Jukurit tyrmäsi väsyneen Sportin

Joensuussa eilen kovia kokenut Vaasan Sport jäi Jukureiden jalkoihin Mikkelissä. Isäntäjoukkue pääsi otteluun hyvin levänneenä ja jätti vieraat lopulta täysin vailla mahdollisuuksia. Loppunumerot melko jäähyjen sävyttämässä ottelussa olivat 7-2 (1-0, 5-1, 1-1).

Kirvelevän 4-3-tappion jälkeen Mikkeliin matkannut Sport kärsi lisäksi kaksi pelaajamenetystä, kun Kim Nabb ja Markus Laine joutuivat jättämään lauantain ottelun väliin. Joensuussa pelattu ottelu näkyi vieraiden otteissa, sillä ensimmäinen erä oli selkeästi Jukureiden hallitsema.

kuvakooste

Ottelu värikuvina
[katso kuvat]

Pelin painopiste asettui selkeästi Sportin päätyyn, mutta aivan tilaisuuksitta eivät kotkapaidatkaan olleet avauserässä. Jukureiden puolustukselle sattui muutamia lipsahduksia, mitkä avasivat Sportille mahdollisuuksia läpiajoihin. Kristian Hjerpe, Jussi Heikkinen ja Aniket Dhadphale yrittivät kuitenkin Jaakko Suomalaisen ohittamista tuloksetta. Lähimpänä osumaa oli Dhadphale, joka jo Suomalaisen ulos tilanteesta pelattuaan suti kiekon maalin sivurautaan.

Jukurit sen sijaan osui kerran. Mika Niemi nappasi kiekon omassa päädyssä Ilkka Kallioiselta. Viime aikoina loistovireeseen äitynyt Niemi luisteli koko kentän läpi, harhautti Sport-puolustajan ulos tilanteesta ja päätti yksilösuorituksen tarkkaan alakulmalaukaukseen ohi Sami Heinosen.

Isännillä oli muutamia muitakin tilanteita ohittaa Sami Heinonen, mutta kokenut vahti torjui mainiosti pitäen joukkueensa mukana pelissä. Erän vaarallisimmat tilanteet siunaantuivat kuitenkin Sportille, joten numeroista 1-0 voi Jukurit kiittää myös Jaakko Suomalaista.

Sport romahti toisessä erässä

Toisen erän alku lupasi hyvää vierailijoille. Jukurit aloitti erän alivoimalla, mutta kesti. Peli kuitenkin pyöri edelleen Jukureiden päädyssä. Teemu Sainomaa väänsi kiekon vahvasti maalinedustalle, mistä kiekon poimi Viktor Blinov. Jaakko Suomalainen oli maskissa ja havaitsi Blinovin tarkan laukauksen vasta, kun punalamppu syttyi maalin merkiksi. Sport sai mahdollisuuden johto-osumaan heti perään, mutta ylivoima jäi vaisuksi.

haastattelu

Niko Kantelinen yksi ratkaisijoista
[lue lisää]

Huonon alun jälkeen Jukuritkin pääsi peliin mukaan ja Sami Heinonen pääsi jälleen torjuntatöihin. Jukurit siirtyikin pian uudelleen johtoon, kun Petri Koskinen rimpuili itsensä väkisin maalinedustalle. Pieni jättö Samuli Piiroiselle, joka veivaili Sami Heinosen jäähän ja nosti kiekon tyhjään maaliin.

Jesse Kiukaksen kaksiminuuttisen aikana Sportille tuotti vaikeuksia saada mainittavia ylivoimayrityksiä aikaiseksi. Seuraavana oli Jukureiden vuoro kokeilla ylivoimaa ja nyt syntyi myös tulosta. Kalle Kaijomaa syötti kiekon viivalta kaukalon kulmaan, mistä Mika Niemi havaitsi maalin edustalla vapaana olleen Olli Sipiläisen. Sipiläinen ohjasi kiekon tarkasti Heinosen längistä maaliin.

Peli alkoi uhkaavasti lipsua Sportin käsistä ja Juhani Tamminen ottikin aikalisän heti maalin synnyttyä. Mainittavaa vaikutusta kenttätapahtumiin tällä ei ollut, vaikka Sport pääsikin ylivoimalle. Harvoin kuitenkin käy niin, että alivoimalla pelaava joukkue pääsee kahdesti läpiajoon puolessa minuutissa, mutta tänään sekin tapahtui. Lasse Kanervan yrityksen Heinonen torjui vaivattomasti, mutta Niko Kantelisen tarkan yläkulmalaukauksen kanssa ei ollutkaan enää mitään tehtävissä.

Seuraava Sport-verkkoon syntynyt osuma oli sangen kyseenalainen. Janne Siivonen kuittasi kaksiminuuttisen ja peli painui taas vaasalaisalueelle. Mikko Mäenpää ampui kiekon kohti maalia. Pelaajaruuhkan keskeltä kiekko valui hölmistyneen Heinosen alitse maaliin. Epäselvän osuman tekijäksi merkittiin Niko Kantelinen. Videotaululla pyörinyt uusinta kertoi kiekon menneen maaliin luistimesta, mutta tuomari Sami Partanen ei tuomiotaan voinut screenin mukaan muuttaa.

Vielä kolme sekuntia ennen loppua Jukurit onnistui kuudennen kerran. Harri Suutarinen otti puhtaan aloitusvoiton ja Markku Erholtz pääsi lataamaan kiekon maalin kattoon b-pisteiden välistä.

Maalit mieheen päätöserässä

Toisen erän näytöksen jälkeen ottelun voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä. Kolmas erä sujui hieman katkonaisesti jäähyjen myötä. Kumpikaan joukkue ei erityisemmin intoutunut enää pelaamaankaan, joten kotiyleisön mielenkiinnoksi jäi lähinnä mahdollisten lisämaalien odottelu.

Jukurit iski 7-1 erän alkuminuuteilla komean yhdistelmän päätteeksi. Antti Laakso syötti kiekon maalin kulmalle Lasse Kanervalle, joka jatkoi kiekon edelleen Petri Lehtoselle tyhjään paikkaan. Kokenut sentteri ei erehtynyt, vaan ohitti Heinosen.

Sportin lohdutusmaalin 7-2:een erän puolenvälin jälkeen viimeisteli komeasti Mika Suoraniemi. Suoraniemen pitkään kaivattu kauden avausosuma syntyi tarkalla laukauksella etuyläkulmaan ohi polvilleen menneen Suomalaisen. Erän loppuhetket tarjosivatkin enää tuloksetonta ylivoimaa ja kotiyleisön vaisua huutelua.

Jukurit taas oma itsensä, Sportilla apina selässä

Ottelu jätti perin vähän epäselväksi. Vaasan Sportin pelistä paistoi uskon puute. Joukkueella oli omat tilaisuutensa ottaa kenttä haltuunsa, mutta ratkaisut olivat epävarmoja ja takaiskujen jälkeen selkäranka taittui nopeasti. Jo Joensuussa joukkueen pelissä oli havaittavissa samansuuntaisia ongelmia.

Toki on muistettava myös se, etteivät lähtökohdat vieraiden osalta olleet lähellekään parasta mahdollista tasoa. Kaksi vieraskiertueelta puuttunutta sentteriä saivat seuraa Joensuussa, joten miehitys oli Mikkelissä melko vajavainen. Lisäksi perjantainen ottelu tuntui selvästi kintereissä. Vaasalaisten kannalta positiivista oli kuitenkin Viktor Blinovin hyvä peliesitys ja Mika Suoraniemen avausosuma. Maalivahti Sami Heinosta ei voi syyttää yhdestäkään osumasta

lehdistötilaisuus

Valmentajien mietteitä.
[lue lisää]

Jukurit sen sijaan näytti, että lamakausi on mennyttä. Joukkue iski Sportin kimppuun hurjalla liikkeellä ja onnistumiset levittäytyivät tasaisesti eri ketjuille. Puolustukselle tulleet nukahduksetkin karsiutuivat pois pelin edetessä. Isäntien parhaina erottuivat Mika Niemi, Niko Kantelinen, sekä puolustajat Ilkka Kallioinen ja Markku Erholtz.

Joukkueiden taival Mestiksen runkosarjassa jatkuu ensi viikolla. Jukurit kohtaa itsenäisyyspäivänä KooKoon kotonaan ja Sport puolestaan haastaa torstaina KooKoon Kouvolassa.