KooKoo katkaisemaan sarjakärjen kotiputkea

MESTIS / Ennakko
Vauhtia ottelusta ei tule puuttumaan.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Vaasan Sportin kotivoittoputki joutuu perjantai-iltana kovalle koetukselle, kun Kouvolan oranssimustat matkustavat Kuparisaareen.

KooKoo ja Sport ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana toisensa kolmesti. Otteluista KooKoo on voittanut yhden, ja Sport puolestaan kaksi - toisen varsinaisella peliajalla ja toisen voittomaalikilpailussa. Taisteluparin molemmat osapuolet ovat saaneet huilata lauantaista asti, joten pelistä on odotettavissa hyvinkin vauhdikas.

Illan kotijoukkue Vaasan Sportin lähtökohdat otteluun ovat todella kovat, sillä kotkapaidat ovat voittaneet kotonaan edelliset 11 ottelua, mikä on uskomattoman kova saldo. Sport myös voitti viime viikolla kaikki kolme peliään, joten KooKoo joutuu tekemään kovan iltapuhteen rikkoakseen Kuparisaaren taian.

KooKoo oli ennen lauantaita yhdeksän ottelun mittaisessa pisteputkessa, mutta JYP-Akatemia koitui vieraissa liian kovaksi palaksi kouvolalaisille. Oranssimustat ovat pelanneet kotona erittäin hyvää jääkiekkoa, mutta vieraspelaamiseen tarvittaisiin vielä yksi vaihde lisää. Viimeisestä kymmenestä vieraspelistään KooKoo on onnistunut voittamaan vain kolme, mutta nyt olisi loistava paikka parantaa vierassaldoa ja ottaa iso päänahka Sportista.

Vaasalaisten tuorein hankinta John Henrion on tuonut lisää fyysisyyttä ja aloittanut seurassa hyvin. Jenkkihyökkääjä on kolmessa pelaamassaan ottelussa iskenyt kolme maalia ja syöttöpisteen. Henrion oli myös ratkaisijan roolissa lauantaina, kun Sport haki Jukureista 4−5-vierasvoiton voittomaalikilpailun päätteeksi.

Perjantai-iltana Sport-nutussa debytoinee Oskari Manninen, joka saapui Kiekko-Vantaasta Vaasaan vaihtokaupassa Joni HaveriseenSamuli Kivimäki jättää pelin väliin pelikieltonsa takia, mutta Jani Kiviniemi on puolestaan kärsinyt pelikieltonsa ja on valmis palaamaan askiin. Maalilla aloittaa todennäköisesti Joonas Kuusela, joka on esiintynyt viime peleissä mainiosti.

Vierasjoukkue KooKoo odottaa kokoonpanoonsa Lasse Lappalaista ja Niklas Siréniä, joiden paluut ovat arvioitu helmikuun alkupuolelle. Nico Lehto on puolestaan sivussa vielä pidemmän aikaa. Henri Tuominen on puolestaan vielä Sport-ottelun pelikiellossa.

Seuraa Heitä

Joonas Kuusela #67 |

Maalivahti

Pelasi viime viikolla JYP-Akatemiaa vastaan loistavasti ja nollasi TUTOn. Jukurit-ottelussa Kuusela torjui lisäpisteen joukkueelleen loistaen voittomaalikilpailussa.

Timo-Pekka Heikkinen #66 |

Laitahyökkääjä

KooKoon "nelosketju", Heikkinen-Mikko Virtanen-Teemu Tallberg, on ollut tämän vuoden puolella huikeassa vedossa. Kannattaa seurata koko ketjun otteita tarkalla silmällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle