Alku hyvin, kaikki hyvin?

LIIGA / Ennakko
Jatkuuko tiistainen Ilves-riemu Kärppiä vastaan?
Kuva © Jarno Hietanen
Lyödäänkö torstai-illan tahtimerkit Tampereella heti ottelun alkuhetkillä? Ovatko joukkueet sanojensa mukaisesti mukana pelissä alusta saakka? Nähdäänkö ottelun ratkaisu heti ensi minuuttien aikana?

Ilves ja Kärpät kohtaavat torstaina Hakametsässä Tampereella takanaan voitto tiistailta. Siinä, missä kotijoukkue Ilves löi SM-liigan kärkipäässä majailevan SaiPan jatkoaikamaalilla lukemin 4-3, niin Jussi Jokisella vahvistunut Kärpät oli Jokereita vahvempi lukemin 4-2. Joukkueista Kärpät lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, vaikka sen esitys kauden alussa ei kaikilta osin ole ollutkaan odotusten mukainen. Ennen illan ottelua Kärppien sijoitus on yhdeksäs, kotijoukkueen sijoittuessa sarjataulukkoon heti vierasjoukkueen perään.

Tarkkaa ja huolellista pelaamista heti alusta lähtien?

Torstai-illan sankarit luistelevat Hakametsän jäille mielessään tarkka pelaaminen ja huolellisuus. Erityinen painopiste on asetettu molemmissa joukkueissa ottelun alkuun. Kotijoukkue, Ilves, ei ole ottelun alkuhetkillä kunnostautunut – viimeksi tiistaina SaiPaa vastaan omassa päädyssä soi ajassa 1:28, ja edellisviikon Jokerit-ottelun jälkeen joukkueen päävalmentaja Raimo Helminen ihmetteli joukkueensa otteluun lähtöä.

– Oltiin jäissä ensimmäisessä erässä, mietti Ilves-valmentaja Jokerit-ottelun jälkeen.

– Ollaan kyllä menetetty kiekkoja koko kauden ajan, mutta nyt niitä menetyksiä tuli käsittämättömän paljon.

Samaan asiaan puuttui myös Ilves-valmennuksen Vesa Viitakoski, joka painotti SaiPa-pelin jälkeen, että valmennuksen pitää saada joukkue pelaamaan hyvää ja vauhdikasta kiekkoa heti ottelun alusta saakka.

Huolellisuutta valmistautumiseen painotetaan myös Oulun suunnalla. Näin Kärppä-hyökkääjä Jussi Jokinen Ilves-pelistä:

– Meidän on pakko valmistautua paremmin ja saada ensimmäinen kymppi paremmaksi Tampereella. Ilves voitti nyt sarjakärkeen kuuluvan SaiPan, ja he saivat varmasti uskoa tekemiseen. Todella tärkeät kaksi peliä tulossa meille.

Ilvestä vastaan pitää olla valmiina - myös oululaisten Hannu Aravirta kiinnitti asiaan huomiota:

– Tässä sarjassa pelataan koko ajan niin intensiivisiä ja kovia matseja, että ei ole yhtään varaa lähteä takki auki. Juttelin Oulussa vierailleen Jukka Jalosen kanssa ja hänenkin mukaan erittäin tasokkaita otteluita on pelattu tähän vuodenaikaan nähden.

– En sanoisi, että Jokereita vastaan valmistautumisessa olisi ollut esimerkiksi parannettavaa, vaan Jokerit vain teki toteutuksen paremmin alkuhetkillä. Siihen toki pitää kiinnittää huomiota.

Maalivahtipelaaminen ratkaisee torstaina?

Vierasjoukkue Kärpät luisteluttaa maalin suulle Tomi Karhusen. Vahvasti kauden aloittanut oululainen on ollut monelle yllätys. Uutena nimenä ei miestä voi pitää, kirjauttihan mies viime kaudellakin torjunnoillaan tilastolukeman 93.12.

Hannu Aravirta haluaa pelituntumaa vahdeilleen.

– Näillä kolmen pelin viikoilla kierrätämme vähän, kun meillä on siihen mahdollisuus. Karhunen on torstaina ja Backlund lauantaina tolppien välissä.

Ilveksen osalta maalivahtipelaaminen on ollut aika ajoin hyvää, tappioista ei joukkue vahtejaan ole voinut kauden aikana syyttää – päinvastoin. Esimerkiksi Jokerit-ottelussa Miika Wiikman oli selkeästi joukkueensa ykkönen kirjaten 44 torjuntaa. Jatkaako Ilves-valmennus vuorottelua maalin suulla torstaina? Tällöin vuoroon tulisi niin ikään hyvin kauden aikana esiintynyt Ville Kolppanen.

Kokoonpanoista torstaina

Oululaisten kokoonpanosta Hannu Aravirta totesi seuraavasti:

Miikka Salomäki ei lähtenyt reissuun mukaan, eikä pelaa loppuviikon otteluissa. Kuumeessa ollut Joonas Komulainen on mukana. Hän kävi kevyesti keskiviikkona jäällä ja katsellaan vielä hänen suhteen, että onko mukana. Simon Suoranta on myös mukana.

Ilves jatkaa puolustuksensa vajaamiehityksellä, sillä poissa ovat edelleenä koko alkukauden sivussa olleet Teemu Kesä ja Niko Peltola. Myös Martti Järventie ja Jesse Niinimäki lienevät edelleen katsomon puolella. Samoin poissa on kahden ottelun pelikieltoaan kärsivä Tommi Välimaa.

Seuraa Heitä

Ville Korhonen #11 |

Laitahyökkääjä

Voittomaali SaiPaa vastaan. Jatkuuko vire torstaina?

Joonas Donskoi #72 |

Laitahyökkääjä

Jokereita vastaan äärimmäisen pirteä ja vahva. Hieman paremmalla viimeistelyllä olisi voinut tehdä helpostikin kaksi osumaa. Entä Tampereella?

» Lähetä palautetta toimitukselle