Maalivahtien arvoitusta ratkaistaan Hakametsässä

LIIGA / Ennakko
Ilves on noussut tai kaatunut Ville Kolppasen mukana viime otteluissaan. Miten käy torstaina?
Kuva © Jarno Hietanen
Vaihtelevia otteita viime otteluissaan esittäneet Ilves ja Kärpät iskevät yhteen Hakametsässä. Joukkueet ovat kohdanneet kaudella kahdesti aiemmin. Lokakuussa Ilves oli parempi jatkoajalle venyneessä ottelussa Tampereella ja marraskuussa oululaiset hoitivat oman kotiottelunsa kolmen pisteen arvoisesti.

Kotijoukkue Ilves on osoittanut viime aikoina piristymisen merkkejä surkuhupaisan syyskauden jälkeen. Joukkue on kerännyt pisteitä kolmesti viimeisessä neljässä ottelussaan. Joukkueen peli-ilme ei edelleenkään herätä luottamusta, mutta hyviä tuloksia on vaikea silti sivuuttaa. Kärpät lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Joukkue on Ilveksen tavoin voittanut neljästä edellisestä ottelustaan kaksi, mutta joukkueen pelaajamateriaali on Ilvestä valovuoden verran edellä.

Maalivahdit suuressa roolissa

Maalivahtien korostaminen ottelun voimasuhteita arvioitaessa on kliseinen teko, mutta tässä tapauksessa hyvin perusteltavissa. Ilves on viime peleissä noussut tai kaatunut Ville Kolppasen mukana. 20-vuotias tupsukorvien oma kasvatti täytti joulun jälkeen NHL-apu Anders Lindbäckin tyhjiksi jättämät saappaat mainiosti ja antoi joukkueelle mahdollisuuden voittaa. Tiistaina Turussa nähtiin haparoiva Kolppanen ja lopputuloksena oli suurehkot voittolukemat kotijoukkue TPS:lle. Kärppien ykkösvahti Johan Backlund palasi tiistaina pelaavaan kokoonpanoon pitkän loukkaantumisen jälkeen, mutta vaihdettiin pois maalilta toisella erätauolla. Kakkosvahti Tomi Karhunenkaan ei ole viime otteluissa vakuuttanut, joten Kärppien maalin suulle luistelee Hakametsässä joka tapauksessa jonkin sortin arvoitus.

Kärpillä pelaajaliikennettä

Lokakuun alusta saakka sivussa ollut ruotsalaishyökkääjä John Norman palaa Kärppien kokoonpanoon. Puolustaja Nico Lehto sai tiistaina Porissa kiekon jalkaansa, eikä pelaa Tampereella. Jo aiemmin muutaman ottelun puolustajan paikalla pelannut keskushyökkääjä Joonas Komulainen siirtyy näin ollen takaisin takalinjoille. Ilveksen kokoonpanoon on tiedossa pieniä muutoksia tiistain TPS-otteluun verrattuna.

Seuraa Heitä

Teemu Kesä #55 |

Puolustaja

Pitkän loukkaantumisen jälkeen paluun kaukaloihin tehnyt Kesä ei ole vakuuttanut otteillaan. Hidas mutta kankea puolustaja aiheuttaa jatkuvasti vaaratilanteita omassa päädyssä.

Jari Viuhkola #24 |

Keskushyökkääjä

Vuodenvaihteessa loukkaantumisestaan toipunut Viuhkola laukoi kauden ensimmäisen maalinsa tiistaina Porissa. Viuhkola on ottanut jälleen ykkössentterin tontin haltuunsa, mutta tuleeko tulosta jatkossakin?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Matias Sointu 2 3 5
2.Kai Kantola 2 3 5
3.Daniel Paille 1 1 2
4.Samuli Kivimäki 0 2 2
5.Antti Kangasniemi 1 1 2
Kärpät M S P
1.Juha-Pekka Haataja 3 1 4
2.Joonas Komulainen 0 3 3
3.Ivan Huml 0 3 3
4.Atte Ohtamaa 2 1 3
5.Julius Junttila 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle