Akatemia matkustaa porkkanapöksy-väritteisen LeKin vieraaksi

MESTIS / Ennakko
Jukka Ahvenjärven suojateilla on riittänyt mietittävää syyskauden aikana.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Lauantaina kauden ensimmäisen vierasvoittonsa saalistanut JYP-Akatemia saapuu Lempäälään vahvistuneen kotijoukkueen vieraaksi. Keskiviikkoillan kamppailussa LeKi-paidan pukevat päällensä ainakin viisi Tapparasta lainasopimuksella saapunutta pelaajaa.

Lempäälän keskiviikkoillassa iskevät yhteen eniten osumia omaan maalinsa päästänyt LeKi ja vähiten maaleja vastustajan verkkoon iskenyt JYP-Akatemia. Joukkueet kohtasivat toisensa kaksi viikkoa sitten Jyväskylässä, jolloin Kisa onnistui ryöstämään kaksi pistettä mukaansa jatkoajalla lukemin 4-5. Runsasmaalinen ottelu tarjosi yleisölle viihdettä ainakin lipun hinnan edestä, mutta kummankaan joukkueen valmentajat eivät olleet iloisia näkemästään.

Mestiksen tasaisessa sarjataulukossa seitsemäntenä majaileva LeKi saa keskiviikkoillan kamppailuun tukun vahvistuksia Tapparasta, kun Toni Kallela, Arttu Ilomäki, Elmeri Kaksonen, Vilho Virmavirta ja Atte Mäkinen pukevat LeKi-paidan päällensä.

Lisäksi lempääläläiset saavat maalinsuulleen kovan vahvistuksen Tapparasta, sillä NHL-kokemuksella varustettu Andy Chiodo hakee pelituntumaa Kisan riveistä. Chiodon pelaaminen ei kuitenkaan ole täysin varmaa, sillä kokenut maalivahti on kärsinyt Suomeen saapumisen jälkeen flunssasta.

LeKi on erikoistunut edellisillä kierroksilla erittäin tasaisiin otteluihin. Kisan seitsemän edellistä ottelua on päättynyt yhden maalin erolla ja näistä kamppailuista peräti viisi on venynyt jatkoajalle. Lauantaina lempääläläiset onnistuivat kaatamaan nihkeästä alusta huolimatta SaPKon lukemin 5-4. Kolme voittoa neljästä edellisestä ottelusta napanneiden sinimustapaitojen otteet ovat olleet kelvollisia viime kierroksilla, mutta puolustustyöskentelyssä joukkueella on löytynyt vielä runsaasti petrattavaa.

JYP-Akatemia onnistui metsästämään lauantaina kauden ensimmäisen vierasvoittonsa, kun K-Vantaa kaatui Tikkurilassa maalein 1-3. Kauden yhdeksän ensimmäistä vierasotteluaan hävinneet hurrikaaninutut ovat onnistuneet saalistamaan viidestä edellisestä kamppailusta kaksi voittoa. Sarjataulukon peräpään valvojan roolin ottaneille jyväskyläläisille on kuitenkin näkyvissä orastavaa valoa tunnelin päässä, sillä kaksi ottelua enemmän pelanneet SaPKo ja Peliitat ovat vain neljän pisteen päässä hurrikaaniryhmästä.

Keskiviikkoillan kamppailussa kotijoukkue LeKi lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, mutta rajusti kokoonpanoansa muuttavien isäntien täytyy löytää nopeasti yhteinen harmonia, jotta pisteet eivät karkaa Jyväskylään. Aivan tuntemattomia vahvistuksia Tapparasta saapuneet pelaajat eivät kuitenkaan ole, sillä ainoastaan Elmeri Kaksonen ei ole täydentänyt sinimustien kokoonpanoa kuluvalla kaudella. Akatemialta vaaditaankin täydellistä onnistumista, jotta joukkue onnistuisi nappaamaan kauden toisen vierasvoittonsa.

Seuraa Heitä

Antti Hildén #9 |

Laitahyökkääjä

Palasi pitkältä loukkaantumiselta takaisin LeKin miehistöön. Tuoko lisätehoja Kisan hyökkäykseen?

Sami Niku #8 | Ilves

Puolustaja

Vasta 17-vuotias puolustajalupaus on pelannut kuluvalla kaudella myös alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa. Tulevaisuus näyttää valoisalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle