Viime kevään puolivälieräpari kohtaa jälleen

LIIGA / Ennakko
Juha-Pekka Haatajalla peli kulkee.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Lahden Pelicans saa vieraakseen kovavireisen Oulun Kärpät. Kärpille lokakuu on ollut suosiollinen, sillä Juha-Pekka Haatajan tähdittämä oululaisnippu on vain kerran kuukauden aikana jäänyt pisteittä.

Pelicansin ykkösprioriteetti tulee olemaan Kärppien ykkösketjun pimentäminen. Oululaisten jääkiekon ystävien iloksi Juha-Pekka Haataja on oppinut, että maalien mättäminen on hauskaa muulloinkin kuin keväisin. 16 ottelussa Haataja on iskenyt kunnioitusta herättävät tehot 12+9. Huippuvireinen laituri ketjukavereidensa Ivan Humlin ja Kyle Turrisin kanssa ovat pysäyttämättömiä hyökkäyspäässä ilman erikoisvartiointia.

Pelicansin peli on kokenut suurta aaltoliikettä. Välillä peli-ilme on ollut ilahduttava, mutta edellinen peli IFK:ta vastaan antoi viitteitä pahemmasta. Pelicans oli hidas ja hengetön. Kotiyleisönsä edessä lahtelaiset ovat suoriutuneet paremmin, mutta melkoinen ryhtiliike edellisestä pelistä täytyy tehdä, jos pelikaanit aikovat tosissaan taistella voitosta.

Antti Niemi on ollut tärkeä pelaaja Pelicansille. NHL-maalivahti on ollut viimeisenä lukkona maalilla, kun omat puolustajat ovat töppäilleet kiekon vastustajille. Niemi tulee olemaan suuressa roolissa myös Kärppiä vastaan ja häneltä vaaditaan jälleen häikäiseviä otteita.

Kokoonpanot

Pelicansin poissaolijoiden lista on synkkää luettavaa. Vili Sopanen, Joni Isomäki, Jonas Jundland ja Oskari Korpikari ovat poissa lahtelaisten vahvuudesta.

Kärpiltä sivussa ovat John Norman, Joonas Donskoi sekä Jari Viuhkola.

Seuraa Heitä

Juha-Pekka Haataja #72 |

Laitahyökkääjä

Todella pitkä pisteputki ehti jo katketa, mutta kovassa lennossa oleva hyökkääjä on varmasti vaarallinen.

Joonas Hurri #19 | Asplöven

Puolustaja

Nuori puolustaja on saanut paljon vastuuta ja on tähän asti pystynyt vastaamaan huutoon. Miten pärjää liukkaiden oululaisten kanssa?

» Lähetä palautetta toimitukselle