600 Mestis-kamppailun Keinänen: "Mökkilaiturilla sitten tajuaa, mitä on tullut tehtyä"

MESTIS / Haastattelu
Aki Keinänen palkittiin Kupittaan jäällä Mestiksen viimeisessä runkosarjaottelussa.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
TUTOn Aki Keinänen teki Mestis-historiaa runkosarjan päätösottelussa, kun 600 Mestiksen runkosarjaottelua tuli konkarihyökkääjälle täyteen. Keinäsen ennätystä ei ihan heti tulla rikkomaan, sillä seuraava pelaaja raahaa 100 runkosarjaottelua Keinästä perässä.

Runkosarjan päätösottelu Turun Kupittaalla alkoi TUTO-legenda Aki Keinäsen palkitsemisella. 600. Mestis-ottelun johdosta Keinästä palkitsi muun muassa TUTOn tuore toimitusjohtaja Roope Paltta. Myös TUTOn mailavalmistaja palkitsi konkarin kultaisella mailalla. Mestiksen kaikkien aikojen paras pistemies 473 pisteellä otti tilanteen rauhassa.

− Totta kai palkitseminen oli hieno juttu, mutta tämä oli runkosarjan peli niin kuin ihan mikä tahansa muu tärkeä peli. Tarvitsimme voiton ja otimme voiton. Varmaan vasta mökkilaiturilla sitten tajuaa, mitä on tullut tehtyä.

34-vuotias Keinänen on viihtynyt TUTOssa yhteensä 13 kautta. Kaudelle 2005 laituri saapui Turkuun Kuopiosta, missä Keinänen pelasi niin ikään Mestistä. KalPa-kasvatille Turku on nykyään kuin koti.

− Kyllä siinä savolaispoika oli alkuun ihmeissään, että mitä täällä tapahtuu. Hyvin olen sopeutunut Turkuun, ja ihan ok tasolla olen pystynyt pelaamaan. Matka on ollut pitkä, mutta toivon sen vielä jatkuvan. 

− Tämä on hieno kaupunki ja puitteet ovat viimeisen päälle. Kaikki, mitkä on luvattu, niin on aina hoidettu. Nämä ovat isoimpia syitä, miksi täällä on kiva olla.

Keinäsen jatkosuunnitelmat ovat selvät. Mestiksen maaliennätystä hallitseva laituri jatkaa myös ensi kaudella TUTOn paidassa, ja halu pelata on edelleen korkealla tasolla. 

− Jääkiekko on edelleen kivaa, ja nuo jätkät tuolla kopissa. Tykkään tästä niin paljon, että vielä homma jatkuu, Keinänen iloitsee.

TUTO-konkarin ainut Liiga-kokeilu on kaudelta 2008-2009, kun hyökkääjä pelasi Ässät-paidassa 29 peliä. Siellä ura ei kuitenkaan lähtenyt lentoon, ja tie kävi takaisin Turkuun. Keinäsen ajatuksena on ollut lopettaa uransa kotikaupungissa Kuopiossa.

− Unelma oli joskus päättää ura kasvattajaseuran paidassa, mutta se ei onnistunut. Liigan portit ovat sulkeutuneet minun kohdaltani, mutta nautin peleistä täällä ja toivon hyvää menestystä Turussa.

Loppukaudellakaan kokenut konkari ei omaa napaa katsele, mutta joukkueen päämäärä on selvä.

− Ei ole mitään henkilökohtaisia tavoitteita keväälle. Joukkueena menemme, ja ainut tavoite on mestaruus, Keinänen tiivistää itsevarmasti.

Juttua muokattu 7.3.2017 klo 23.11: Korjattu TUTOn toimitusjohtajan nimi

» Lähetä palautetta toimitukselle