Valttikortit Sportin käsissä

MESTIS / Ennakko
Sport eteni vakuuttavasti voittoon Mikkelin avausottelussa. Vaikka pelin taso ei vielä päätä huimannutkaan, oli vaasalaisten taisteluhenki riittävän kovaa luokkaa siirtämään kotiedun Pohjanmaalle. Sportilla on kaikki edellytykset painaa Jukurit jo selkä seinää vasten.

Vahvasti varamiehisenä Mikkeliin saapunut Sport onnistui yllätyksessään. Peli ei ollut aina kaunista katsottavaa, mutta ottelun hienous piili juuri taistelussa: jokainen kotkapaita antoi kaikkensa joukkueen eteen. Taitoa ei ehkä kokoonpanossa ollut niin paljoa, mutta rajulla yrityksellä korvaa monta puutetta.

Joukkueen avainhahmoiksi voi lukea maalivahti Höylän lisäksi Vesa Myllyahon. Ikivaasalainen on vertynyt pudotuspeleissä oivaan pistetahtiin ja toimii – etenkin Westerbackin ja Suonpään poissaolojen pitkittyessä – ylivoimapelin johtohahmona. Myös nuoren Kim Nabbin pelissä oli energisyyttä ja vauhtia.

Matka Mikkelistä takaisin länsirannikolle on pitkä, mutta vierasvoiton antama itseluottamus vie eteenpäin. Mikäli Sport kykenee välttämään jäähyjä ja pitää pakkansa samalla tavalla koossa kuin viime ottelun päätöserässä, ovat kotivoiton mahdollisuudet erinomaiset.

Mikä avuksi, Jukurit?

Jukureiden kotiesitys ensimmäisessä finaalissa oli pettymys. Välieräsarjan jälkeen hallissa vallinnut tunnelma herätti epäilyksiä, jotka osoittautuivat oikeiksi: Jukureiden lataus ei ollut riittävän hyvä. Henkisesti erittäin raskaiden välierien jälkeen tunnetaso ei ehtinyt nousta tarpeeksi korkealle. Vaikka ottelu olikin tilanteiden valossa tasainen, ei Sportin paremmuudesta ollut epäselvyyttä.

Mikkeliläisten pelissä näkyi myös lievä väsymys, jonka merkitys entisestään kasvoi tappion myötä. Voitot ja hyvät suoritukset auttavat jaksamaan, joten tämä etu on nyt Sportilla. Joukkueella on kuitenkin jonkin verran reserviä, joten kokoonpanomuutokset voisivat olla yksi keino, jolla Jukurit pystyy nostamaan tasoaan. Tuoreita jalkoja sarvipäät Vaasassa tarvitsee.

Sarvipäillä on ollut vuosien saatossa kuitenkin merkillinen taipumus venyä yllättävissäkin paikoissa. Jos joukkue saa jälleen hyvän alun peliin ja asiat korvien välissä ovat tasapainossa, on sarjan tasoittaminen mahdollista. Hurmoksellisen vaasalaisyleisön edessä pelaaminen latautunutta kotijoukkuetta vastaan on kovin mahdollinen paikka, jonka selvittäminen voisi kääntää koko ottelusarjan suunnan.

» Lähetä palautetta toimitukselle