Tuleeko se viimein?

LIIGA / Ennakko
Rinkelinmäen höyryävässä lauantaisaunassa taotaan jatkoepisodi perjantaiselle tammikuun tasauksen avajaisottelulle. Aukeaako jo yli 130 minuuttia tukittuna ollut Pallokerhon maalihana? Entä ennättikö isäntien valmennus keittelemään yön aikana hurrikaanien vaimennuksissa vaadittavat taikajuomat?

Kuntokäyrät

Kerho ja JYP kähinöivät pudotuspelihenkisesti paremmuudestaan tammikuun tasauskierroksilla. Ensimmäisessä näytöksessä jyväskyläläiset olivat tylyinä isäntinä etevämpiä selkein 4-0 lukemin.

Perjantaina kärsitty karvas tappio JYPiä vastaan oli oranssinutuille jo kolmas peräkkäinen. Sarjakärkeä vastaan maaleitta jäänyt ritarilauma on jo pelannut kaksi edellistä taistoaan osumitta. Edellisen kerran joukkueesta maaliverkkoja onnistui huiskuttelemaan Miikka Männikkö viime lauantaina, noin 138 minuuttia sitten Porin Ässiä vastaan.

Torstaina Pallokerho jäi pitkästä aikaa Rinkelinmäellä pelatussa mittelössä kokonaan pisteittä. Edellisen kerran joukkueen jätti pisteittä lokakuun 21.päivä Rauman Lukko ja jälleen tuon katalan tempun hämeenlinnalaisille järjesti vierailijat Länsirannikolta, TPS.

Siinä missä lauantai-illan isännät taivaltavat kaamoksen tiellä, on hurrikaanilauma hurjassa lennossa. Vierailijat ovat voittaneet jo kolme peräkkäistä koitostaan korskein yhteismaalein 16-2. Kolmesta edellisestä pelistään joukkue on kahdessa nollannut vastustajansa tyystin ja torstaina se murjoi Pelicansin 9-2 lukemin.

Ratkaisun paikat

Perjantainen tappelu tammikuun tasausparin välillä päättyi hurrikaanipaitojen selvään kotivoittoon JYP viimeisteli tehokkaasti, sen viisikkopuolustus toimi aukottomasti ja Kerhon hyökkäyspelaaminen oli luokatonta. Vain vierailijoiden maalivahti Teemu Lassila piti numerot hämeenlinnalaisittain siedettävinä. Kerhon onkin petrattava esityksestään monta harppausta, mikäli se aikoo lauantaina pisteistä kotonaan jyväskyläläisiä vastaan tahkota.

– Jokainen peli kirjoittaa itse oman tarinansa. Lauantain koitos on ihan eri luonteinen peli, koska se on meille vierasottelu. Perjantainen tarina ei kanna lauantaina kumpaakaan enää eteenpäin, painotti vierailijoiden päävalmentaja Risto Dufva

Oranssinuttujen on ensisijaisesti saatava pahasti viime aikoina tökkinyt maalintekonsa kuosiin. Isännät ovat olleet kohta jo 140 minuuttia maaleitta. Kerhon hyökkäyspelaaminen on ollut viime koitoksissa suoraviivatonta ja mielikuvituksetonta nuhjaamista. Maalinteko-ongelmien korjaaminen ei ole kuitenkaan yksinkertaista liigan vähiten maaleja päästänyttä ryhmää vastaan.


Päättyykö hämeenlinnalaisten kuiva kausi?

Siinä, missä Pallokerholla on ollut viime aikoina pulaa ratkaisijoistakin osoittivat jyväskyläläiset puolestaan perjantaisessa pelissä laajuutta maalintekorintamaltaan löytyvän. JYP ruhjoi hämeenlinnalaiset maan rakoon vaikkei joukkueen pelätty ykkösnyrkki heilunutkaan valokeilassa. Hurrikaanipaidoilta loistivat kaksikko Antti Virtanen ja Turo Asplund sekä sen puolustajat olivat tehokkaalla pelipäällä sivaltaen sarjakärjen maaleista kolme.

Rinkelinmäki on tällä kaudella ollut paha paikka pelata jyväskyläläisille. Kerho on voittanut kummatkin tähän mennessä Hämeenlinnassa tahkotut kaksi peliä. Edellisellä kerralla oranssinutut onnistuivat kulmapelitaktiikallaan vastaamaan loistavasti sarjakärjen oman pään miesvartiointiin ja tuo ottelu oli ajoittain dominoivaakin hämeenlinnalaishallintaa.

– Rinkelinmäellä olemme pelanneet hyvät vieraspelit, mutta ollaan hölmöilty itse voitot pois. Jos pystyisimme pelaamaan samanlaisen 60 minuuttisen kuin perjantaina olisimme aika lähellä pisteitä, valotti mietteistään tulevan koitoksen osalta Jyväskylässä pelatussa taistossa voittomaalin tykittänyt JYP-puolustaja Jyrki Välivaara.

Kokoonpanot

Kerholta ovat loukkaantuneena Piispanen, Niko Nieminen ja Toni Häppölä.

JYP-leiristä uupuu loukkaantumisen vuoksi Kalle Koskinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle