Lehtinen pommitti Jokipojat voittoon

MESTIS / Raportti
Oskari Lehtinen nousi Jokipoikien sankariksi KeuPaa vastaan.
Jokipoikien ja KeuPan taistelu Mestiksen runkosarjan päätöskierroksella tarjosi jännitystä aivan viime minuuteille saakka. Joensuulaisisäntä nousi kolmannen erän lopussa tasoihin ja nousi lopulta jatkoajalla 4-3-voittoon kahdesti osuneen Oskari Lehtisen täysosumilla.

Jokipoikien ja KeuPan kohtaaminen sai lentävän lähdön, sillä keuruulaisvierailija avasi ottelun maalihanat jo puolen minuutin pelin jälkeen Kristian Tikan yllätettyä joensuulaisvahti Sebastian Ylösen. Jokipoikien vastaus oli kuitenkin myös nopea, kun Roni Viirlas ohjasi illan ensimmäisestä ylivoimasta 1-1-tasoituksen pelikellon näyttäessä tasan kahta minuuttia.

Vauhdikkaan alun jälkeen peli kuitenkin rauhoittui ja peli aaltoili tasaisesti päästä päähän. Jokipojilla oli parhaat hetkensä toisen ylivoiman jälkeen, kun taas KeuPa hallitsi erän jälkimmäisellä puoliskolla enemmän kiekkoa.

Toinen erä sai avauserän tapaan räväkän alun, kun Mika Koivisto pääsi pommittamaan Joonas Larinmaan hyvästä jättösyötöstä kiekon toistamiseen ensimmäistä ottelua KeuPassa torjuneen Waltteri Ignatievin selän taakse erän avausminuutilla.

KeuPa nousi kuitenkin erän jälkimmäisellä puoliskolla kuskin paikalle, kun ensin Lasse Salonkari laukoi Joonas Niemelän poikittaissyötöstä tasoituksen ja muutamaa minuuttia myöhemmin Teemu Huttu päätti komean nousunsa 3-2-osumaan.

Keuruulaisryhmä tuli ryminällä myös kolmanteen erään ja joukkue runnoi kiekon maaliin heti erän toisella minuutilla. Pitkän videotarkistelun jälkeen maalia ei kuitenkaan hyväksytty.

Jokipojat joutui vaihtamaan erässä maalivahtia ja Mestis-debyyttinsä tehnyt Antti Makkonen korvasi tolppien välissä Ylösen, joka paineli suoraan pukukopin puolelle. Nuorukainen selvisi tulikasteestaan hyvin pysäyttäen muun muassa Miro-Pekka Saarelaisen puolittaisen läpiajon.

KeuPa puolusti erässä vahvasti ja näytti pitävän Jokipojat poissa parhailta paikoilta aivan loppuun asti. Pari minuuttia ennen loppusummeria joensuulaisryhmälle paikka avautui ja Oskari Lehtinen laukoi kiekon varmasti kolmannen kerran maalipuiden väliin.

Lehtinen nousi ottelussa lopulta myös ratkaisijan rooliin, kun hän täräytti jatkoajalla 4-3-voittomaalin ylivoimalla 0+3-tehot ottelussa koonneen Larinmaan tarjoilusta.

− Peli oli ehkä vähän pelailua puolin ja toisin, mutta runkosarja pitää päättää ja nyt se päätettiin jatkoaikatappioon. Pitkään oltiin voitossa kiinni, mutta niin vaan kaveri kampesi rinnalle ja meni ohi, kommentoi KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen.

Jokipojat sijoittui runkosarjassa kuudenneksi ja kohtaa puolivälierissä Imatran Ketterän. Runkosarjan voittaneen KeuPan puolivälierävastus on puolestaan LeKi. 

− Nyt on yksi etappi takana ja eihän se voi paremmin päättyä kuin runkosarjan voittoon. Se on kuitenkin vain etappi, että mitään ei ole vielä saavutettu. Juna puksuttaa kohti pudotuspelejä ja se on ihan eri maailma. Siellä mittaillaan joukkueita ja pelaajia ihan toden teolla, Heiskanen summasi.

− Paikkaa neljän sakissa tavoiteltiin ja siitä jäätiin, niin se harmittaa. Eteenpäin pitää kuitenkin mennä. Huomenna aloitetaan joukkueen kanssa valmistautumaan pitkään kevääseen. Meidän joukkueessa jokaisen pitää ottaa steppi eteenpäin, niin valmennuksen kuin pelaajien ja tehdä töitä vielä vähän paremmin huomisesta eteenpäin, jotta päästään keväällä pitkälle, totesi Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis.

» Lähetä palautetta toimitukselle