Kärppien ylivoima kaatoi Pelicansin

LIIGA / Raportti
Ville Mäntymaa joutui sairaalaan rajun taklauksen seurauksena.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Syyskaamoksessa kamppailtu ottelu Lahden Pelicansin ja vierailija Oulun Kärppien välillä päättyi lopulta oululaisjoukkueen voittoon. Ottelun todellisen huomion varasti kuitenkin Ilkka Pikkaraisen raju taklaus Ville Mäntymaahan, joka menetti törmäyksessä tajuntansa.

Itse tilanne tapahtui nopeasti. Ville Mäntymaa antoi kiekon liikkeelle oman maalinsa takaa ja kääntyi sivuttaisliikkeestä eteenpäin katsellen toiseen suuntaan. Ilkka Pikkarainen päättikin viedä taklauspaikkansa loppuun, taklaten Mäntymaata osuen tämän päähän käsillään. Mäntymaa kolautti päänsä pahannäköisesti pleksiin ja jäi jäähän makaamaan tajuttomana. Loppujen lopuksi Kärpät-puolustaja vietiin paareilla ulos kaukalosta ja lopulta ambulanssilla sairaalaan. Pikkarainen taas sai teostaan suihkukomennuksen.

Kaiken kaukalon hälinän loputtua olivat joukkueiden valmentajien kommentit taklauksesta ottelun jälkeen haluttua kuunneltavaa.

- Mä olen yrittänyt pitää tällä kaudella sitä linjaa, etten lähde kommentoimaan näitä asioita millään tavalla. Kurinpito pitää kuria ja mä luotan, että siellä on otettu jämäkkä ote näihin, ja se jatkuu. Mä en yksittäisiä tapauksia kommentoi, meidän enkä toisten, totesi Kärpät-luotsi Hannu Aravirta jämäkästi.

Kotijoukkue Pelicansin päävalmentaja Kai Suikkanen kertoi myös oman mielipiteensä paljon keskustelua herättäneeseen taklaukseen.

- Mä en oikeestaan nähnyt tilannetta, mutta videolta sitä katsoin tuossa erätauolla. Nouseehan siinä pikkusen kädet, suojaa Pikkarainen siinä itseänsä. Se mitä siellä tapahtui on erittäin ikävää, mutta ei se ehkä välttämättä niin ruma se taklaus ollut. Inhottava juttu, tuollaisia tapauksia ei saisi tietenkään käydä.

Mäntymaan tilasta ei tutkineelta lääkäriltä tietenkään saatu tietoja, mutta Aravirta kertoi puolustajan palanneen tajuihinsa, ja soittaneen kotiin ennen matkaa kohti sairaalaan.

Kun ei saada mitään aikaiseksi

Itse ottelu oli vaihtelevaa kiekkoa. Ottelun ensimmäinen erä oli hitusen enemmän Pelicansin siivissä. Lahtelaiset olivat koonneet itsensä aneemisesta kamppailustaan HIFK:ta vastaan, ja pystyivät liikuttelemaan kiekkoa kelvohkosti, luoden muutaman vaarallisen paikan.

Maaleja nähtiin kuitenkin vasta seuraavassa erässä. Kärppien ylivoima jauhoi tekopaikan viivasta nousseelle Ville Pokalle, joka napautti tyylikkäästi kiekon ohi maalivahti Antti Niemen. Muuten toisen erän varastikin paljon käsitelty taklaustilanne. Pelicansin alivoima kamppaili viiden minuutin rangaistuksen kovalla taistelulla pois ilman taka-iskuja ja esiintyi muutenkin suhteellisen hyvin, vaikka se joutuikin päästämään kaksi maalia.

Kolmas erä jäikin pelailuksi. Pelicans ei saanut oikein missään vaiheessa kunnon kiriä päälle ja Kärpät löivätkin lopullisen niitin ottelulle, kun Mika Halava pääsi laittamaan ottelun toisen ylivoima-maalin reppuun. Loppujen lopuksi Juha-Pekka Haataja viimeisteli Kärppien kolmannen maalin tyhjään lahtelaismaaliin.

Pussinokkien pelissä tökkikin pahiten juuri ylivoimapelaaminen. Suikkasen mukaan Pelicans on siinä aika umpikujassa tällä hetkellä.

- Kyllä meillä on ylivoima tällä hetkellä niin huonoa. En tiedä miten sitä pitäisi jauhaa, ollaan yritetty treenata ja ollaan yritetty tehdä vaikka mitä. Ylivoima on nakertanut sitä nollaa maalia jo aika monta peliä, Pelicans-käskyttäjä kertoi.

Kärpiltä Kyle Turris olisi ehdottomasti ansainnut ottelussa maalin kaiken aherruksensa ja maalinälkänsä päälle, mutta tällä kertaa jäi osuma saamatta.

Joukkueiden seuraavat kamppailut pelataan lauantaina. Kärpät kohtaa Lukon kotonaan ja Pelicans taas matkustaa SaiPan vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle