Maalivahtien taisto

LIIGA / Ennakko
Illan ottelussa kohtaavat kaksi nuorta, erittäin lahjakasta maalivahtia. Jokereiden Kari Lehtonen on jo näyttänyt meriittinsä kansainvälisellä tasolla. Ilveksen Tuomas Nissinen pelaa ensimmäistä kauttaan SM-liigassa, mutta on jo näyttänyt tällä tasolla olevansa huipputorjuja.

Putki poikki, alkaako uusi?

Ilves sai kauan kaivatun voiton Porissa ja 13 voitottoman ottelun putki meni katki. Ilves pelasi puolustuksen kautta peliä ja luistin kulki kohtuullisesti. Tauolla on siis saatu liikkeeseen lisää virtaa. Samalla Ilves voitti ensimmäisen kerran Porissa yli kahteen vuoteen.
Poissa olivat kokoonpanosta Martti Järventie sekä David Nemirovsky.
Nemirovskya voidaan odotella mahdollisesti Jokerit-otteluun. Ainakin miestä tarvittaisiin kipeästi mukaan. Ässät-ottelussa Ilves ei paljoa hyökännyt, ei kai yhden miehen puuttuminen voi näin paljoa vaikuttaa?
Pitkäaikaisista loukkaantumisista kärsivät vielä Tomi Källarsson ( vuodenvaihteeseen asti ) sekä Bruce Racine ( ? ). Porissa loukkaantui Ville Koistinen, joka tuskin pelaa torstaina. Ilveksen puolustuskalustoa koitellaan taas yhdellä puuttumisella.

Voiton myötä on Ilveksen helpompi jatkaa eteenpäin. Jokerit on niin kova vastus, että tappio tässä ottelussa ei varmastikaan kaataisi Ilves-laivaa.
Kissapedoilla on vielä paljon tehtävää, jotta oma peli saataisiin kuntoon ja sitä myöten olisi helpompaa pelata vastustajia vastaan, kun ei tarvi koko ajan keskittyä omaan kuntoon.
Marraskuu näyttää suunnan, miten Ilveksen loppukauden käy. Vastaan tulevat mm. HPK, HIFK, Blues sekä Kärpät. Helppoja otteluita ei tule, ja jos näistä otteluista joitakin pisteitä saataisiin, voisi jatkossa olla hieman helpompi hengähtää.

Jokerit jatkaa korkealla tasolla

Jokerit porskuttaa yksin sarjan kärjessä. Joukkue on hävinnyt kahdesti tällä kaudella ja pelannut kerran tasan. Kaikista muista otteluista on joukkue lähtenyt voittajana pois. Joukkue näyttää niin vahvalta, että tuntuu siltä, että voiko kukaan muu joukkue voittaa mestaruutta tällä kaudella? Onneksi sentään pudotuspelit ovat oma maailmansa ja siellä tapahtuu usein mitä ihmeellisimpiä asioita.

Jokereitten sairaslista on kasvanut taas hieman. Mika Strömberg, Jukka Hentunen, Mikko Ruutu ja Antti Aalto ovat ainakin poissa ottelusta. Lisäksi Frank Banham lähti takaisin Pohjois-Amerikkaan. Ns. nimimiehiä siis puuttuu. Koko alkukauden poissa olleen Toni Sihvosen odotetaan palaavan kokoonpanoon Tampereella.
Mahdollista on myös, että Jokereiden maalilla pelaa torstaina Markus Helanen Kari Lehtosen sijaan.

Jokerit pelaa oman alueen todella tarkasti ja puolustaa tunnollisesti. Silti joukkuetta ei voi solvata sumppukiekkojoukkueeksi. Materiaalista löytyy niin paljon taitoa, että maalinteon luulisi olevan helppoa vaikka vain vasemmalla kädellä.
Silti Jokerit ei hirveästi ole tehnyt maaleja tämän kauden liigassa. Valmentaja Raimo Summanen odotteleekin, koska ns. ketsuppi-ilmiö tapahtuu.

Summa summarum

Sarjakärki kohtaa sarjajumbon. Pistekin tästä ottelusta Ilvekselle olisi lähes voitto. Mahdollisuudet ovat olemassa, mutta häviävän pienet. Todennäköisempänä vaihtoehtona on, että Jokerit voittaa ottelun usean maalin erolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle