Kauden toinen Stadin paikallinen tarjosi vauhdikkaan jääkiekkoillan

Jokerit pääsivät kuittaamaan Valtteri Filppulan johdolla avauskierroksen tappion naapureille.
Kuva © Jussi Kivimäki
Kauden ensimmäinen paikallisottelu jäi historiaan varsin varovaisena tapahtumana, mutta torstaisesta ottelusta odotettiin jo paluuta normaaliin päiväjärjestykseen. Kotiyleisö ei joutunut pettymään. Molemmat joukkueet pelasivat kovaa mutta puhtaasti ja vauhtia riitti läpi ottelun.

Ottelun lähtökohdat olivat varsin mielenkiintoiset. Kauden ensimmäinen paikalliskohtaaminen jätti varsin varovaisen kuvan, mutta torstaina päästiin jo itse asiaan. Joukkueet tulivat otteluun hyvällä asenteella ja ensimmäisessä erässä nähtiin kovia taklauksia puolin ja toisin. Ilahduttavaa oli myös se, että molemmat pelasivat kovaa ja puhtaasti.

Vauhdikkaassa ottelussa pääosaan nousivat lukuisat rangaistukset, jotka eivät kuitenkaan ratkaisseet itse peliä heikon ylivoimapelaamisen johdosta. Kotijoukkue Jokerit oli kuitenkin hienokseltaan hallitsevampi osapuoli, joka käytti maalipaikat naapuria paremmin hyväkseen. Tämän myötä sarjapisteet jäivät Pasilaan.

Tällä erää viimeistä ottelua pelinaikaisena vastuuvalmentajana ollut Hannu Virta oli varsin tyytyväinen Jokereiden pelaamiseen.

- Hieno kiekkoilta kaiken kaikkiaan. Meidän peli toimii kyllä varsin hyvin ja se antaa meille mahdollisuuden voittaa joka ilta. Ylpeä pitää olla joukkueesta, kun mietitään että yhdeksän miestä on pois, mutta kuitenkin peli on ihan kunnossa. Tästä hyvänä esimerkkinä ovat maalipaikat, jotka viidellä viittä vastaan -pelissä olivat meille 20-5.

Ottelussa pelattiin varsin paljon erikoistilanteita, joiden tulokseen jokerikäskijä ei ollut lainkaan tyytyväinen.

- Tehotonta tuo ylivoima on, siitä ei päästä mihinkään. Kyllä ne ”viiskolmoset” pitäisi käyttää näissä peleissä hyväkseen.

Paikallisottelun tunnelma sai Virralta kiitosta.

- Kyllä tässä oli enemmän tunnetta kuin kauden avauksessa. Meillä on huikea kotiyleisö ja eritoten tuo Eteläpääty. Halutaan kyllä jokaisessa koti-ottelussa jättää yleisölle jotain ja halutaa,n että he näkevät Jokerien olevan sitoutunut ja työteliäs joukkue.

Ensimmäinen erä vauhdikas ja kaksijakoinen

Jokerit tuli ottelun ensimmäiseen erään erittäin hyvällä jalalla. Heti alussa nähtiin kaksi hyvää taklausta molemmilta joukkueilta, ja niin tunnetila saatiin heti paikallisottelun edellyttämälle tasolle. Taklauksista vastasivat jokerikapteeni Ossi Väänänen ja vierailijoiden Arttu Luttinen.

Ensimmäinen tilastomerkintäkin saatiin jo ennen ensimmäisen peliminuutin täyttymistä. HIFK:n Julius Nyqvist lähti istumaan kampituksesta kaksiminuuttista, jonka aikana isäntien ylivoima pyöri varsin näyttävästi, mutta laukaukset vain suuntautuivat pääasiassa ohi maalin. HIFK:n selvitettyä alivoimansa pääsi kotijoukkue kuitenkin iskemään avausmaalin. Ykkösketjun Steve Moses pääsi laukomaan b-pisteen kaarelta matalan laukauksen, johon röyhkeästi maalille ajanut Valtteri Filppula sai mailansa väliin.

Kotijoukkue tuli otteluun kokonaisuudessaan huomattavasti paremmalla jalalla kuin vierailija HIFK. Jokerit sai aika ajoin HIFK:n ahdinkoon omalla puolustusalueella.

Erän puolivälissä nähtiin kohahduttava tilanne, jossa Jokereiden nuori laituri Matti Lamberg taklasi erittäin voimakkaasti Kristian Tuohilampea ryntäysjäähyn arvoisesti. Huonoksi onnekseen Lamberg löi taklauksen yhteydessä päänsä päätypleksiin, minkä myötä hän ei päässyt enää omin voimin kaukalosta, vaan tarvitsi joukkuekavereiden apua.

Tilanteesta saadun jokerijäähyn aikana myös HIFK pääsi peliin mukaan. Ylivoima tuotti myös vierasjoukkueelle tulosta, kun joukkueen kapteeni Ville Peltonen ohjasi Toni Söderholmin siniviivalaukauksen maaliin.

HIFK piristyi selvästi tasoitusmaalista ja sai luotua ensimmäisen erän jälkipuoliskolla varsin hyvin painetta isäntien päätyyn. Erä päättyi vierailijoiden jäähyyn Ville Varakkaan kaadettua Jarkko Ruudun. Tämän myötä Jokerit pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla.

Toinen erä erikoistilannepelaamista

Jäähyily jatkui heti toisen erän alkuun tarjoten Jokereille pitkän 5-3-ylivoiman ensin Lennart Petrellin otettua koukkausjäähyn ja heti perään HIFK:n hankittua joukkuerangaistuksen.  Isäntien ylivoima oli varsin tehotonta eikä tarjonnut juurikaan yleisölle nähtävää, kunnes trio Moses – Erik KarlssonIlari Filppula sahasi kiekon näyttävästi läpi alivoimaneliön ja Filppula pääsi iskemään kotijoukkueen jälleen johtoon.

Erä jatkui erittäin rikkonaisena, ja jäähyjä vihellettiin läpi erän tasaisesti. Käytännössä voidaan sanoa, että erä pelattiin kokonaisuudessaan erikoistilannetta puolin ja toisin. Ylivoimapelaaminen ei kuitenkaan tuottanut kummallekaan joukkueelle tulosta, ja näin ollen kolmanteen erään lähdettiin kotijoukkueen johdossa.

Kolmas erä vauhdikasta peliä

Kolmas erä ei tarjonnut suuria hienouksia, mutta jatkoi ottelun alun kaavaa, jossa vauhtia riitti ja taklauksia jaettiin tasaisesti puolin ja toisin. Ottelun voittomaali syntyi, kun Jokereiden duunariosaston Juhani Tyrväinen ajoi voimakkaasti maalille, ja tästä jääneen irtopalan pääsi siirtämään tyhjään maaliin täksi kaudeksi Jokereihin liittynyt Joonas Rask.

Vierailijoille tarjottiin vielä mahdollisuus tulla peliin mukaan erän kuudennella minuutilla, kun edelliseen osumaan esityön tehnyt Tyrväinen lähti istumaan kaksiminuuttista. HIFK käyttikin tämän tilanteen hyväkseen, kun maalilla vahvaa maskipelaamista näyttänyt Petrell ohjasi Ilari Melartin laukauksen ohi jokerivahti Eero Kilpeläisen.

HIFK:n loppukiri jäi kuitenkin varsin kosmeettiseksi, eikä pahoja tilanteita päässyt enää ottelun lopussa syntymään. Loppunumerot pääsi iskemään nuorempi Filppula tyhjään maaliin illan toisella osumallaan.

Jokerit jatkaa urakkaansa heti huomenna Tapparan vieraana, kun taas HIFK:n ottelut jatkuvat lauantaina myös Hakametsässä, mutta Ilveksen vierailijana.