JYPin viisikkopuolustus masensi HPK:n

LIIGA / Raportti
Hurrikaanijoukkue jatkoi erinomaisten kotiotteluiden sarjaa, kun se kaatoi Hämeenlinnan Pallokerhon tasauskierroksen avausottelussa. Kotijoukkueen puolustus ei antanut vastustajalle juuri sanansijaa. Lopusta huolehti kauden kuudennen nollapelinsä pelannut Joni Myllykoski.

Ottelun odotusarvo oli paljon korkeampi kuin toteutuneesta tapahtumasta lopulta jäi käteen. HPK:sta ei ollut JYPille sen kaltaista vastusta, että peli olisi muodostunut jännittäväksi kiekkoviihteeksi.

- Toiveikkaina tultiin tänne, koska ollaan usein pystytty laittamaan JYPille kunnolla kampoihin. Nyt jäätiin jo ensimmäisessä erässä jalkoihin, se on vaan kylmä fakta, HPK:n päävalmentaja Harri Rindell tunnusti.

JYP voi heittää huolet pois siitä, että se olisi pelkästään kehutun PPP-ketjunsa varassa. Perjantai-illan selvistä lukemista huolimatta yksikään kyseisen hyökkäystrion jäsenistä ei päässyt maalien makuun. Se ei silti tarkoita sitä, että trio olisi pelannut huonosti. Eric Perrinin ketju järjesti lukuisia mylläköitä vastustajan päädyssä ja maestro itse syötti kaksi osumaa.

- Kaksi ensimmäistä tilannetta avauserässä johtivat maaleihin. Ne sitten ohjasivat peliä, kuten maalit aina ohjaavat. Meillä oli sen jälkeen hyvää malttia pysyä pelissä kiinni, mistä pitää antaa kiitosta joukkueelle, JYPin Risto Dufva suitsutti.

Ratkaisijoita laajalla rintamalla

JYP aloitti maalinteon avauserässä ylivoimalla, kun Jyrki Välivaaran viivalta lähettämä varsin löysä veto upposi ohi Teemu Lassilan. Maalivahdin puolustukseksi on todettava, että ylivoimakuviossa oli huomioitu maskin merkitys erittäin hyvin.

- Vissiin se HPK sopii sitten meikäläiselle, virnuili maalintekijä Välivaara.

Osuman jälkeinen vaihto oli HPK:lle kohtalokas. Turo Asplund yritti ensin vanhanaikaista, mutta kiekko ajautui maalin edessä odottaneelle Antti Virtaselle. JYPin kaikkien aikojen pistemies pääsi lisäämään kenenkään estelemättä kotijoukkueen johtolukemiksi 2-0.

Avauserä oli kokonaisuudessaankin kotijoukkueen suorastaan musertavaa dominointia. Maalivahtien torjunnat kertovat kaiken olennaisen: 21-7.


Myllykoski pelasi kauden kuudennen nollapelinsä.

Toisessa erässä nähtiin vain yksi osuma, jonka arkkitehtinä toimi Olli Malmivaara. Välivaaran veto kimposi päädystä maalin edessä päivystäneelle Malmivaaralle, joka löi kiekon rystyltä verkon perille.

- Pelattiin tosi hyvin alusta loppuun, oli todella vahva paketti meiltä. 2-0-johto ensimmäisen erän jälkeen on paha pitää, mutta joka jätkä teki älyttömästi hommia. Ainahan siinä voi vahinkojakin sattua, mutta nyt oli tuurikin meidän puolella, Välivaara jatkoi.

Ottelun päätöslukemat 4-0 iski ennen ottelua Keski-Suomen vuoden nuoreksi urheilijaksi palkittu Sami Vatanen, joka ei olekaan vähään aikaan maaleilla mässäillyt. JYPin ylivoimakuvio jauhoi aikansa, mutta lopulta paikka löytyi, eikä Vatanen enää erehtynyt.

Nyt molemmat JYPin maalivahdit ovat ottaneet kuluvalla kaudella jo kuusi nollapeliä. Rautaisen puolustuksen takana on hyvä pelata, mutta helpolla nollat eivät kuitenkaan tule.

- No joo, onko niitä helppoja pelejä olemassakaan? Tämä oli aika haastava peli minulle, koska HPK ei ole ehkä lempivastukseni ollut. Takana on vähän heikompia pelejä heitä vastaan. Se on niitä henkimaailman juttuja, että sain pidettyä itseni hereillä, kun vetoja tuli vähän, maalivahti Myllykoski ajatteli ottelusta.

Joukkueet jatkavat taistoaan heti lauantaina, kun sama karuselli siirtyy Hämeenlinnaan. Molemmilla riittää haasteita. JYPin on yritettävä voittaa jonkinasteinen Rinkelinmäen kammonsa, mutta myös Kerhon on parannettava huimasti otteitaan perjantaista, mikäli he aikovat taistella tosissaan pisteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle