Viimeinen kuulutus pudotuspelipaikoille

MESTIS / Ennakko
Akatemian kohtaloksi on muodostumassa jääminen pudotuspelipaikkojen ulkopuolelle jälleen kerran.
Kuva © Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com
Pudotuspeliviivan alapuolella majailevat LeKi ja JYP-Akatemia ottavat mittaa toisistaan viimeisen kerran kuluvan runkosarjan aikana. Molemmille joukkueille illan kamppailu on elintärkeä, jotta unelma pudotuspelipaikasta vielä säilyisi.

LeKi ja JYP-Akatemia kohtaavat toisensa neljännen ja viimeisen kerran kuluvan runkosarjan aikana. Kolmesta edellisestä kamppailusta lempääläläiset ovat onnistuneet voittamaan kahdesti hurrikaaniryhmän tyytyessä neljään pisteeseen. Edellisen kerran joukkueet ottivat mittaa toisistaan juuri ennen joulutaukoa, jolloin jyväskyläläiset onnistuivat nappaamaan voiton kotonaan lukemin 4-3.

Lempääläläisten vuosi ei ole alkanut suotuisien tähtien alla. Viidestä edellisestä ottelusta LeKi on onnistunut poistumaan ainoastaan kerran kaukalosta voittajana. Keskiviikkona joukkue kärsi Vaasassa Sportia vastaan kirvelevän tappion jatkoajalla lukemin 5-4.

Sinimustien ongelmaksi on muodostunut pelin liiallinen aaltoilu. Keskiviikkona joukkueen hyökkäys toimi mallikkaasti, mutta puolustaminen jätti paljon toivomisen varaa. Lempääläläisten tulisikin pystyä kääntämään kurssinsa välittömästi, sillä eroa pudotuspelipaikkaan on kertynyt jo kahdeksan pistettä.

Akatemia lähtee perjantai-illan otteluun allaan komea vierasvoitto TUTOsta numeroin 6-4. Ensimmäisessä erässä ongelmissa olleet hurrikaaninutut onnistuivat keskiviikkona tiiviillä puolustuksella ja tehokkaalla ylivoimalla kääntämään ottelun toisessa ja kolmannessa erässä saalistaen tärkeät kolme pistettä matkaansa.

Sarjataulukon hännillä tasapistein Peliittojen kanssa majaileva Akatemia on parantanut otteitaan huomattavasti vaikean alkukauden jälkeen. Liigaseura JYPin pelaajaostosten myötä Akatemia on saanut takaisin avainpelaajiaan rivistöönsä, mikä on näkynyt luonnollisesti myös peliesityksissä.

Akatemian kokoonpanoon ei ole odotettavissa suuria muutoksia. Keskiviikkona TUTOa vastaan pelituntumaa hakenut Sami Rajaniemi palaa perjantaina takaisin JYPin miehistöön ja torjuntavastuun ottanee koeajalla Akatemiassa oleva Dennis Saikkonen.

LeKin kokoonpanossa jatkaa perjantaina latvialainen Roberts Jekimovs ja maalin vartioi mahdollisesti Joonas Korpisalo. Loppukauden mittaisen sopimuksen LeKin kanssa solminut Jaakko Pellinen saapui noin viikko sitten joukkueen vahvuuteen, mutta ei pelannut vielä keskiviikkona Sportia vastaan.

Seuraa Heitä

Oula Palve #89 | HC Ajoie

Keskushyökkääjä

Keskiviikkona maalin ja kaksi syöttöpistettä saalistanut hyökkääjä on erittäin vaikea pideltävä vastustajan puolustukselle. Yksi Mestiksen taitavimmista pelaajista.

Antti Hildén #9 |

Laitahyökkääjä

Sai murrettua pelillisen kipsin Vaasassa onnistumalla maalinteossa. Hildénistä odotetaan johtavaa pelaajaa, mutta taso on heitellyt vielä liikkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle