Kestääkö Kiekko-Vantaa Hokin ilotulituksen?

MESTIS / Ennakko
Montako maalia Anthony Guttig tekee lauantaina?
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Viimeiseen kahteen otteluun 13 maalia iskenyt Kajaanin Hokki isännöi perjantain Mestis-kamppailussa Kiekko-Vantaata, joka aloittaa samalla viikonlopun kiertueensa Itä-Suomessa. Hokin tavoitteena on säilyttää kahden viime ottelun peli-ilo ja tehokkuus.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmesti, ja kaksi kertaa ottelu on päättynyt vantaalaisten juhliin. Edellisessä joukkueiden kohtaamisessa joulukuussa Hokki tosin oli vahvempi voittomaalikilpailun jälkeen 2-1.

Hokin hyökkäystyöskentely on ollut viime otteluissa suvereenia katsottavaa, sillä esimerkiksi viime ottelussa kajaanilaiset teilasivat JYP-Akatemian turnajaislukemin 7-1. Hokin kärkinimet Teemu Virtala ja Anthony Guttig ovat vastustajan näkökulmasta vaarallisia hyökkääjiä, joiden pysäyttämisessä vantaalaistenkin puolustuksella on hikinen tehtävä.

− Pelataan omaa peliä, eikä lähdetä pelaamaan vastustajan mukaan. Laitetaan kiekko ja jalat liikkeelle. Pelataan samanlaista iloista ja reipasta peliä kuin keskiviikkona ja jatketaan omaa hyvää flow'ta, toteaa Virtala Hokin verkkosivuilla.

Kiekko-Vantaan tähtäimessä sijoituksen parantaminen

Kotijoukkueen taistellessa kotiedusta on vierasjoukkue Kiekko-Vantaa sarjassa kahdeksantena, mutta vain pisteen päässä seitsemäntenä majailevasta Mikkelin Jukureista. Onnistuneella Itä-Suomen kiertueella Vantaa saattaisi hyvinkin parannella asemiaan kevättä kohti mentäessä.

Kiekko-Vantaa kaatoi edellisessä ottelussaan sarjajumbo Heinolan Peliitat, vaikka vantaalaisten peli yskähteli etenkin tasakentällisin. Kokoonpanomuutokset rasittavat vantaalaisjoukkueen yhtenäisyyttä, mutta toisaalta lohipaidat on osoittanut kauden mittaan mainiota mukautumiskykyä tilanteessa kuin tilanteessa.

Peliitat-ottelussa mainiosti toiminut puolustustyöskentely on avainasemassa myös Kajaanissa, eivätkä puolustuksen johtohahmot Saku Salmela, Otso Rantakari ja toista otteluaan Kiekko-Vantaassa tällä kaudella pelaava Joni Haverinen halua päästää kajaanilaishyökkääjiä helposti tekopaikoille. Hyvällä puolustus- ja maalivahtityöskentelyllä vantaalaisilla saattaa olla mahdollisuus yllättää.

Seuraa Heitä

Joni Haverinen #4 |

Puolustaja

Peliittoja vastaan perusvarmaa puolustuspeliä. Joko Haverinen on päässyt täysin sinuiksi Kiekko-Vantaan pelisyystemin kanssa?

Teddy Da Costa #77 |

Hyökkääjä

Da Costan pistepussi on karttunut mukavasti kauden mittaan, ja vantaalaisia vastaan miehellä on mahdollisuus uusiin lisäpisteisiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle