Oululaiset revanssin perässä

LIIGA / Ennakko
Jussi Jokinen pukee jälleen kärppänutun ylleen, kun SM-liiga palaa maaottelutauolta.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärppien ja Ilveksen edellinen kohtaaminen lokakuun alussa jäi katkerana oululaisten mieleen. Pääkäskijä Hannu Aravirta nosti päätöserän viimeisen kymmenminuuttisen yhdeksi syksyn surkeimmista hetkistä, kun turhat jäähyt maksoivat johtoaseman kääntymisen jatkoaikatappioksi. Kärppien revanssinhaun lisäksi oman mausteensa otteluun antavat molempien joukkueiden tuoreet NHL-vahvistukset.

Raksilan yleisölle on heti maaottelutauon jälkeen nähtäväksi tarjolla kaksi mielenkiintoista uutta pelaajaa. Kotijoukkueen riveihin saapuu vanha tuttu punahanskainen Jussi Jokinen. Ilveksen nutussa nähdään puolestaan uutta verta, kun ”Superstar” lempinimeäkin totellut Maxime Talbot tekee ensiesiintymisensä.

Muutenkin molempien joukkueiden voidaan olettaa olevan into piukassa, kun maajoukkuehommissa olivat ainoastaan oululaisten ykkösmies Juha-Pekka Haataja ja nuori puolustaja Ville Pokka.

Ilveksen leirissä viikko käytettiin kovaan harjoitteluun. Viisikkopelin treenausta haittasivat kuitenkin loukkaantumiset sekä puolustusvoimien aiheuttamat velvoitteet.

Tauon jälkeisten otteluiden kulkua on usein vaikea ennustaa. Yksi varma seikka lienee kuitenkin se, että Ilveksen täytyy löytää keinot tulikuumana hehkuvan Haatajan pysäyttämiseksi.

Eri suuntiin

Lokakuun neljäntenä päivänä käydyn kohtaamisen jälkeen Kärppien valmennus sätti kovin sanoin Ivan Humlia. Tšekki otti päätöserässä typerän ulosajon, jonka aikana Ilves latoi pelin tasoihin ja lopulta rynnisti voittoon jatkoajalla.

Tuon ottelun jälkeen Kärppien suunta on ollut vahvasti ylöspäin. 12 ottelustaan joukkue raapi peräti 27 pistettä ja kipusi sarjataulukossa reippaasti ylöspäin.

Vierasjoukkue Ilveksen kuntopuntari sen sijaan on ollut mollivoittoisempi. Kärpät-ottelun jälkeen Ilves on tahkonnut 11 kamppailua saalistaen vain kahdeksan pistettä. Tauolle tamperelaiset pääsivät kuitenkin iloisissa merkeissä, kun viimeisessä ottelussa kaatui Blues kolmen pisteen arvoisesti.

Täydennystä sairastuvalta ja rapakon takaa

Molemmat joukkueet saavat tauon jälkeen kaukaloon tuoretta verta. Kärpissä paluun sairastuvalta tekee Ville Peltosen teloma Tomas Plihal. Oululaisten hyökkäysvitjat menevätkin uusiksi, kun Jokinen ottaa paikan ykköskentästä Haatajan ja Toni Kähkösen välistä. Plihalin paikka on kakkoskentässä Kyle Turrisin ja Ivan Humlin kanssa. Mukana kokoonpanossa on myös Antti Mäkilä, jonka sopimusta jatkettiin joulutaukoon saakka. Poissa vakiokokoonpanosta ovat Jari Viuhkola, Juho Keränen ja Joonas Donskoi.

Puolustuksesta oululaisilta ovat poissa aivotärähdyksestä toipuva Ville Mäntymaa, maajoukkuereissun jälkeen huilaava Pokka sekä Kouvolaan lainalle lähtenyt Nico Lehto.

Ilves marssittaa tuoreen vahvistuksensa ykkösvitjan keskellä, kun Talbot ottaa paikan Jesse Niinimäen ja Erkki Rajamäen välistä. Myös sairastuvalta on tulossa apuja, kun ainakin Martti Järventie on taas joukkueen mukana. Poissa puolustuksesta on puolestaan Konsta Mäkinen.

Seuraa Heitä

Maxime Talbot #25 | Loko Jaroslav

Keskushyökkääjä

Ensiesiintyminen SM-liigassa. Taistelijaluonne, jonka esimerkki voi sytyttää koko joukkueen hurmokseen.

# |

Paluu tuttuihin maisemiin. Pisti edellisellä visiitillään kärppälaivan kurssiin, jossa se porskutti kohti SM-liigan kärkisijoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle