JYP ei ollut ytimessä

LIIGA / Raportti
Runkosarjavoiton jo aiemmin varmistanut JYP ei kyennyt esittämään läheskään parastaan kauden viimeisessä runkosarjan kotiottelussaan. Sen sijaan vierailija HPK nappasi tärkeässä paikassa voiton, joten joukkue taistelee edelleen suorasta pudotuspelipaikasta.

HPK onnistui saamaan rivinsä kokoon todellakin kreivin aikaan, sillä Hippos ei ole muutoinkaan vierasjoukkueelle mikään helppo paikka pelata. Vaikka JYPin ajatukset olivat varmasti jo osittain tulevassa, ei pidä aliarvioida ritarilauman suoritusta.

– Pystyttiin pelaamaan 60 minuuttia sellaista peliä, mitä on yritetty kaivaa jo pidemmän aikaa. Oli harmoninen esitys meiltä. Koko joukkue oli sitoutunut tuohon touhuun. Voi sanoa, että ylivoimaisesti paras peli meiltä moneen kuukauteen, HPK:n päävalmentaja Harri Rindell iloitsi.

– Meillä on haaveena edelleen se kuudes sija, mutta se tietenkin vaatii sitä, että me pystymme vähintäänkin voittamaan tuon viimeisen jäljellä olevan runkosarjaottelun, Rindell jatkoi.

JYP-leirissä myönnettiin, että paras lataus jäi saavuttamatta.

– Kyllä tämän kierroksen tuloksista näkee, että kaikki ne joukkueet, joilla oli oikea tarve ottaa pisteitä, myös niitä ottivat. Kannan vastuun siitä, että meidän joukkue ei ollut virittynyt oikealle kanavalle. Mutta se ei ota Kerholta mitään pois. Meidän olisi pitänyt olla parhaimmillaan, jotta olisimme voineet voittaa, Risto Dufva sanaili.

Laamanen HPK:n voiton avaimena

JYP tuli otteluun varsin pirteällä sykkeellä. Se sai luotua avauserässä tukuttain laadukkaita maalipaikkoja, mutta viimeistelyssä oli toivomisen varaa. Etenkin Antti Pihlström pörräsi tutulla tavallaan HPK:n puolustuspäässä.

– Ensimmäinen erä oli meidän etsikkoaika, mutta ei tehty avausmaalia, vaan sen teki Kerho. Se ohjasi peliä jatkossa, Dufva analysoi.

Vierailijat pääsivät ylivoimalle erän puolivälissä, kun Olli Malmivaara lähti istumaan kakkosta kyynärpäätaklauksesta. JYPin alivoimapelaaminen näytti toimivan totutun hyvin, kunnes peliväline päätyi hieman onnekkaasti hyökkäysalueelle liukuneelle Jukka-Pekka Laamaselle, joka ampui kiekon nopealla vedolla maaliin.


Teemu Lassila toimi HPK:n yhtenä takuumiehenä.

Toista erää oli pelaamatta parisen minuuttia, kun hämeenlinnalaiset siirtyivät jo kahden maalin johtoon. Tällä kertaa Lauri Kärmeniemi syötti kiekon oivasti maalille, josta Niko Nieminen tuikkasi sen ohi hölmistyneen Pekka Tuokkolan.

– En tiedä, miten muissa peleissä on käynyt, eikä niin kiinnostakaan. Kaikista tärkeintä on nyt se, että me ollaan saatu oma peli kasaan. Luotiin painetta isoille JYPin pakeille ja siihen vielä Teemu Lassilan hyvä maalivahtipeli. Tuo oli sellaista peliä, mitä sen kuuluukin olla. Pelataan nöyrästi, puolustetaan hyvin ja isketään paikoista, Laamanen totesi kamppailun jälkeen.

Kokenut Laamanen oli ratkaisevassa osassa Kerhon kolmannessakin maalissa, joka syntyi heti päätöserän alkuun. Hän antoi vapauttavan syötön Janne Kolehmaiselle, joka oli jätetty täysin yksin Tuokkolan maalin eteen. Tällaista virhettä kotijoukkueelle ei ole tapahtunut kovinkaan montaa kertaa koko kauden aikana. Asenteessa todellakin oli toivomisen varaa.

– Tämän kaltaisia pelejä meillä on ollut tällä kaudella äärimmäisen vähän. Tekeminen on ollut lähes koko ajan kovalla tasolla. Nyt ei oltu kovin hyviä. Ajatukset ovat jo tulevassa. Se valitettavasti näkyi otteissa, JYPin kapteeni Juha-Pekka Hytönen tunnusti.

Molemmat joukkueet hyvissä asetelmissa

Dufva pyöritteli jälleen ketjurulettiaan, kun JYPin peli ei lähtenyt kulkemaan. Joku voisi jo huolestua, ellei jo tässä vaiheessa kautta ketjukoostumukset ole selvillä, mutta kovin vakavasta asiasta ei taida olla kyse.

– Paras keino tuli lopussa viimeiselle kympille, kun ei tehty mitään. Siinä sahattiin ensin nainen kahtia, vedettiin jänis hatusta ja pari korttia hihasta, mutta ei auttanut, Dufva veisteli.

Edellisellä JYP-käskijä viittasi siihen, että joukkue onnistui kaventamaan päätöserän jälkimmäisellä puoliskolla loppulukemiksi 1-3, kun Kalle Kaijomaan suoraan syötöstä ammuttu laukaus upposi Teemu Lassilan vartioimaan maaliin.

JYPin kannattajien ei kannattane olla huolissaan tappiosta huolimatta. Sen sijaan HPK-värejä tunnustavien on syytä nähdä jälleen valoa tunnelin päässä. Kerho oli hyvä. Päävalmentaja Rindell löysi varsin inhimillisiä syitä joukkueen suvantovaiheeseen. Mikäli ne ovat nyt voitettuja, on menestymään tottunut seura ainakin vahvasti kiusaamassa muita – ehkä myös JYPiä.

Arsi Piispasen loukkaantuminen oli suuri menetys meille. Samaan aikaan meni Niko Nieminen ja Miikka Männikkö. Eihän näistä saisi sanoa, koska se tulkitaan itkemiseksi. Mutta todettiin kuitenkin, että samoihin aikoihin rupesi valahtamaan tämä meidän pelaaminen. Toki saatiin uusia pelaajia, mutta vasta viime aikoina he ovat istuneet tähän joukkueeseen, Rindell päätti.

Runkosarjan päätöskierroksella JYP kohtaa Jokerit Helsingissä. HPK saa kotonaan vastaansa Ässät. Samaan aikaan Hämeenlinnassakin seurataan varmasti tarkkaan Helsingin ottelua. Vilkaisu sarjataulukkoon riittää kertomaan syyn siihen.

» Lähetä palautetta toimitukselle