Kuumia tunteita Heinolasta

SaPKon puolustus puhkottiin moneen kertaan auki.
Kuva © Erno Laisi
Heinolassa neppailtiin perjantai-illan kuluksi auki Peliittojen ja SaPKon harjoituspelikausi. Peliitat oli joka osa-alueella vieraitaan edellä, ja kotivoitto kirjattiin lukemin 4-1 (0-0, 1-1, 3-0).

Ensimmäinen kaksikymmenminuuttinen ei timantteja tarjoillut ja ainoa tilastomerkintä tulikin Peliittojen tuoreelle koeaikalaiselle Kristian Kankaalle jäähyn merkiksi. Erän kohokohta oli yleisöä ihastuttaneen Joonas Alanteen räväkkä rannelaukaus, jonka Antti Leskinen kuitenkin selvitti kilvellään.

Toisessa erässä pässipaidat pääsivät tuulettamaan kesän ensimmäistä maaliaan, kun Jori Pakkanen tykitti toisen kolmanneksen alussa siniviivalta Antti Rautiolan nollan puhki. Syötöt kirjattiin Joonas Toivaselle ja Mika Mörskylle.

SaPKon johto ei kestänyt

SaPKon peli kaatui toisesta erästä alkaen turhiin jäähyihin. Etenkin varakapteeni Iiro Vehmanen olisi alvariinsa ollut tukkanuottasilla.

Peliittojen tasoitus tuli juurikin ylivoimalla. Pässipaidat olivat juuri saaneet neljännen kenttäpelaajansa takaisin jäälle, kun Tuukka Rajamäki mälläsi pelivälineen b-pisteeltä ylänurkkaan. Syöttöpiste kirjattiin Miika Heikkilälle.

Erän puolivälissä heinolalaisten pienikokoinen puolustaja Jaakko Kauppi sai omalla alueella kiekon naamaansa. Kauppi selviytyi omin avuin pois kentältä, mutta ottelussa saatiin ylimääräinen huilitauko, kun kenttämiehet kävivät raappaamassa heinolalaisen sisupussin veret pois jäältä.

Heti perään Iiro Vehmasella kiehahti yli. Vehmanen haki Jesse Häkkisen mukaan valssiin, ja iskuja jaeltiin puolin ja toisin. Molemmille tuomittiin tappelusta pikkukakkoset.

Kolmannessa erässä Peliitat meni jo menojaan. Ranskasta Heinolaan saapunut Teemu Linkomaa lämäsi viivalta helpon oloisesti punapaidat 2-1-johtoon Ville-Matti Koposen esityöstä. Peliitat pyöritti peliä ennen maalia toista minuuttia SaPKon alueella kuin pelatessaan ylivoimaa, vaikka kentällä molemmilla joukkueilla oli yhtäläinen miehitys.

Illan toisen tehopisteensä napannut Miika Heikkilä löi hänkin kiekon maaliin siniviivalta asti. Kolmas maali upposi edellisten tapaan Leskiselle räpyläkäden puolelle. Nuorukainen tosin torjui ennen maalia Tuukka Rajamäen läpiajon.

Ottelun lopussa Vehmanen nappasi itselleen vielä käytöskympin mussutettuaan tuomareille saamastaan rangaistuksesta.

Ottelun loppunumerot 4-1 taituroi Heikkilän tapaan Hämeenlinnasta Peliittoihin siirtynyt Mikko Lahtela. Komean esityön maaliin tarjoili energiapakkaus Moses Mustonen ja Jaakko Lehtonen.

Illan kiistakumppanit jatkavat pelejään ensi viikon keskiviikkona, kun SaPKo matkaa Jyväskylään paikallisen Akatemian tentattavaksi ja Peliitat lähtee haastamaan HCK:ta Keravalle.