TUTO nujersi vajaamiehisen Hermeksen - Valtola ja Keinänen illan juhlakaluina

MESTIS / Raportti
Aki Keinänen pelasi keskiviikkona 600. Mestis-ottelunsa. (Arkistokuva)
Kuva © Timo Savela
TUTO päätti runkosarjansa voittoon Kokkolan Hermeksestä lukemin 5−3. Aki Keinäsen juhlailta ja Kalle Valtolan piste-ennätys kruunasivat illan Kupittaalla. Hermes oli ottelussa mukana nuorella joukkueella ja vain 15 kenttäpelaajan voimin, eikä onnistunut antamaan kunnon vastusta turkulaisille.

Kotiedusta pudotuspeleihin vielä taistellut kotijoukkue TUTO tuli illan otteluun isännän ottein. Kotijoukkueen ensimmäinen maali nähtiin jo avausminuutilla, kun Tomi Wilenius ohitti Hermes-vahti Leevi Laakson.

Avauserä mentiinkin hienoisessa TUTOn komennossa, ja erän puolivälin jälkeen kotijoukkue tuplasi johtonsa. Niklas Näpin epäonnistunut laukaus muuttui nappisyötöksi ja Timi Lahtinen lusikoi takatolpalta helposti kiekon maaliin. Illan kolmatta osumaa ei tarvinnut odottaa kuin pari minuuttia edellisestä, kun  Näppi huudatti kotiyleisöä Hermes-puolustuksen karmeasta virheestä.

− Alku oli tunnustelevaa. TUTOlle vähän pomppikin alussa ja se toi meille pientä uskon puutetta. Koko ajan parannettiin kuitenkin, Hermeksen päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma harmitteli joukkueensa alkua.

− Tultiin otteluun hyvin eikä annettu kaverin vajaalle rosterille yhtään ylimääräistä happea. Joukkueena tehtiin se, mitä piti, TUTOn päävalmentaja Miika Elomo summasi tyytyväisenä.

Toisessa erässä riitti tapahtumia

Ottelun keskimmäinen erä tarjosi viihdyttävää mutta virheiden sävyttämää jääkiekkoa. Hermes tuli erään tehokkaasti ja nousikin hetkessä jo maalin päähän. Ensin Wiljami Myllylä karkasi ylivoimalla puolittaiseen läpiajoon ja viimeisteli tyylikkäästi.

Hetkeä myöhemmin Juho Takkula veivasi TUTOn maalivahti Karolus Kaarlehdon pihalle ja nosti rystyltä kiekon verkkoon. TUTO pääsi halvalla takaisin kahden maalin johtoon 4−2:een, kun Matias Lehtosen sutaisu yllätti Laakson.

Ottelun dramaattisin tilanne nähtiin erän lopulla, kun Hermeksen Ville Tenosalmi löi poikittaisella mailalla TUTOn kultakypärä Niclas Luceniuksen pää edellä laitaan. Tuloksena Tenosalmelle ulosajo ja Lucenius huoltajien talutuksessa pukusuojan puolelle. TUTO-käskijä Elomo vaatii tasonnostoa joukkueiden lisäksi myös tuomareilta.

− Luceniuksen peli jäi kesken, eikä jatkosta ole tietoa vielä. TIlanteessa meinasi kuitenkin jäädä jäähy kokonaan puhaltamatta. Jos joukkueiden, niin kyllä myös tuomareiden, pitää nostaa tasoaan pudotuspeleissä, Elomo mietiskeli.

600 Mestiksen runkosarjaottelua illan ottelussa täyteen saanut Aki Keinänen täräytti erässä kiekon vielä kertaalleen Hermeksen maaliin Kalle Valtolan syötöstä. Valtolan ottelun toinen syöttöpiste nosti hänet samalla Mestiksen kaikkien aikojen puolustajien piste-ennätyksen haltijaksi.

− Keinäsen juhlallisuuksien lisäksi myös Kalle Valtolan temppu oli todella kova, Elomo viittasi Valtolan piste-ennätykseen. 

Kolmas erä tarjosi todellista pelailua kummankin joukkueen osalta. Vaikutti, että TUTOn katseet olivat jo lauantaina alkavissa pudotuspeleissä ja Hermeksen karsintasarjassa. Päätöserän ainoan maalin viimeisteli vieraiden Matias Kinnunen, jonka puolihuolimaton rannelaukaus livahti erittäin helposti ohi Kaarlehdon.

Pajuluoma uskoi joukkueeseensa karsintojen kutsuessakin. Elomo käänsi katseet puolestaan jo lauantaina alkaviin pudotuspeleihin.

− Minulla on turvallinen mieli. Hienoja pelejä, kun saadaan pelata merkityksellisistä asioista. Ei tämä joukkue ole luovuttamisen merkkejä näyttänyt, Pajuluoma tivasi.

− Tulee kova sarja. K-Vantaa on laadukas joukkue, ja ottelut ovat erittäin tasokkaita, Elomo pohdiskeli. 

» Lähetä palautetta toimitukselle