Kolmas koitos

MESTIS / Ennakko
Mestiksen finaalisarja alkaa ikään kuin alusta, kun molemmat joukkueet ovat ottaneet yhden kiinnityksen mestaruuteen.


Ensimmäisessä finaalissa Sport oli sähäkämpi ja nappasi voiton Hokki-sarjan vain kaksi päivää aiemmin selvittäneestä Jukureista. Mikkeliläiset nollasivat hienosti tilanteet ja tasoittivat ottelusarjan seuraavana päivänä Vaasassa. Jukureiden puolustuspeli oli terästä johtomaalin jälkeen ja Sport jäi nollille.

Ei muutoksia

Jukureiden peli uomissaan Vaasassa ja joukkue pysyneekin samana maanantaina. Hyökkäyksessä olisi mahdollisuus muutoksiin, mutta onko niihin aihetta? Jesse Welling muuttui lauantaiksi Ari Kovaseen, mutta nuorisokaarti, joka oli mukana Vaasassa, ei peliminuutteja kerännyt.

Tuomo Jormakka sai Risto Dufvan analyysin mukaan aivotärähdyksen Aniket Dhadphalen taklauksesta, hänen pelikunnostaan ei ole tietoa.

Jukureiden puolustuspeli toimi muutamaa tilannetta lukuun ottamatta Vaasassa mainiosti. Jaakko Suomalainen joutui venymään maalillaan vain muutaman kerran, mutta oli vakuuttava. Lähtökohdat maanantaiseen otteluun ovat mikkeliläisittäin hyvät, tason pitäminen nimittäin riittää jo pitkälle.

Jotain muutoksia

Sport sai lauantaiksi mukaan tärkeät etulinjan pelaajat Patrik Westerbackin ja Pete Suonpään. Jos puolikuntoisuus antaa myös maanantain myöden, nämä miehet kantavat suurta vastuuta Sportin hyökkäyspelistä.

Sport taisteli lauantaina kovasti, mutta pelistä puuttui rentous, Mikko Mannerin sanoin ”viimeinen vaihde”. Mikko Manner pohdiskeli lauantaina taistoin tauottua, että oliko energisesti perjantaina esiityneen Kim Nabbin katsomokomennus avainmiesten tieltä oikea. Jatkoaika ennakoikin, että Nabb päästetään maanantaina irti ja nuorukainen pääsee näyttämään taitojaan.

Sport tarvitsee maalia, joka rentouttaisi sen pelaamista. Liki koko kauden se on ponniskellut saman ongelman kanssa, maalittomuus jumittaa joukkueen pelaamista.

Lähtökohdat ovat vaasalaisittain kohtuulliset. Voitolla se pääsisi yrittämään sarjan katkaisua jo keskiviikkona Vaasassa. Tappiolla se on selkä seinää vasten. Sport ei ole vielä näissä playoffeissa vieraissa hävinnyt, eikä halua sitä myöskään maanantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle