Sarjan häntäpään kohtaamisessa on jaossa merkittävät pisteet

MESTIS / Ennakko
Osuuko Laaksonen maalitolppien väliin taas perjantaina?
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
Heinolan perjantai-illassa iskevät yhteen Mestiksen sarjataulukon häntäpäässä majailevat Peliitat ja SaPKo. Runkosarjan lähentyessä loppuaan Peliitat on seitsemän pisteen päässä karsintojen välttämisestä ja SaPKo kolmen pisteen päässä, joten kummallakaan joukkueella ei olisi varaa hävitä tätä ottelua.

Kotijoukkue Peliitoilla on ollut viime aikoina suuria ongelmia. Joukkueella on alla viiden ottelun tappioputki. Joukkue ei ole onnistunut maalinteossa sen aikana kuin vain 11 kertaa, kun taas oma verkko on soinut yhteensä 22 kertaa. Selvää siis on, että heinolalaisten on terästäydyttävä, jotta pieniäkään mahdollisuuksia voittoon olisi.

Runkosarjaa Peliitoilla on jäljellä vain yhdeksän ottelua ja matkaa karsintojen välttämiseen on seitsemän pistettä. SaPKo on vienyt kaikki kauden aiemmat kolme kohtaamista nimiinsä, joten Peliitoilla on nyt viimeinen iskun paikka. Heinolassa haluttaisiin varmasti välttää painajaismaiset karsintapelit, mutta kiire alkaa olla jo suuri.

Vierasjoukkue SaPKolla on vielä selkeästi paremmat mahdollisuudet karsintojen välttämiseen. Sijoilla yhdeksän ja kymmenen olevat JYP-Akatemia ja LeKi ovat vain viiden ja kolmen pisteen päässä savonlinnalaisista, joilla on vielä 10 peliä runkosarjaa jäljellä. Ero ei siis ole lainkaan mahdoton kirittäväksi. SaPKo hävisi kirvelevästi LeKille taannoin kotonaan, eikä se ainakaan helpota joukkueen tilannetta.

Muuten joukkue on onnistunut napsimaan pisteitä kohtalaisesti viime aikoina. Alla on muun muassa riemukkaat voitot Jokipojista ja KooKoosta. Perjantain ottelu on merkitykseltään hyvin suuri, koska voitto Peliitoista auttaisi siinä, etteivät heinolalaiset pystyisi enää nousemaan savonlinnalaisten ohi sarjataulukossa. Mikäli SaPKon peli toimii samalla lailla kuin aiemmissa peleissä, mahdollisuudet ovat hyvät.

Joukkueiden kokoonpanot selviävät tarkemmin pelipäivän aikana. SaPKolla ovat sivussa ainakin Mika Mörsky, Samuli Piipponen ja Petja Summanen.

Seuraa Heitä

Jesse Peltonen #18 | Titaanit

Hyökkääjä

Hyökkääjän ensimmäinen Mestis-peli tällä kaudella oli keskiviikkona, mutta ei niin tutulla pelipaikalla, sillä pelasi puolustajana. Syötti Peliittojen ainokaisen maalin. Onko luvassa lisää vastuuta?

Jesse Laaksonen #20 |

Laitahyökkääjä

Iso, fyysinen rightin puolen pelaaja ei väistele mitään ja on varustettu kovalla maalinälällä. Osui Jokipojat-ottelussa, tuleeko perjantaina lisää osumia?

» Lähetä palautetta toimitukselle