyntiin. Joukkuehenki on todella hyvä, vaikka pelit eivät ole niin hyvin menneet, Ilomäki lopetti.

» Lähetä palautetta toimitukselle