Sportin kotivire kestää

Vaasan Sport on tällä kaudella hävinnyt kotikaukalossa ainoastaan U20-maajoukkueelle. Lauantai-iltana Vaasassa taipui sarjakärki Mikkelin Jukurit maalein 3-1 (1-0, 0-0, 2-1). Illan sankareita olivat maalivahdit ja kaksi osumaa laukonut Sportin Kristian Hjerpe.

Ottelu oli Jukureille toinen tänä vuonna, Sportille ensimmäinen. Tauon kangistamista jaloista ei kuitenkaan ollut tietoakaan, kun joukkueet väänsivät tasaisesti hyvätempoisessa ottelussa.

Vain Hjerpe ohittaa Suomalaisen

Sport pyrki ottelun alussa ottamaan isännän otteen niin kuin kauden muissakin otteluissa. Se onnistui, sillä Simo Mälkiä joutui roikkumaan itsensä jäähylle Sportin ensimmäisen hyökkäyksen kohdatessa. Ylivoimalla Jaakko Suomalainen venyi kerran loistotorjuntaan, kun Sport-hyökkäys ehti ensimmäisenä Chris Allenin laukoman kiekon reboundiin.

Erä jatkui tasaisena aina sen loppuun saakka, kunnes Kristian Hjerpe laukoi Sportin johtoon. Pitkä myllytys päättyi, kun Kristian Hjerpe sai kiekon keskellä Jukuri-aluetta ja laukoi sen ranteella aivan maalin kattoon. Suomalainen oli tilanteessa hieman sivuttaisliikkeessä ja ei kyennyt torjuntaan.

Erä oli kokonaisuutena tasainen, torjunnat 11–12.

Toisen erän alkuun Sport tuli jälleen hyvällä liikkeellä ja vei peliä ensimmäisen kuusi-seitsämän minuuttia kuitenkaan onnistumatta maalinteossa. Erän toinen puolisko mentiin taas hienoisessa Jukuri-komennossa. Joukkueidensa parhaat tekopaikat syntyivät Jukureiden Antti Laaksolle ja Sportin Kristian Hjerpelle. Laakso käytti Sportin sekoilun keskialueella hyväkseen ja polki puolittaiseen läpiajoon. Laukaus petti, lentäen liki metrin yli maalin. Hjerpen paikan petasi Antti Hildén. HPK-lainan yhden käden syöttö jätti Hjerpen nokikkain Suomalaisen kanssa. Suora laukaus ei yllättänyt Jukuri-veskaria.

Laakso tuo tasoihin, Dhadphale kuittaa nopeasti

Kolmas erä oli tuttua puurtamista, todelliset paikat olivat kortilla. Jukureiden jatkuva yritys palkittiin erän puolen välin jälkeen, kun nätti rakentelu antoi Antti Laaksolla mahdollisuuden viimeistelyyn. Petri Lehtonen lähetti Tuomo Jormakan vasemmalta sisään ja tämä passasi luukulle, jonne Laakso ehti ensimmäisen ja tuikkasi kiekon ohi Matti Höylän.

Pitkään ottelussa johdossa ollut Sport ei hätääntynyt, vaan meni uudelleen johtoon nopeasti. Jukuri-puolustajien merkkaus ei onnistunut ja Miro Laitinen lähetti Aniket Dhadphalen läpiajoon. Dhadphale laukoi kiekon Jaakko Suomalaisen jalkojen välistä maaliin.

Ottelun lopun Jukurit painosti hurjasti ja saikin monta laukausta aikaan. Ei kuitenkaan semmoista, joka olisi ohittanut vakuuttavan Matti Höylän. Lopullisen ratkaisun iski Kristian Hjerpe, joka polki läpi mailaviidakon läpiajoon omassa päässä voitetun aloituksen jälkeen. Kiekko tyhjään rysään Jukureiden yrittäessä tasoitusta kuudella pelaajalla.

Dufva tyytyväinen esitykseen, ei tulokseen

Jukureiden Risto Dufva oli tapansa mukaan vähäsanainen. Tappiosta huolimatta ilmeessä ei ollut pettymystä.

- Kyllä me pahat mielessä tänne tultiin. Yritettiin valmistautua parhaalla mahdollisella tavalla. Päästiin yhden maalin peliin ja jo se vaatii täällä jonkinlaista onnistumista.

- Oli henkisesti raskasta olla melkein koko peli takaa-ajajana, Dufva pyöritteli.

Nopeasti Antti Laakson tasoitusmaalin jälkeen tullut läpiajomaali harmitti Risto Dufvaa.

- Se oli turhahko maali. Siinä meidän puolustajilta jäi mies selän taakse.

Manner tyytyväinen taisteluun

Mikko Manner on saanut olla kotipelien jälkeen kuin hangon keksi, niin myös tänään.

- Minulla on ollut kunnia olla iloisena viime pelien jälkeen. On hienoa koutsata joukkuetta joka antaa tuollalailla kaikkensa.

- Tämä oli taisteluvoitto, joka olisi kolmannessa erässä voinut kääntyä kummalle tahansa. Vastustaja oli hyvä ja pelaa omilla aseillaan. Jos me pystyisimme vieraskaukalossa samaan, niin meillekin alkaisi tippumaan sieltä enemmän pisteitä, Manner sanoi.

Mikko Manner ei säästellyt kehuja Sport-veskari Matti Höylän otteiden äärellä.

- Tässä ottelussa oli kaikki elementit Matilla jännittää, kun oli paljon yleisöä esimerkiksi. Silti Masa pelasi aivan huikean pelin.

Maalivahdit päärooleissa

Jaakko Suomalainen ja Matti Höylä olivat kiistatta illan sankareita. Tunnustusta täytyy antaa myös molempien joukkueiden puolustuspelaamiselle, koska aivan ässä-maalintekopaikkoja ei montaa nähty. Pienemmistä kulmista tai viivasta tulleet kudit veskarit poimi eleettömästi.

Jukureiden kiistatta näkyvin pelaaja Suomalaisen jälkeen oli pistekärki Petri Lehtonen. Hänen johtaman ketjun sommitelmat olivat selkeästi vaarallisimpia. Myös Jesse Welling pelasi vahvan hyökkäyspelin. Takalinjoilta kukaan ei noussut ylitse muiden.

Sportista parhaita olivat kaksi maalia laukonut Kristian Hjerpe, alakerrassa uurastaneet Pasi Kuusisto ja Jarno Kosonen. Chris Allen pelasi aktiivisemmin mitä ennen taukoa. Uudet pelurit Antti Hildén ja Jussi Pernaa saivat myös puhtaat paperit. Hildén merkkautti syöttöpisteen ensimmäisestä osumasta, Pernaa taas istui kaksi kakkosta.

- Molemmat täyttivät paikkansa. Pernaa oli energinen, ehkä vähän liiankin energinen, sillä hän oli kolmannessa erässä jo hieman poikki, Manner kertoi debytanteista.

Sportin kausi jatkuu torstaina kotipelillä FPS:aa vastaan, Jukurit taas pelaa jo tiistaina Vantaalla.