Jukurit väänsi finaalisarjan tasoihin

Eilen vaisuhkosti finaalit kotonaan aloittanut Mikkelin Jukurit oli toisessa finaalissa jälleen oma itsensä. Se puolusti tiukassa ottelussa itselleen 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)-voiton.

Sport sai otteluun eilen sivussa olleen kolmikon - Patrik Westerback, Pete Suonpää ja Antti Hildén - takaisin. Risto Dufva uhkaili eilisen pelin jälkeen pelaajiaan penkkikomennuksilla, mutta ainoana uutena pelimiehenä jäällä väänsi Ari Kovanen.

Jukurit playoff-maalilla johtoon

Sport tuli otteluun todella kovalla sykkeellä. Jo ensimmäisessä vaihdossa jukuripelaajat paukkuivat laitoihin kovien Sport-taklausten edessä. Myllerrys, kova tempo, jatkui muutaman minuutin, mutta kun mitään konkreettista ei saatu aikaan, se laantui. Oikeastaan paras paikka alun rumbassa oli Jukureiden Mika Niemellä, jonka suhteellisen kaukaa ammuttu rannelaukaus kilahti tolpan ulkoreunaan.

Erän edetessä Jukurit saivat hyvin kiinni pelistä ja ilme oli hyvin erilainen ensimmäiseen peliin verrattuna. Sportilla oli ongelmia hyökkäyksiin lähtöjen kanssa, koska Jukureiden pakka pysyi tiiviinä.

Ennen erän puoliväliä nähtiin ottelun ensimmäinen osuma. Janne Jaakkola voitti aloituksen ja Esa Hämäläinen laukoi viivasta. Kiekko lensi kahden Sport-pelaajan pienestä välistä Jaakkolan takamuksen kautta verkkoon. Hölmistynyt Matti Höylä ei ehtinyt reagoida kiekon suunnan muutokseen.

Sportin takaa-ajoa ei palkittu

Ottelun kuva oli enemmän tai vähemmän maalin jälkeen Sportin takaa-ajoa ja Jukureiden tiukkaa puolustamista. Myös vierailla oli toki paikkansa, mutta enemmän peliä mentiin Sportin yrittäessä päästä Jukureiden rinnalle.

Toisessa erässä Sportilla oli parhaat pyörityksensä, mutta muutamasta loistopaikastakaan kiekkoa ei saatu ohi Jaakko Suomalaisen. Paras paikka Jussi Heikkisellä, jonka Vesa Myllyaho pelasi läpiajoon ylivoimalla. Pete Suonpään rystynosto taas jäi torsoksi Suomalaisen ollessa jo pois pelistä.

Suureen rooliin ottelussa nousi aloitukset, joissa Jukurit oli parempi miltei suvereenisti. Sport teki paljon töitä saadakseen aloituksen jukuripäätyyn, mutta tilanne toisensa jälkeen kuivui kokoon jukurisenttereiden kaapiessa kiekot omille aloituksista. Normaalisti Sport on vienyt kotipeleissään valtaosan aloituksista, mutta ei tänään.

Ottelun puolessa välissä Jukurit sai pelata yli minuutin 5-3-ylivoimaa, mutta Niemen toista tolppalaukausta lähemmäksi se ei päässyt.

Hetkellisen tauon Sportin takaa-ajo-yritykseen teki Aniket Dhadphalen taklaus Tuomo Jormakkaan ja sitä seurannut viiden minuutin rangaistus. Dhadphale taklasi huomattavasti pienempää Jormakkaa pelialueen kulmassa ja kun jukurilaituri jäi jäähän makaamaan, konsultoi päätuomari Tommi T. Laitinen linjureitaan ja tuomio oli ottelurangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta. Risto Dufva kertoi Jormakan saaneen aivotärähdyksen.

Kun Sport ei kolmannessa erässä pystynyt haastamaan jukuripuolustusta alkupeliä paremmin, matkasi tärkeä voitto Mikkeliin. Numerot kaunistuivat vielä ottelun lopussa, kun ilman veskaria tasoitusta hakenut Sport tunaroi Mika Niemen läpiajoon ja tällä kertaa tolppa ei ollut tiellä, 0-2.

Dufva hyvillä mielin

Jukureiden Risto Dufva kertoi hiljaisella äänellä tyytyväisyydestä illan esitykseen.

- Eilinen peli oli pohja tälle ottelulle ja asetelmat tähän peliin oli hyvin erilaiset. Me ei eilen ehditty siihen ekan pelin junaan ja puhuttiinkin siitä paljon pelin jälkeen. Tänään peli oli jo sitten finaalinomaista.

- Peli oli tasainen ja tänään kävi näin. Hyvillä mielen olen eilisen vaikean pelin jälkeen.

Sportin Mikko Manner ei ollut pettynyt omiensa otteisiin. Kaikkea Sport ei saanut tänään kuitenkaan laitettua kentälle.

- Jukurit onnistui tänään siinä omassa pelissään. Ehkä se pelityyli sopiikin hieman paremmin tänne aavistuksen pienempään kaukaloon. He puolustivat keskialueella kurinalaisesti. Kun pauhu on kova ja pelaajat haluaa kovasti, niin siinä ei monesti huomaa sitä helppoa ratkaisua, vaan tungetaan turhaan siihen pieneen rakoon.

- Ylivoimalla oltiin huonoja. Ei otettu vauhtia tarpeeksi kovaa. Suoraviivaisuutta puuttui. Monesti siirreltiin kun oltiin jo sektorilla.

Mikko Manner komensi eilen pirteästi pelanneen Kim Nabbin katsomon puolelle, kuin myös ottelun ratkaisijan Chris Allenin.

- Nämä on aina vaikeita juttuja, kun pitää tehdä tilaa. Kimi oli eilen energinen ja maanantaina pitää katsoa hänen tilanteensa tarkasti. Chris Allenin myös, viittasi Manner Suonpään, Westerbackin ja Hildénin mahduttamista tänään kokoonpanoon.

Ottelusarja jatkuu maanantaina Mikkelissä. Voitot ovat kutkuttavasti tasan 1-1, joten neljännessä kohtaamisessa Vaasassa keskiviikkona sarja on katkolla toiselle finalisteista.