Anaheim vahvempi lännen kärkiottelussa

Läntisen konferenssin huippuvireiset kalifornialaisjoukkueet iskivät yhteen yön kierroksella. Ducks ei ollut kohtelias vieras isäntäjoukkue Sharksille, vaan kävi ryöstämässä täyden pistepotin. New Yorkin paikallismatsissa Islanders oli vahvempi. Kierroksen tehonikkari oli Sabresin Chris Drury neljällä pisteellään.

San Josessa maalinteon aloitti harvakseltaan peliaikaa saava Travis Green. Sharks ei nopeasta takaiskusta masentunut, vaan käänsi ottelun ensimmäisen erän aikana Christian Ehrhoffin ja Patrick Marleaun osumilla.

Toisessa erässä nähtiin kolme maalia. Chris Kunitz ja Dustin Penner nostivat Anaheimin rinnalle ja ohi. Steve Bernierin osumalla Sharks punnersi jälleen rinnalle. Päätöserässä Corey Perry täräytti 3-4-osuman, ja pisteet Anaheimiin.

Jobinpostia Anaheimille tuo Jean-Sebastien Gigueren loukkaantuminen. Mies jätti pelin kesken. Vamman laatu ei tässä vaiheessa ole tiedossa. Gigueren korvannut Michael Wall joutui torjumaan vain neljästi.

Kotijoukkue juhli Long Islandilla

New Yorkin derbyssä avauserä oli maaliton. Toisessa erässä Arron Asham siirsi isännät 1-0-johtoon. Päätöserässä Jason Blake iski Islandersin toisen osuman, eikä Rangers noussut edes taisteluun voitosta. Pisteet jäivät Long Islandille numeroin 2-0.

Buffalo pyöritteli Washingtonia kotonaan hurrikaanin tavoin. Joukkue iski avauserässä kaikki maalinsa, mutta se riitti pitkälle, koska maaleja syntyi peräti kuusi. Washingtonin tasainen maali erää kohden -tahti ei riittänyt, vaan Buffalo otti pistepotin. Chris Drury tehoili mukavat pisteet, 2+2.

Brodeur pysäytti nuoret superpingviinit

New Jersey sai vieraakseen Pittsburghin. Travis Zajac siirsi toisen erän alkuminuuteilla Devilsin 1-0-johtoon. Päätöserässä joukkue iski kahdesti, Jay Pandolfon ja Brian Giontan toimesta. Maalivahti Martin Brodeur ei antanut Sidney Crosbylle ja kumppaneille mahdollisuuksia, vaan piti maalinsa puhtaana, torjuen 26 kertaa.

Kierroksen muita voittajia olivat Chicago, Carolina, Atlanta, Columubus, Toronto, Nashville, Vancouver ja Los Angeles.

Chicago - Dallas 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)

Tony Salmelainen, Chi: 0+0, 0, 2 min., 5.51

Lasse Kukkonen, Chi: 0+0, 0, 18.57

Tuomo Ruutu, Chi: 0+0, 0, 16.28

Niklas Hagman, Dal: 0+1, +1, 2 min., 15.05

Antti Miettinen, Dal: 0+0, 0, 15.53

Jere Lehtinen, Dal: 0+0, 0, 22.12

Jussi Jokinen, Dal: 0+0, 0, 19.28