Peliitat haastajana Savonlinnaan

MESTIS / Ennakko
SaPKo ja Peliitat vääntävät arvokkaista sarjapisteistä.
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
Loukkaantumissuman kanssa kärvistelevä Peliitat lähtee tavoittelemaan kauden ensimmäistä voittoaan SaPKosta. Savonlinnassa heinolalaisia odottaa vanha tuttu valmentaja Janne Sinkkonen, joka tuntee Peliitat ja pelitavan kuin omat taskunsa.

SaPKon tappioputki kasvoi viikonloppuna kahdeksan ottelun mittaiseksi. Orastavia auringon pilkahduksia on kuitenkin nähtävissä, sillä joukkue on taipunut viimeisessä viidessä ottelussa kolmasti vasta varsinaisen peliajan jälkeen.

SaPKolle keskiviikon peli on jälleen niin sanottu kuuden pisteen ottelu, jollaisia olivat myös molemmat viime viikon pelit. Viikko sitten pässipaidat venyi vieraissa jatkoajalle K-Vantaata vastaan ottelun päättyessä vantaalaisten 4-3-voittoon. Itsenäisyyspäivänä SaPKo hävisi jumbokamppailun kotonaan JYP-Akatemialle voittolaukausten jälkeen numeroin 4-5. Koko kauden aikana SaPKolle ei ole kertynyt ainuttakaan kahden pisteen voittoa.

Peliittojen loukkaantuneiden lista on ollut nousujohteinen. Poissaolot ovat ravistelleet etenkin puolustusta, mutta viime viikolla myös kärkihyökkääjiä on pudonnut pois pelistä. Viidestä viimeisestä pelistä Peliitat on voittanut yhden varsinaisella peliajalla, yhden voittolaukauksilla, sekä hävinnyt kahdesti varsinaisella ja kerran voittolaukauksilla.

Loukkaantumiset ovat tiivistäneet joukkuetta yhteen ja viime viikolla jäällä nähtiin taisteleva peliittalauma. Molemmat kotipelit päättyivät kuitenkin lopulta tappioon. HC Keski-Uusimaa voitti keskiviikkona 2-3 ja Jokipojat vei tasaisen itsenäisyyspäivän kamppailun voittolaukauksilla 2-3.

Vaikka Peliitat on sarjataulukossa SaPKoa kuusi pistettä edellä ja vielä karsintaviivan paremmalla puolella, lähtevät päijäthämäläiset otteluun haastajina, sillä SaPKo on vienyt nimiinsä kauden kaksi aiempaa sarjapeliä yhteismaalein 6-1.

− Tiukka peli tiedossa ja erot tulee olemaan pieniä. SaPKo puolustaa tiiviisti ja tukkii keskustan tehokkaasti. Haastajina me lähdetään, ennakoi Peliittojen päävalmentaja Petri Karjalainen.

SaPKon Janne Sinkkonen aikoo vakaasti katkaista pitkän tappioputken Peliittojen kustannuksella. Sinkkonen on kaikista muista joukkueista eniten perillä Peliittojen pelitavasta, vahvuuksista ja ongelmista.

− Ei siitä mihinkään pääse, että tämä ottelu on henkilökohtaisesti semmoinen spesiaalijuttu. Muutenhan tähän asennoidutaan kuin tavalliseen sarjapeliin. Peliitoissa pelaa tuttuja pelaajia ja ehkä tietämystäni voi hyödyntää jossain pienissä yksityiskohdissa, kuten kuinka kukakin toimii aloituksissa tai kuinka ylivoima toimii, Sinkkonen tuumii.

− Maanantai ja tiistai ollaan harjoiteltu tätä ottelua varten ja ajatus on siirrettynä keskiviikkoon. Tarkoitus on tappioputki nyt katkaista, Sinkkonen lopettaa.

Ketä kukakin saa jalkeille

Sinkkonen on haluton paljastamaan joukkueensa lopullista kokoonpanoa. Hyökkääjä Niko Kallela ilmoitti tiistaina lopettavansa pelaajauransa, joten kokoonpanossa on ainakin yhden miehen vajaus.

− Aika ohkaisella ollaan. Sen verran voin paljastaa, että meillä on keskiviikkona neljä kentällistä hyökkääjiä, kolme pakkiparia ja kaksi maalivahtia. Se, että onko mukana lainamiehiä tai omia junnuja selviää päivän aikana, Sinkkonen sanoo arvoituksellisesti.

Varmaa on ainakin se, että SaPKon maalivahtiosasto vahvistuu SaiPasta lainapestillä saapuneella italialaismaalivahti Andreas Bernardilla.

Peliitat yrittää parhaansa mukaan koota rivejään keskiviikoksi. Epävarmuutta on monen pelaajan pelikuntoisuudesta. Iso osa loukkaantumisista johtuu pääasiassa iskuvammoista. Epätietoisuutta on puolustajien Roland Hoferin ja ykköspakki Christian Silfverin pelikunnosta. Poissa keskiviikkoisesta ottelusta ovat hyökkääjä Marko Rairama ja puolustaja Stepan Jenik. Paluun kokoonpanon pitkän poissaolon jälkeen tekee hyökkääjä Ville-Valtteri Leskinen. Myös viime viikolla kovia kokenut kapteeni Jani Keinänen tekee paluun pelaavaan kokoonpanoon.

Varmoja poissaolijoita Rairaman ja Jenikin lisäksi ovat Aki Nurminen ja Jaakko Lehtonen. Puolustajat ovat olleet jo pitkään loukkaantuneiden kirjoilla. Lehtosen koko loppukausi on vaarassa leikkaushoitoa vaatineen vamman vuoksi. Kultakypärä Joonas Alanteen lainapesti Pelicansissa poiki sopimuksen, eikä miestä Heinolassa enää nähdä. Maalissa aloittaa Anssi Pesonen.

Seuraa Heitä

Andreas Bernard #70 | Bolzano

Maalivahti

Pystyykö Mestiksen mestarivahti pysäyttämään SaPKon tappioputken? Italialainen räpyläkäsi pelaa SaPKossa lainalla ainakin neljä ottelua.

Roope Westerman #55 |

Puolustaja

Vastuu kasvanut muiden pakkien loukkaantumisten myötä. Jämäkkää puolustuspeliä ja armotonta yrittämistä. Peliminuutteja taas paljon luvassa, jos mies itse pysyy terveenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle