Ondřej Palát

NJD | #18 | Laitahyökkääjälh

Syntynyt:
28.3.1991 @ Frydek-Mistek, CZE
Kasvattajaseura:
HC Frydek-Mistek
Varaus:
2011 Tampa Bay Lightning 7. kierros #208
Sopimus:
2027
 • Maa
  CZE
 • Ikä
  v.
  33
 • Pituus
  cm
  182
 • Paino
  kg
  88
 • Käsi
  L

Ura

Tsekkiläisessä Frydek-Mistekin pikkukaupungissa varttunut Palat pelasi alaikäisenä kotikaupunkinsa joukkueessa, kunnes siirtyi HC Vitkovicen U20-joukkueeseen muutamaksi vuodeksi. Tsekin maajoukkueessa vakituisesti aina U16-joukkueesta lähtien esiintynyt Palat päätti päästä paremmin sisään Pohjois-Amerikkalaiseen pelitapaan, ja siirtyi kaudeksi 2009-10 pelaamaan Kanadaan juniorikiekkoa Drummondvilleen.

Ensimmäinen kausi Volitegeursin paidassa meni vielä totutellessa, mutta toisella kaudella Palat pelasi erinomaisesti iskien lähes sata pistettä runkosarjaan. Samana kesänä Tampa Bay varasi hänet seitsemännellä kierroksella; pienikokoisen Palatin NHL-mahdollisuuksiin ei uskottu vahvasti.

Kaudeksi 2011-12 Palat siirtyi ammattipeleihin, ja pelasi kautensa AHL:ssä Norfolk Admiralsissa. Hyvin sujunut kausi huipentui Calder Cupin finaaleihin ja mestaruuteen.

Arvokasta pudotuspelikokemusta ammentanut Palat jatkoi tästä, nostaen profiiliaan seuraavalla kaudella, nyt Syracuse Crunchin riveissä. Runkosarjassa lähes piste per peli ja AHL:n pudotuspelien syöttö- ja pistepörssin voitto. Kauteen mahtui myös ensimmäiset pelit NHL:ssä. Palat pääsi pelaamaan neljätoista ottelua Tampassa, tehoina 2+2=4.

Kausi 2013-14 oli Palatin todellinen läpimurtokausi. Hän oli alusta asti mukana Lightningin pelaavassa kokoonpanossa, ja iski tulokkaaksi erittäin miehekkäät tehot.

Vahvuudet

Taitava ja luova pelintekijä, hyvä yksi yhtä vastaan. Kykenee kiitettävään pistetehtailuun.

Heikkoudet

Pienikokoisena tarvitsisi vielä lisävoimaa noustakseen pykälää korkeammalle. Voisi laukoa enemmän.

Rooli

Kärkikentällisten peliätekevä laituri. Huima potentiaali todelliseksi tähtipelaajaksi.