Paluu voittojen tielle

Lukko vyörytti avauserässä tilanteita solkenaan Mikko Koskisen maalille.
Lukon ja KalPan välinen taistelu liigapisteistä oli vähämaalinen kamppailu, joka päättyi lopulta kotijoukkueen niukkaan voittoon. Pienestä maalierosta huolimatta Lukon voittoa voidaan pitää vähintäänkin ansaittuna.

Tiistaina Espoossa pahasti selkäänsä saanut Lukko oli kuin uudesti syntynyt, kun joukkue kohtasi KalPan kotihallissaan. Jalat liikkuivat, viisikot pysyivät tiiviinä ja kirsikkana kakun päällä maalivahtipeli oli hyvällä tasolla. Näiden asioiden turvin Lukko teki paluun voittojen tielle niukkamaalisessa ottelussa lukemin 2-1.

- Tämä on sellaista telkänpönttöhommaa. Tiistaina peli meni ohi, mutta nyt pelattiin hyvä peli. Kokonaisote, energisyys ja läsnäolo olivat hyvällä tasolla. Mielestäni ansaitsimme voittomme, kiteytti illan tapahtumia kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva.

- Loistavan maalivahtipelin ansiosta säästyttiin pahemmalta selkäsaunalta. Valmistautumisessa joku meni pahasti pieleen. Fyysisesti olimme paikalla, mutta se ei riitä mihinkään näissä karkeloissa. Joukkue ei syttynyt missään vaiheessa. Maalivahtipeliin olen tyytyväinen, muuhun en, murehti vierasjoukkueen päävalmentaja Jari Laukkanen.

Ensimmäinen erä oli kotijoukkueelta varsin vahva esitys. Maaleja ei tullut kuin kaksi, mutta paikkoja oli vaikka kymmeneen osumaan. Joukkue pääsi pelaamaan toista minuuttia kahden miehen ylivoimaakin, mutta homma meni pelkäksi siirtelyksi. Kun avointa tekopaikkaa ei löytynyt, maalikin jäi tekemättä. Vierasjoukkue pääsi myös yrittämään ylivoimalla, mutta Lukon alivoima pelasti hienosti.

Suurimmat huokaukset erässä päästeli kotijoukkueen laitahyökkääjä Charles Bertrand, joka teki nyt vasta kauden ensimmäisen pisteensä. Maalin jälkeinen tuuletus kuvasti hyvin niitä paineita, joita nuorukainen on kantanut harteillaan koko syksyn.

- Antaa palautetta sitten myötä- tai vastakarvaan, niin pelaajan itse on löydettävä se juttu. Paine kasvaa kokoajan, mikäli onnistumisia ei tule. Vain tulos merkitsee jotain, näin se vaan jääkiekossa menee, Dufva sanaili ranskalaisen tilanteesta.

Toinen erä oli tapahtumiltaan varsin köyhää luokkaa. Jäähyjä molemmille vihellettiin yksi, mutta ylivoimakuviot eivät purreet hyvin torjunneiden maalivahtien edessä. Kotijoukkueen paras paikka siunaantui hyökkääjä Janne Keräselle, mutta läpiajo päättyi epäonnistumiseen.

Takaa-ajo ei riitä

Kolmannessa erässä vierasjoukkue sai entistä enemmän otetta, ja paine Vehasen ristikon alla kasvoi erän edetessä. Pari kertaa kiekko ehti käydä jo Lukko-maalin sivuraudoissa, kunnes punalamppu viimein syttyi Vehasen selän takana.

Pitkän pyörityksen päätteeksi KalPa sahasi Lukon viisikon rikki, ja puolustaja Miika Koivisto saikin iskeä kiekon kenenkään estelemättä verkon perukoille.

Vierasjoukkue sai maalista lisää intoa, mutta Lukko puolusti viisaasti omaa maaliaan. Maalivahdin vaihtaminen kenttäpelaajaan ei tuonut toivottua tasoitusta KalPalle, vaan Lukko korjasi arvokkaat sarjapisteet omaan pussiinsa.

Kotijoukkueen peluutus meni erän loppuhetkillä epätasaiseksi, mutta Dufvalla oli tähän selitys valmiina.

- Kaikki tehdään sen eteen, että Lukko voittaa jääkiekko-ottelun. Joskus kentällä on joku ja jossain toisessa pelissä joku muu, filosofoi päävalmentaja tuttuun tyyliinsä.

Kotijoukkueen osalta sarja jatkuu tulevana lauantaina kaukana Oulussa Kärppien vieraana. KalPa jatkaa länsirannikon kiertuettaan samana päivänä Porissa Ässien vieraana.

Alkuun ottelun kokoonpanossa mukana ollut puolustaja Marko Kauppinen joutui jättämään pelin väliin pienen vamman takia, mutta Laukkasella oli positiivisia uutisia puolustajasta.

- Kauppinen palaa huomenna harjoitusvahvuuteen ja on näin Porissa mukana.