Täysi nöyryytys: Avalanche möyhensi hitaasti pelanneen Lightningin alta kahden erän, Rantaselle kolme ykkössyöttöä

NHL / Aamuraportti
Avalanche juhli.
Kuva © Getty Images
NHL:n toisesta finaalista odotettiin avauspelin hävinneen Tampa Bay Lightningin ryhtiliikettä. Toisin kävi, kun Avalanche möyhensi vieraansa murskalukemin.

Kevään 2022 finaalien tiukka avauspeli muuttui yksipuoliseksi möyhentämiseksi toisessa ottelussa, kun Avalanche murskasi Lightningin selkein lukemin 7−0. Kotijoukkue iski avauserässä jo kolme maalia ja kahden erän jälkeen numerot olivat 5−0.

Avalanche iski kiinni Tampan avauspeliin tehokkaalla karvauksella ja eteenpäin puolustamisella kuten ensimmäisessäkin ottelussa. Laidan kautta rakentaminen pelattiin tehokkaasti pois, eikä keskellekään avautunut merkittävästi tilaa. Avausmaalin iski Valeri Nitšuškin (2+0). Avalanche oli jälleen tehokas myös suorissa hyökkäyksissä, kun se sai luotua tilaa keskialueella sekä vastustajansa selustassa.

Mikko Rantanen syötti joukkueensa maaleista kolme. Kaikki hänen viisi syöttöään ottelusarjassa ovat olleet niin sanottuja ykkössyöttöjä eli maalintekoa edeltäviä "viimeisiä" syöttöjä.

Vaikka peli oli jo käytännössä ohi, oli Cale Makarin tekemä alivoimamaali kolmannen erän kolmannella minuutilla todellinen nöyryytyksen huipennus. Makar teki myös joukkueensa seitsemänne osuman, tällä kertaa ylivoimalla. Kotijoukkue teki viidestä ylivoimastaan kaksi maalia, vieraat kahdesta ylivoimastaan nolla, päästäen edellä mainitun alivoimamaalin.

Darcy Kuemper tarvitsi nollapeliinsä 16 torjuntaa. Kolmannessa erässä nähtiin myös lukuisia nujakoita.

Andrew Cogliano palasi Avalanchen kokoonpanoon menestyksekkäästi keräten kaksi syöttöpistettä.

Kolmas ottelu pelataan Lightningin kotikaukalossa tiistain välisenä yönä.

» Lähetä palautetta toimitukselle