Maalinedustat ratkaisivat kolmannen finaalin Lightningille − Tutut nimet voiton takuumiehinä

NHL / Aamuraportti
Lightning oli tehokas maalipaikoissaan.
Kuva © Getty Images

Lauantaina pelatun ja murskalukemiin päättyneen kakkospelin jälkeen Amalie Arenan jäälle odotettiin sisuuntunutta kotijoukkue Tampa Bay Lightningia. Se todellakin saatiin, kun hallitseva mestari pesi kasvonsa perusteellisesti ottaen numerollisesti vakuuttavan 6−2-voiton. Ottelu oli mielenkiintoinen oppitunti voittamisesta, kun vierasjoukkue Colorado Avalanche oli hallitsevampi osapuoli ottelutapahtumissa, mutta isännät ratkaisivat ottelun kliinisesti ottelun kriittisillä hetkillä.

Ottelun ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Kumpikin joukkue sai luotua ensimmäisille minuuteille muutaman huippupaikan, mutta avausmaalia ei vielä nähty. Avalanche sai kiekon viiden minuutin pelin jälkeen maaliin, kun Valeri Nitšuškin laukoi kiekon Andrei Vasilevskin selän taakse. Tuo osuma kuitenkin hylättiin valmentajan haaston jälkeen paitsiona.

Hieman tämän jälkeen vieraiden kapteeni Gabriel Landeskog teki ylivoimalla ottelun avausmaalin lapioimalla kiekon maalin edestä sisään. Lightning kuitenkin tuli erän puolenvälin jälkeen rinnalle ja ohi Anthony Cirellin ja Ondřej Palátin maaleilla.

Toisessa erässä nähtiin ottelun ratkaisu. Vajaakuntoisena pelannut Nick Paul teki reilun minuutin jälkeen Lightningin kolmannen maalin, jonka jälkeen Landeskog kavensi vielä ottelun 3−2-tilanteeseen. Sitten Lightning meni menojaan kolmella peräkkäisellä maalilla Steven Stamkosin, Patrick Maroonin ja Corey Perryn toimesta voittaen toisen erän tylysti 4−1. Näin ottelu oli kahden erän jälkeen jo 6−2 Lightningille. Kolmannessa erässä Lightning teki vain tarvittavan ja piti Avalanchen maaleitta.

Jon Cooperin luotsaama kotijoukkue oli ylivoimainen kummankin päädyn maalinedustoilla tehden sieltä viisi maalia ja päästäen vain yhden. Voiton takuumiehinä hääräsi laaja rintama Lightning -pelaajia, etunenässä Stamkos (1+1), Palát (1+1), Viktor Hedman (0+2) ja Nikita Kutšerov (0+2).

Lightning oli vahvempi myös maalivahtien taistelussa. Vasilevski oli maalillaan totutun hyvä, kun taas vieraiden Darcy Kuemper komennettiin vaihtoon toisen erän puolivälin jälkeen 5−2-tilanteessa. Tilalle vaihdettu Pavel Francouz hoiti ruutunsa tyydyttävästi.

Avalanchen suomalaisista Mikko Rantanen saalisti kaksi syöttöpistettä teholukeman ollessa -2. Artturi Lehkonen pelasi vaisumman ottelun tehopisteittä, teholukemalla -3.

Neljäs ottelu pelataan Lightningin kotijäällä keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Avalanche johtaa sarjaa otteluvoitoin 2−1.

» Lähetä palautetta toimitukselle