JYP-Akatemia siipirikkoisena murtamaan kiroustaan

MESTIS / Ennakko
Löytääkö LeKi lääkkeet vieraspelaamiseen?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Jyväskylän lauantai-illassa kohtaavat JYP-Akatemia ja LeKi. Kotijoukkue lähtee otteluun pahasti siipirikkoisena ja yrittää katkaista kahden peräkkäisen voiton kiroustaan.

LeKi ja JYP-Akatemia ovat kuluvan kauden aikana kohdanneet toisensa kahdesti. Molemmilla kerroilla lempääläläiset ovat vieneet pisteet, ja tänäänkin Akatemialta tarvitaan erittäin mallikasta suoritusta, jotta pisteet jäisivät Jyväskylään.

Keskiviikkona Akatemia lähti yli ketjullisen miehiä menettäneenä otteluun, mutta siitä huolimatta hurrikaaninutut voittivat K-Vantaan jatkoajalla lukemin 1-2. Lähtökohtiin nähden voitto oli todella loistava suoritus, ja pelin jälkeen päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi kiitteli joukkuettaan rohkeudesta pelata.

LeKiä vastaan Akatemia lähtee myös vajaamiehisenä, joten vaikeaa tulee olemaan. Akatemia ei ole vieläkään voittanut koko kauden aikana kahta ottelua putkeen, mutta nyt siihen on jälleen mahdollisuus.

Kotijoukkueen poissaolijalista on karu. Hyökkääjät Oula Palve, Miika Roine ja Samu Markkula ovat JYPin mukana Berliinissä, ja Topi Nättinen on U20-leirillä. Puolustajista JYPin mukana ovat Juuso Pulli, Henri Auvinen ja Aleksi Salonen. Yhteensä nämä kaikki poissaolijat ovat tehneet yli kolmasosan Akatemian maaleista tällä kaudella.

Keskiviikkona Mestis-debyyttinsa tekivät Diskos-hyökkääjä Emppu Pulliainen ja Arttu Likola JYPin A-junioreista. Puolustaja Eemeli Hynninen pelasi myös kauden ensimmäisen matsin Akatemissa. Viime kaudella Hynninen pelasi yhden ottelun Akatemiassa, mutta on muuten vääntänyt edelliset kaudet JYPin A-junioreissa. Pelaajat jatkavat myös lauantaina Akatemian riveissä.

Väsyneet jalat iskunpaikka?

LeKi ei ole viime aikoina loistanut vieraissa, sillä viimeiset neljä vieraspeliä ovat päättyneet tappioon. Perjantaina joukkue kuitenkin laittoi Hokin Kajaanissa ahtaalle, mutta hävisi lopulta jatkoajalla maalein 4-3. Eilinen painaa varmasti vielä lempääläläisten jaloissa, mikä voikin olla keskiviikkosta asti huilanneen Akatemian iskunpaikka. 

LeKin pelit ovat olleet varsinaista vuoristorataa ja ehjää 60 minuuttista on ollut vaikeaa saada. Mikäli sama vuoristorata jatkuu lauantai-iltana, voi viides peräkkäinen vierastappio olla tosiasia.

Vierailijoilta poissa ovat loukkaantuneena oleva Daniel Corso sekä eilen pelanneet puolustaja Petteri Friman ja hyökkääjä Toni Kallela. Uutena miehenä LeKin kokoonpanossa on Riku Brander.

Seuraa Heitä

Juho Tommila #36 |

Puolustaja

Lukko-laina pelasi eilen mallikkaasti ja oli muutenkin kentän parhaimmistoa.

Valtteri Hotakainen #14 | Hermes

Keskushyökkääjä

Keskiviikkona jatkoaikamaalin iskeneeltä kapteenilta kaivataan esimerkkijohtamista myös lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle