SaPKo murjoi Ketterää ja venytti pisteputkensa 16 otteluun - "Sellainen pakkopullapelailu pois alta ennen viikonloppua"

MESTIS / Raportti
SaPKo päätti runkosarjansa voitokkaasti.
Kuva © Antti Varonen
Mestiksen runkosarjan viimeinen ottelu SaPKon ja Ketterän välillä ei sisältänyt panoksia, ja se myös näkyi ottelun pelillisessä ilmeessä. Ketterä lähti ensimmäiselle erätauolle maalin johdossa, mutta kotijoukkue SaPKo takoi seuraavat kuusi maalia ja voitti lopulta lukemin 8−3.

Keskiviikkoillan kamppailu SaPKon ja Ketterän välillä ei tarjonnut ottelun voittajalle kuin hetkellistä kunniaa, sillä joukkueiden asemat sarjataulukossa olivat jo sementoituneet ennen päätöskierroksen alkua.

Runkosarjan aikana joukkueet ovat pelanneet tasaisissa ja lämminverisissä merkeissä, mutta nyt kummastakaan osapuolesta ei ollut syttymään panoksettomaan otteluun.

Tätä alleviivasivat myös joukkueiden päävalmentajat.

− Sellainen pakkopullapelailu pois alta ennen viikonloppua. Saimme hiet pois, ja Jääskeläiselle maalipörssin voitto. Pääsimme näkemään muutamia vähemmän pelanneita jätkiä myös, ja (Joonas) Tiippana saatiin maalille, Ketterän Matias Lehtonen kommentoi.

− Kyllähän tämä tuollaista on, kun kummallakaan ei ole panosta. Vähän hurlumhei-kiekkoa oli, varsinkin se ensimmäinen erä, Pasi Räsänen sanoi.

Räsäseltä piikittelyä sai osakseen myös Mestistä porrasta ylempi sarjataso, Liiga.

− Kun miettii sitä, että Liiga-joukkueet ovat pelanneet tällaisia pelejä jo kuukauden, niin kyllä siinä aikamoista motivointia varmaan täytyy tehdä valmentajien pelaajille, Räsänen virnuili.

Ketterä vei avauserän, mutta jäi myöhemmin jalkoihin

Ottelu piti sisällään yhteensä 11 maalia, ja maalitehtailun aloitti vierasjoukkue Ketterä viiden minuutin pelin jälkeen. SaPKon kuitti imatralaisten johto-osumaan syntyi kuitenkin alle minuutin kuluttua, kun kultakypärä Niklas Salo tasoitti ottelun 1−1:een kauden 22. maalillaan.

Avauserässä Ketterältä onnistuivat Tomi Iso-Mustajärven lisäksi Joona Jääskeläinen, joka kruunasi maalipörssin voiton 30 maalilla, sekä Janne Kettunen. Imatralaiset siirtyivät erässä kolmesti johtoon ja lähtivät ensimmäiselle erätauolle 3−2-johtoasemassa.

Toisessa ja kolmannessa erässä maaleista vastasi kuitenkin enää kotijoukkue SaPKo. Isäntien 3−3-tasoitus syntyi pian toisen erän alkamisen jälkeen, ja sen jälkeen kiekot upposivat Ketterä-vahti Santeri Lipiäisen taakse nopeaan tahtiin.

− Tuntui, että ei tahdottu missään vaiheessa päästä ytimeen. Joukkue ryhdistäytyi kuitenkin sen verran, että voitto tuli, Räsänen kertasi.

SaPKo iski ottelun seuraavat kuusi maalia, joista kolme ylivoimalla. Pässipaitojen ylivoimapelaaminen on takunnut ajoittain pahastikin tämän vuoden puolella, mutta pudotuspelien kynnyksellä joukkue harjoitteli ylivoimaansa yhteensä neljän maalin muodossa.

Ketterä oli avauserän tehokkuuttaan lukuun ottamatta ottelussa täysin vastaantulija, ja se vaihtoi maalivahtia ajassa 30.03, kun Joonas Tiippana luisteli joukkueen maalille ottelun ollessa lukemissa 6−3.

SaPKo tulitti kamppailun aikana yhteensä 67 laukausta, kun laajasta hyökkäysosaamisestaan tunnettu vierasjoukkue sai aikaan ainoastaan 26 laukausta. Pässipaidat veivät kamppailun lopulta lukemin 8−3 ja vankistivat samalla runkosarjan kakkossijaansa.

− Pelailtiin ja pelailtiin. SaPKo pelaili vähän paremmin, se oli aika lailla lyhyesti siinä, Ketterä-luotsi Lehtonen päätti.

Samalla SaPKo päätti runkosarjansa peräti 16 ottelun mittaiseen pisteputkeen. Edellisen kerran joukkue jäi täysin pisteittä Jokipoikia vastaan tammikuun 17. päivä.

Lauantaina käynnistyvissä puolivälierissä pässipaidat saavat vastaansa IPK:n, joka sijoittui seitsemänneksi. Sarjan kolmanneksi yltänyt tulokasjoukkue Ketterä puolestaan kohtaa kuudenneksi sijoittuneen Jokipojat.

− Nyt alkavat tosipelit ja siihen ruvetaan keskittymään välittömästi, Räsänen suuntasi keskittymistään tiukasti kohti lauantaita.

» Lähetä palautetta toimitukselle